صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۲ - ۲۱ دی ۱۳۹۴
با پایان نمایشگاه پیکره‌هایی برای صلح

خواهران پنه‌لوپه از تهران رفتند

مراسم پایانی نمایشگاه پیکره‌هایی برای صلح «تندیس‌های پنه لوپه از تخت جمشید تا رم» طی مراسمی با حضور شخصیت‌های فرهنگی و سفیران ایتالیا و واتیکان عصر روز گذشته 20 دی ماه در موزه ملی برگزار شد.
کد خبر : 60929

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در مراسم اختتامیه نمایشگاه پیکره‌هایی برای صلح (تندیس‌های پنه لوپه از تخت جمشید تا رم) که به مدت 4 ماه در ایران به نمایش گذاشته شد رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور از آمادگی ایران برای همکاری‌های فرهنگی مستمر با کشور ایتالیا خبر داد.


سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اعلام این خبر گفت: «بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در مناسبات و تعاملات فرهنگی خود با کشورهای غربی شاهد فراز و نشیب‌ها و نوساناتی بود، به طوری که این نوسانات گاهی بسیار شدید بوده است.»


وی گفت: «زمانی که به مناسبات فرهنگی ایران و ایتالیا نگاهی می‌اندازیم، متوجه می‌شویم که روابط بین دو کشور خیلی متاثر از این نوسانات نبوده است.»


بهشتی با اشاره به این‌که پس از انقلاب اسلامی روابط ایران با بسیاری از کشورها بیشتر بر محور مناسبات سیاسی و اقتصادی رقم خورده است ادامه داد: «در طول سال‌های اخیر به نظر می‌رسد مناسبات ایران با بسیاری از کشورها بر محور تعاملات سیاسی و اقتصادی بوده است اما در این سال‌ها روابط ایران و ایتالیا بیشتر جنبه فرهنگی داشته و کمتر از محورهای دیگر تاثیر گرفته است.»


وی تاکید کرد: «روابط فرهنگی میان ایران و ایتالیا سبب شده که این دو کشور شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند و هم‌اکنون نیز با برگزاری برنامه‌های فرهنگی تلاش داریم که به شناخت عمیق‌تر از یکدیگر دست پیدا کنیم.»


بهشتی با اشاره به فعالیت‌های خود در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی گفت: «در تمام سال‌هایی که در شاخه‌های متعدد فرهنگ و هنر فعالیت می‌کردم شاهد پیشگام بودن کشور ایتالیا در تعاملات فرهنگی با کشور ایران بودم. به طوری که همیشه برای اهل فرهنگ و هنر همکاری با کشور ایتالیا راحتر صورت می‌گرفته و کمتر دچار سوء تفاهم بوده است.»


وی خاطر نشان کرد: «در حال حاضر ایران در آستانه تحولی بزرگ در مناسبات بین‌المللی است. به نظر می‌رسد در این شرایط جدید، زمینه برای همکاری‌های بسیار گسترده و عمیق به خصوص در عرصه فرهنگ با کشور ایتالیا کاملا فراهم است.»


رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی به آمادگی ایران برای ادامه همکاری‌های فرهنگی ایران و ایتالیا اشاره کرد و عنوان کرد: «نمایشگاه تندیس‌های پنه لوپه اقدامی بسیار بزرگ و مهم بود اما باید این نمایشگاه زمینه‌ای برای ادامه برنامه‌های فرهنگی بزرگتر باشد و تا آنجا که اطلاع دارم از جانب ما زمینه برای انجام برنامه های بزرگ و مهم وجود دارد.»
نمایشگاه خواهران پنه لوپه با امید ایجاد صلح در منطقه


مائورو کنچاتوری سفیر ایتالیا در ایران در مراسم پایانی نمایشگاه «پیکره‌ای برای صلح، تندیس پنه لوپه از تخت جمشید تا رم» هدف از برگزاری نمایشگاه مجسمه‌های پنه لوپه که استعاره از صلح هستند را پایان تنش‌های منطقه خواند و گفت: «مجسمه پنه لوپه با چشم دوختن به دریا در انتظار بازگشت همسر خود اولیس و پایان جنگ است. پایان جنگ و تنش‌ها در منطقه خاورمیانه آرزویی است که ما در این برهه زمانی داریم.»


سفیر ایتالیا در ایران گفت: «حدود 4 ماه پیش وقتی با وزیر فرهنگ ایتالیا در مراسم افتتاح نمایشگاه تندیس‌های پنه لوپه در ایران حضور داشتیم مسئولان ارشد سازمان میراث فرهنگی صحبت‌های ارزشمندی را مطرح کردند و مسئولان فرهنگی ایران، ایتالیا و واتیکان نیز وظیفه خود را در تکلیف خطیری و بلندپروازانه‌ای که بر عهده گرفته بودند به بهترین شکل ممکن انجام دادند.»


وی گفت: «نمایشگاه «پیکره‌ای برای صلح؛ تندیس پنه لوپه از تخت جمشید تا رم» در واقع یک استعاره بود، استعاره‌ای که به 2500 سال پیش بر می‌گشت.»


مائورو کنچاتوری با اشاره به این‌که تاکنون 4 مجسمه پنه لوپه هیچگاه به طور همزمان در کنار یکدیگر به نمایش در نیامده بودند افزود: «مجسمه‌های پنه لوپه یکی از آثار ارزشمند به شمار می‌رود که تاکنون 4 خواهر در کنار یکدیگر به نمایش گذاشته نشده بود. پنه لوپه در اساطیر یونان شخصیتی است که به سمت دریا نگاه می‌کند و با چشم دوختن به سمت دریا در انتظار بازگشت همسر خود اولیس است. بازگشتی که به معنای پایان جنگ است.»


وی به ارتباط نمایشگاه مجسمه‌های پنه‌لوپه و تنش‌های منطقه خاورمیانه اشاره کرد و ادامه داد: «مجسمه پنه لوپه در آرزوی پایان جنگ است و پایان جنگ و تنش آرزویی است که ما در این برهه زمانی برای منطقه خاورمیانه داریم.»


وی همچنین به همکاری‌های ایران، ایتالیا و واتیکان در برگزاری این نمایشگاه تاکید کرد و افزود: «به نظر می‌رسد ایران، ایتالیا و واتیکان به بهترین نحو ممکن توانستند این داستان تاریخی را روایت کنند. مردم ما می‌دانند که خاطرات گذشته بخش مهمی از وجود و حافظه تاریخی ما هستند. من فکر می‌کنم که ما موفق شدیم که برای مخاطبان این نمایشگاه خاطره ملت‌هایی که از صلح باقی مانده‌اند را در قالب شخصیت پنه لوپه دوباره یادآوری کنیم.»


به گفته سفیر ایتالیا در ایران، در برگزاری نمایشگاه تندیس‌های پنه لوپه قدم اول را خواهر بزرگ پنه لوپه‌ها که درایران است برداشت. هرچند که به اعتقاد طالبیان معاون میراث فرهنگی، برگزاری چنین نمایشگاهی ساده نبود و با دشواری و موانعی همراه بود اما اکنون این موانع مرتفع شده و از این پس ما شاهد چنین رویدادهای مشابهی با کشور ایران هستیم.


وی گفت: «میراث فرهنگی ایران، میراثی بسیار ارزشمند است که حتما باید به مخاطبان ایتالیایی و مردم اروپا شناسانده شود. امید می‌رود که مراسم اختتامیه تندیس های پنه لوپه آغازی برای مراسم افتتاح دیگر رویدادهای فرهنگی میان ایران و ایتالیا باشد.»


هنر بهترین راه برای تداوم گفت وگوها


سفیر واتیکان در تهران نیز در سخنانی با ابراز خرسندی از نخستین حضور واتیکان درموزه ملی جایگاه موزه واتیکان در رم را بیان کرد.


وی در ادامه به بیان نقش و اهمیت هنر به ویژه در پیوند ملت‌ها پرداخت و گفت: «درس هنر به جهان دوری از خشونت و وحشیگری ونشان دادن راه زیبایی است.»


وی افزود: «همه هنرها از جمله موسیقی، ادبیات، تئاتر، سینما و ... زیبا هستند و بهترین پیام را برای نسل‌های گذشته و کنونی داشته و دارند.»


لئو بوکاردی از موزه‌ها به عنوان ارزشمندترین مکان‌ها در جهان نام بر دو ضرورت حضور گروه‌های مختلف مردم به ویژه جوانان در آنها رابرای پی بردن به هویت خودو اینکه از کجا آمده‌اند را ضروری و لازم دانست.


وی در پایان با تاکید براین نکته که هنر بهترین راه برای تداوم گفت وگوهای ما و شناخت و احترام به یکدیگر است ابراز امیدواری کرد مبادله آثار هنری در آینده نیز ادامه یاد.


این نمایشگاه 4 ماهه برای نخستین بار و براساس تفاهم‌نامه موزه ملی، موزه واتیکان و موزه کاپیتولینی و حمایت بنیاد پرادا برگزار شد.



تندیس «پنه لوپه»کشف شده در تخت جمشید پس از برگزاری نمایشگاهی 4 ماهه در ایتالیا به همراه 3 همزاد ایتالیایی خود، دو پیکره از واتیکان و یک پیکره از کاپیتولینی به وطن بازگشت و در سالن مخصوص در موزه ملی در معرض دید عموم گذاشته شد.


«پنه لوپه‌های» ایتالیایی امروز با حضور ماموران گمرک در موزه ملی و تائید بسته‌بندی‌های لازم به فرودگاه منتقل و از آنجا به ایتالیا برده می‌شوند.


انتهای پیام/

برچسب ها: میراث فرهنگی
ارسال نظر