صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۷ آذر ۱۴۰۰
آنا بررسی می‌کند؛

تلاش فناوری برای پایان‌ دادن به خشونت‌های جهانی

فناوری‌های جدید سبک‌وسیاق زندگی بشر را تغییر داده‌اند. اکنون می‌توان امیدوار بود به لطف فناوری خشونت‌ها و جرائم تحت کنترل‌ درآیند.
کد خبر : 609035

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، به کارگیری فناوری در اجرای قانون و پیشگیری از خشونت مورد استقبال تمامی کشورهای جهان قرار گرفته و به‌سرعت در حال توسعه است (از هواپیماهای بدون سرنشین و تجزیه‌وتحلیل پیش‌بینی گرفته تا مسائل بیومتریک) و تمام این فناوری‌ها به امن‌سازی و جلوگیری از خشونت در شهرها و جوامع روستایی کمک می‌کنند.


سازمان‌های مجری قانون همواره از پیشگامان به‌کارگیری فناوری بوده‌اند. به عنوان مثال در کشورهای غربی اواخر دهه ۱۹۹۰، دوربین‌های دیجیتال در جاده‌ها برای تشخیص نقض مقررات ترافیکی، به‌ویژه سرعت زیاد نصب شدند. اخیراً نوعی دوربین‌های پوششی(دوربین بدنی یا Body Camera) روی یونیفرم نیروهای پلیس تعبیه شده است. بر اساس گزارش نیوساینتیست، در ایالات متحده ۵۰ هزار نفر نیروی پلیس، در بریتانیا حدود ۱۷ هزار نفر، در استرالیا بیش از ۱۰ هزار نفر از سال ۲۰۱۵ مجهز به چنین فناوری هستند.


پژوهش دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد مردم عادی از نیروهای پلیس مجهز به دوربین بدنی تا ۹۳ درصد کمتر شاکی هستند. استفاده از این فناوری با توجه به نوع برخورد خشونت‌آمیزی که از سوی نیروهای پلیس در برخی نقاط آمریکا دیده شده، به‌سرعت در حال افزایش است. البته دوربین باعث شده است که هر دو طرف مسئولیت‌پذیری خود را افزایش دهند و این تنها یک مثال از حالات مختلفی است که فناوری می‌تواند در عملکرد نیروهای پلیس مدرن تغییر ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


راه‌اندازی ایستگاه پلیس هوشمند در چین


پلیس دبی از هوش مصنوعی استفاده می‌کند




در عین حال، جنایت در عصر دیجیتال دچار تحولات عمیقی شده است. پلیس باید به جنایات سایبری جدید و نوظهور نیز رسیدگی کند در حالی که هنوز جنایاتی مانند مزاحمت، سرقت از مغازه و خشونت خانگی و... سر جای خود باقی هستند. در ادامه به مزایای برخی از فناوری‌های جدید پلیس برای مقابله با خشونت اشاره خواهیم کرد.


متصل ماندن به شبکه ضروری است


نیاز به سرعت بالای شبکه در کارهای پلیسی محسوس است و به طور مثال پلیس راهنمایی‌ورانندگی باید بتواند برای بررسی اعتبار گواهینامه رانندگی به طور فوری به سیستم یکپارچه مرکزی پلیس دسترسی پیدا کند.



به کارگیری «دوربین بدنی» تا حدود زیادی نارضایتی مردم از نیروهای پلیس را کاسته است


در فرانسه پلیس ملی، نیروهای عملیاتی خود را به تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند ایمن و پرسرعت مجهز ‌کرده است. این دستگاه دارای تأییدیه ANSSI (آژانس ملی سیستم‌های اطلاعات ایمن) هستند و از ارتباطات رمزگذاری‌شده و برنامه‌های امن پشتیبانی می‌کنند. اسناد در یک ابر خصوصی به اشتراک گذاشته می‌شوند تا گروه‌های ثالث امکان دسترسی به آن را پیدا نکنند.


در بیانیه نیروی پلیس ملی فرانسه تأکید شده است «این پروژه فراتر از تنها به‌کارگیری یک ابزار جدید در میان پرسنل است. ورود به حوزه سایبری، یکی از ارکان اصلی تحول دیجیتالی در سیستم‌های اجرای قانون تلقی می‌شود».


هواپیماهای بدون سرنشین و نظارت همه‌جانبه


در برخی کشورهای جهان(از جمله ایران) نیروهای پلیس از فناوری پهپاد یا هواپیماهای بدون سرنشین به‌عنوان یک جایگزین ارزان‌تر نسبت به هلیکوپترها استفاده می‌کنند. موفقیت هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به دوربین، نیروهای پلیس کشورهای مختلف را ترغیب کرده است تا واحدهای پهپادی ۲۴ ساعته و ۷ روزه را راه‌اندازی کنند. پهپادها به جز اینکه نیاز به یک خلبان ندارند، با ظرافت‌های بیشتری قابل هدایت هستند.



مبارزه با خشونت در آینده نزدیک شکل مدرن‌تر و دقیق‌تری به خود می‌گیرد.



نیروهای پلیس از هواپیماهای بدون سرنشین برای تحقیقات در مورد افراد مفقودشده تا ردیابی مظنونان و حوادث مرتبط با سلاح گرم و عملیات ضدتروریسم استفاده می‌کنند. همچنین برخی کشورها پهپادها را برای نظارت بر نوار مرزی و خط ساحلی اعزام می‌کنند. پهپادها همچنین گزینه خوبی برای بازرسی از جنگ‌ها و حیات‌وحش برای شناسایی و برخورد با قاچاقچیان چوب و شکارچیان غیرقانونی هستند.


در ایالت کلرادو آمریکا، سازمان‌های اجرای قانون کلرادو شروع به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین کردند تا صحنه‌های مرگبار و جدی تصادفات را به سرعت رصد کنند. استفاده از پرنده‌های هوایی هدایت‌پذیر در تحقیقات و ضبط تصاویر دقیق موجب می‌شود تصمیم‌گیری سریع‌تری را بتوان اتحاذ کرد و جاده‌ها را از حالت ترافیک نجات داد.


کلان‌داده‌ و پیشگیری از وقوع جرم


حجم عظیم داده‌هایی که از دوربین‌ها، منابع، سازمان‌ها و... تولید می‌شود به گونه‌ای است که نیروهای پلیس خواه ناخواه به سمت استفاده از کلان‌داده و یادگیری ماشین سوق داده شدند تا با تجزیه‌وتحلیل و پیش‌بینی بهتر بتوانند با جنایات مبارزه کنند.


داده‌های جمع‌آوری‌شده از اینترنت اشیاء (IoT) توسط پلیس را می‌توان تجزیه‌وتحلیل کرد تا تصویری از الگوها و روندهای جنایت ایجاد شود. پلیس با استفاده از همین تجزیه‌وتحلیل‌ها و یادگیری ماشین در کلان داده‌ها می‌تواند محل وقوع جنایات خشونت‌آمیز را در آینده تشخیص دهد.


در ایالات متحده، اداره پلیس شیکاگو با آزمایشگاه جنایی دانشگاه شیکاگو همکاری کرده است تا داده‌ها را به صورت فوری برای افزایش اثربخشی پلیس در دو منطقه از شهر افزایش دهد. تشخیص پلاک خودروها در کنار ابزار ShotSpotter در این مناطق نصب شده است، سیستمی که می‌تواند دقیقاً زمان و مکان شلیک گلوله را مشخص کند.


برخی تیم‌ها از Hunchlab استفاده می‌کنند. Hunchlab یک سیستم مدیریت گشت فعال مبتنی بر وب است که زمان و مکان وقوع جرم را پیش‌بینی می‌کند و بهترین راه را برای واکنش توصیه می‌کند. این سیستم منعکس‌کننده مناطق به طور بالقوه خطرناک است تا اطمینان حاصل شود که در آن مناطق پلیس کافی حضور داشته باشد. علاوه بر این، داده‌ها پیش‌زمینه ارزشمندی را برای افسران در مورد خطرات رایج در یک ناحیه ارائه می‌کنند و پیش‌بینی انواع جنایت در منطقه ارائه می‌شود.


تشخیص چهره‌ کار را آسان می‌سازد


نرم‌افزار تشخیص چهره در زمینه‌های گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما دارای پتانسیل زیادی در زمینه مبارزه با جُرم و جنایت است. این فناوری مدتی است که وجود دارد اما داشتن الگوریتم‌های تجزیه‌وتحلیل برای پردازش تصاویر به طور فوری باعث می‌شود که فرایند مؤثرتر باشد.


این فناوری هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد و تصاویر پس از ثبت در دوربین‌های مداربسته از طریق هوش مصنوعی قابل شناسایی هستند. در آمریکا از طریق همین فناوری، ۶ نفر از میان تماشاگران یک مسابقه راگبی دستگیر شدند. نرم‌افزار تشخیص چهره خودکار (AFR)توانسته بود چهره مظنونان را از میان ۵۰ هزار نفر دیگر شناسایی کند.




بیشتر بخوانید:


شکایت از یک پهپاد به پلیس لندن


گوگل ردپای پلیس را می‌زند




نرم افزار تشخیص قرنیه چشم، فناوری‌های حسگر حرکتی و... نیز برای تشخیص رفتارهای روانی و جسمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا مشخص شود آیا افراد حقیقت را می‌گویند یا نه. پلیس کانادا هم اکنون یک «نماینده مجازی خودکار» را برای ارزیابی حقیقت به صورت فوری در مرزهای این کشور مستقر کرده است تا مشخص کند مسافرانی که به طور قانونی وارد مرزهای این کشور می‌شوند انگیزه‌های منفی دارند یا مثبت. البته آژانس خدمات مرزی کانادا (CBSA) در حال آزمایش این پروژه است و اطلاعات آن قطعی محسوب نمی‌شوند.


آینده مبارزه با خشونت


مبارزه با خشونت در آینده نزدیک شکل مدرن‌تر و دقیق‌تری به خود می‌گیرد. همچنین قابل پیش‌بینی است که سازمان‌های مجری قانون در آینده پس از اتخاذ فناوری‌های جدید بودجه خود را کاهش خواهند داد زیرا ساختارهای اتوماسیون بسیاری کارها را انجام خواهد داد. طبیعتاً فناوری‌های جدید دارای جوانب مختلفی هستند که مشکلات و ایرادات احتمالی باید قدری پس از ‌تست‌وخطا مورد ارزیابی و اصلاح قرار گیرند.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر