صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۴ - ۲۱ دی ۱۳۹۴
وزیر علوم در پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی:

متاسفانه علوم انسانی در دهه‌های اخیر با وجود گسترش در کشور ما نتوانسته‌ نقش خود را به خوبی ایفا کند

جشن 50 سالگی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور وزیر علوم فناوری و تحقیقات، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم،‌ معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دستیار ویژه رئیس‌جمهور و دکتر فاطمه طباطبایی پیش از ظهر امروز برگزار شد.
کد خبر : 60905

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمد فرهادی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر بروجردی و همچنین مرحوم آیینه‌وند، سالگرد تاسیس پژوهشگاه علوم انسانی را به خانواده پژوهشگران حوزه علوم انسانی تبریک گفت.


وزیر علوم گفت: «جامعه انسانی نیازمند نهاد زیستی و فرهنگی است. علوم انسانی هدایت‌کننده فرهنگ، مسائل اجتماعی و سیاسی هر کشوی به شمار می‌رود. زمانی که صحبت از اقتصاد باشد در ذهن، مسائل به سمت علوم فنی می‌رود در صورتی که زیرساخت‌های اقتصاد و سیاست یک کشور هم بر مبنای علوم انسانی و علوم اجتماعی بنا شده است.»


او به نهادینه‌سازی علوم انسانی در امر توسعه اشاره کرد و افزود: «علوم انسانی مهم‌ترین نقش در نهادینه‌سازی مسائل توسعه و امور انتقادی در جامعه است. تفکر انتقادی لازمه توسعه هر اجتماع است و دامنه گسترده علوم انسانی زیرساخت و مبنای این مساله قرار دارد. علوم انسانی پیچیده و گسترده‌ است، زیرا با انسان که موجود پیچیده‌ای است سروکار دارد.»


فرهادی گفت: «کیفیت علوم انسانی در دهه‌های اخیر مخصوصا در کشور ما افزایش یافته است اما متاسفانه این علوم نتوانسته‌اند نقش خود را به خوبی ایفا کنند. یکی از این موارد پراکندگی اعتبار و فقدان فرصت شغلی در امر پژوهش در حوزه علوم انسانی است.»


وزیر علوم ادامه داد: «در حال حاضر در وزارت علوم شورای پژوهشی تشکیل شده که برنامه‌ها را در حوزه‌های مختلف علمی، فناوری و بالاخص علوم انسانی ساماندهی کند. در حوزه علوم انسانی این شورا می‌تواند در مورد مسائل و معضلات اجتماعی کشور کارآمد باشد.»


فرهادی تاکید کرد حوزه علوم انسانی در کشور ما بر مبنای عقلانیت، اخلاق و معنویت استوار است و ادامه داد: «در تاریخ کهن ما نیز این موضوع مشهود است. بنابراین رسالت شما استادان و پژوهشگران این حوزه با تسلط بر علم روز باید گسترش این موارد باشد.»


او به سیاست‌های دولت یازدهم اشاره کرد و افزود: «ماموریت‌گرایی و استفاده از پژوهش در حل مشکلات کشور یکی از اهداف دولت یازدهم است. ما قصد داریم با استفاده از پژوهشگاه‌ها با آسیب‌شناسی مسائل و ارائه راه‌حل برای آنها، فعالیت کنیم. از پژوهشگاه‌ها توقع داریم الگوهای کارآمد سبک زندگی بر مبنای الگوی اسلامی و ایرانی ارائه کنند که بتوان در جامعه از آن‌ها استفاده کرد.»


فرهادی گفت: «باید تولید علم در حوزه علوم انسانی افزایش یابد. از هزارو 120 نشریه علمی کشور 630 نشریه علوم انسانی وجود دارد که متاسفانه در سطح بین‌الملل فعالیت نمی‌کند برنامه وزارت علوم حمایت از توسعه نشریات علمی در سطح بین‌المللی است. ما قصد داریم با حمایت‌‌های مالی، فراهم آوردن امکانات و برگزاری کارگاه‌های مختلف این امر را در سطح بین‌المللی افزایش دهیم.»


فرهادی تاکید کرد: «مشکلات فرهنگی، اجتماعی و مردمی در کشور ما زیاد است بنابراین این مسائل باید سرفصل کار حوزه علوم انسانی قرار گیرد، خوشبختانه تا امروز 6مرکز رشد علوم انسانی در سطح کشور و در شهرهای اصفهان، تبریز، مشهد و قم تاسیس شده اما این تعداد مراکز رشد کافی نیست در این زمینه باید بیش از پیش کار شود و پژوهشگاه‌های این چنینی می‌توانند به این موارد کمک زیادی کنند.»


او افزود: «در پژوهشگاه‌هایی نظیر پژوهشگاه علوم انسانی تولید علوم انسانی بومی همچنین فعالیت در عرصه‌های بین المللی می‌تواند تاثیر بسزایی در اداره جامعه کشور داشته باشد هیات‌های خارجی زیادی در حال حاضر در رفت‌وآمد به ایران هستند آن‌ها از همکاری در حوزه‌های علوم انسانی و هنر استقبال زیادی می‌کنند پس باید از این فرصت‌ها استفاده کرد.»


وزیر علوم در پایان گفت:« امیدواریم این پژوهشگاه نیز در تربیت نیروی انسانی و ارائه الگوهای بومی ایرانی و اسلامی بیش از پیش موفق و سربلند باشد.»


در پایان این مراسم از سامانه پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی، نسخ خطی شاهنامه و 4 جلد کتاب اسناد علوم انسانی رونمایی شد همچنین از پیشکسوتان حوزه علوم انسانی و پژوهشگاه تقدیر به عمل آمد.



انتهای پیام/

ارسال نظر