صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۸ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۰

فناوری تشخیص چهره به گاوها هم رسید/ برنامه‌ای برای ردیابی دقیق دام

گروهی از پژوهشگران دانشگاه ایالتی کانزاس برنامه‌ای را برای تشخیص چهره گاو توسعه داده‌اند.
کد خبر : 609199

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، برنامه‌های تشخیص چهره انسان در بسیاری از ادارات، ‌ مراکز عمومی و حتی مجتمع های مسکونی تعبیه شده است اما شاید توسعه برنامه تشخیص چهره برای گاو در نگاه اول امری خنده‌دار به نظر برسد. این کاری است که کاسی اولسون (K-Olson)، استاد دانشگاه ایالتی کانزاس به همراه تیمی از محققان در رشته‌های مختلف انجام داده‌اند. اولسون می‌گوید: «من واقعاً در ابتدا به پیاده‌سازی این برنامه برای صنعت دامپروری فکر نکرده بودم، اما ایده آن واقعاً جذاب بود.»


اولسون اولین بار به همراه تیمی از پژوهشگران دانشگاه ایالتی کانزاس، ‌ مفهوم نظری این ایده را در ۲۰۱۹ ارائه کردند. تیم توسعه‌دهنده این برنامه متشکل از افراد با استعداد در حوزه جانورشناسی، علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی بود. تیم مزبور در ابتدا معتقد بود باید از همان روشی استفاده کنند که در توسعه تشخیص چهره انسان استفاده می‌شد، اما جلوتر مشخص شد پیچیدگی صورت گاوها بیشتر است و لازم است موارد متفاوتی در نظر گرفته شود.


اولسون می‌گوید: «ما این مسئله را با همکاران خود در حوزه علوم کامپیوتر به اشتراک گذاشتیم و آنها گفتند این کار امکان‌پذیر است و می‌توان آن را با یک اپلیکیشن هوش مصنوعی انجام داد و نیازی به مدلسازی ریاضی نیست.»


آنها در ژانویه ۲۰۲۱، ماه‌ها پس از نهایی شدن این مفهوم به صورت نظری، شروع به توسعه یک ابزار هوش مصنوعی برای یادگیری و به خاطر سپردن چهره گاوها کردند. به دلیل اینکه محل رفت‌وآمد گاوها محدود است، تنها چیزی که با تصاویر این حیوانات به سیستم مرکزی منتقل می‌شود مختصات GPS و محل گرفتن عکس و تاریخ است.


انتظار می‌رود از این مختصات بتوان برای ردیابی تماس استفاده کرد. این ابزار برای صنعت دامداری بسیار ضروری است. اولسون می‌گوید: «ما از میلیون‌ها رأس گاو صحبت می‌کنیم که باید تحت نظر باشند. بنابراین هر نوع فناوری که به ما امکان رصد آنها را بدهد(درست مانند همین فناوری تشخیص چهره) برای کشاورزان و دامداران مهم و حیاتی است. با افزایش پایگاه داده گاوها، این برنامه قادر خواهد بود یک گاو را در تمام طول عمر خود در سیستم ردیابی کند.


همچنین در سیستم سن، نژاد و هر نوع جراحی یا اعمال پزشکی که انجام داده‌اند مشخص است. اولسون می‌گوید در ابزار ما به‌زودی یک پلتفرم عکاسی با سرعت بالا تعبیه خواهد شد تا در جاهایی که حیوانات بیشتری وجود دارد مورد استفاده قرار گیرد.


در حال حاضر ۷۰ هزار رأس گاو در پایگاه داده این اپلیکیشن اضافه شده است اما برای به روزرسانی‌های آینده تقریباً کافی نیست. اولسون می‌گوید: «ما به نیم میلیون نفر نیاز داریم تا هوش مصنوعی ما کامل و بالغ شود و قابلیت پیش‌بینی و دقت را به حداکثر برساند.»


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر