صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

فناوری تنها برای جوانان نیست/ سالمندانی که با علم روز آسایش را تجربه می‌کنند

امروزه در عصر جدیدی به سر می‌بریم و کاربردهای علم و فناوری در تمام امور زندگی بشر از جمله زندگی کهنسالان و سالمندان محسوس است.
کد خبر : 608760

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در طول ۲۰ سال گذشته فناوری پیشرفت زیادی کرده است. به عنوان مثال، اینترنت دروازه‌های زیادی را برای افراد در هر سن‌وسالی گشوده و خرید اقلام، کار کردن و یادگیری مطالب جدید را برای همه آسان کرده است. اکثر جوانان استفاده از فناوری مدرن را آسان می‌دانند زیرا با آن بزرگ شده‌اند. از سوی دیگر، افراد مسن تمایل کمتری به استفاده از فناوری‌های مدرن دارند. برخی از افراد مسن ممکن است مزایای فناوری را نبینند به خصوص اگر قبلاً از اینترنت یا تلفن هوشمند استفاده نکرده باشند.


در کنار اینترنت و دستگاه‌های تلفن همراه، فناوری به طرق مختلف در زمینه سلامت افراد مسن سودمند است و طی دهه گذشته به طرز چشمگیری بهبود یافته است. زنگ هشدارهای حیات(Lifeline alarm) یک مثال عالی است و در رده‌های مختلف عرضه می‌شود. انواع مختلفی از زنگ هشدارها از دستگاه‌های استاندارد تا زنگ‌های دیجیتالی وجود دارند. حتی دستگاه‌هایی وجود دارند.


با این حال، از زمان شروع همه‌گیری کرونا، همه ما به دلایل مختلف از جمله ارتباط با عزیزانمان بیش از پیش به فناوری وابسته شده‌ایم.


آیا افراد مسن از فناوری جدید استفاده می‌کنند؟


آمارها نشان می‌دهد افراد مسن بیش از هر زمان دیگری از فناوری مدرن استقبال می‌کنند. بر اساس آخرین تحقیقات، ۷۷ درصد از افراد بالای ۶۵ سال در سال ۲۰۲۰ در خانه از اینترنت استفاده می‌کردند. بر اساس یافته‌های مشابه، استفاده از اینترنت در زنان بالای ۷۵ سال از سال ۲۰۱۱ بیش از دو برابر شده است.


استفاده از اینترنت در گروه سنی ۶۵ تا ۷۴ سال از ۵۲ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۸۳ درصد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است، این بدان معناست که فاصله نسل‌ها در استفاده از فناوری کم می‌شود. افراد مسن فقط از کامپیوتر خود استفاده نمی‌کنند، بلکه تلفن‌های همراه و تبلت نیز در بین آنها مورد توجه قرار گرفته است.




بیشتر بخوانید:


مسن‌ترین فضانورد اروپایی به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌رود


«ذهن‌آگاهی» می‌تواند ادراک افراد مسن را بهبود بخشد




بر اساس گزارش Ofcom، در سال ۲۰۱۸، بیش از یک‌چهارم (۲۸ درصد) از افراد بالای ۷۵ سال در بریتانیا از تبلت استفاده می‌کنند. این رقم در سال ۲۰۱۵ تنها ۱۵ درصد بود. گزارش سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که ۲۱ درصد از افراد بالای ۷۵ سال در شبکه‌های اجتماعی دارای حساب کاربری هستند و پلتفرم محبوب اکثر افراد مسن، فیسبوک است.


اگرچه این گزارش‌ها امیدوار کننده است اما هنوز تعداد زیادی از افراد مسن از فناوری می‌ترسند. دوره‌های آنلاین آموزش فناوری مخصوص افراد مسن طراحی شده است که می‌تواند شروع خوبی باشد. مهم این است که سالمندان بتوانند فناوری جدید دلخواه خود را انتخاب کنند و از آن استفاده کنند.


وقتی صحبت از فناوری مدرن برای افراد مسن باشد توصیف اینترنت ممکن است سخت به نظر برسد. توضیح اینکه اینترنت اصلاً چیست کار آسانی نیست. با این حال درک اینترنت می‌تواند تغییر خوشایندی را در زندگی فرد ایجاد کند. شبکه جهانی اینترنت هنوز نسبتاً جوان است و افراد مسن می‌توانند با آن سروکار داشته باشند.



اینترنت ارتباطات بشر را به متحول کرده است


تلفن‌های همراه، دسترسی همیشگی


اگرچه نوجوانان و جوانان رایج‌ترین کاربران تلفن همراه هستند، تصور اینکه افراد مسن نیز از آنها استفاده نمی‌کنند اشتباه است. بر اساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۱، در واقع ۶۵ درصد از افراد بالای ۶۵ سال در بریتانیا از تلفن هوشمند استفاده می‌کردند.


با دور شدن جامعه از ارتباطات سنتی همچون تلفن ثابت، فناوری تلفن همراه برای افراد مسن اهمیت بیشتری پیدا کرده است. به رغم آنچه در نگاه اول به نظر می‌رسد، تلفن‌های همراه و تلفن‌های هوشمند پیچیدگی چندانی ندارند.


استفاده از تلفن هوشمند حتی بدون اینترنت در عصر حاضر حیاتی است پس حتی اگر سالمندان تمایلی به زنگ‌ها و نوتیفیکیشن‌های معمول تلفن‌های هوشمند ندارند، سراغ یک موبایل ساده مانند تلفن‌های قدیمی بروید که هنوز نمونه‌های در بازار پیدا می‌شود. همچنین دستگاه‌های زیادی وجود دارند که به طور خاص برای افراد مسن طراحی شده‌اند. برخی از آنها دارای دکمه‌های بزرگتر از حد معمول هستند تا افرادی که مبتلا به آرتروز یا مشکلات بینایی هستند راحت‌تر بتوانند با آنها کار کنند.


از سوی دیگر اگر به دنبال استفاده از قابلیت‌هایی همچون تماس تصویری هستید، هر چند آموزش آن به افراد مسن خانواده‌تان کمی وقت‌گیر باشد اما ارزش خرید یک گوشی هوشمند را دارد. طبیعتاً این دستگاه‌ها در کنار پشتیبانی از تماس تصویری، ‌ به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها امکان می‌دهند از طیف وسیعی از برنامه‌های عالی برخوردار باشند تا سرگرم شوند و هم با دوستان و خانواده و... در شبکه‌های اجتماعی ارتباط برقرار کنند.


جنبه‌های دیگر فناوری


با افزایش جمعیت سالخورده در جهان، صنعت فناوری تنها محدود به موبایل و اینترنت نیست. فناوری وجوه مختلفی دارد که می‌تواند به تسهیل زندگی سالمندان کمک کند و کیفیت زندگی آنها را بالا می‌برد.


تقریباً نیمی از بزرگسالان ۷۵ ساله و بالاتر دچار کم‌شنوایی هستند. فناوری سمعک در ۲۰ سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است. برای مثال فناوری ReSound به کاربران که مشکل شنوایی دارند اجازه می‌دهد از طریق برنامه موبایل، شنوایی خود را کنترل کنند. این سمعک‌ها از طریق بلوتوث بهiPhone، iPad یا Apple Watch متصل می‌شوند. کاربران می‌توانند میزان صدا(تا سه برابر) و باس را معین کنند و تنظیمات خاصی را برای محیط‌های مختلف داخلی و خارجی انتخاب کنند.


دستیاران صوتی مانند Google Home محبوبیت روزافزونی پیدا کرده‌اند. این دستگاه‌ها که به عنوان یک بلندگوی ساده به نظر می‌رسند، مهارت‌های مختلفی دارند و از قابلیت اتصال به تلفن هوشمند (و یا خانه هوشمند) پشتیبانی می‌کنند. آنها به عنوان یک دستیار مجازی متصل به بلندگوی هوشمند عمل می‌کنند. دستگاه تشخیص صدای این دستیاران صوتی بسیار قوی است و می‌تواند صداهای مختف را از هم تفکیک کند. این دستگاه‌ها می‌تواند برای افراد مسن زمان خوردن داروها را یادآوری کند و تاریخ قرارهای بعدی پزشک را هشدار بدهد. همچنین از آن برای سایر امور مانند آشپزی می‌توان بهره برد.




بیشتر بخوانید:


کار با گوشی‌ هوشمند برای افراد مسن آسان می‌شود


پیرترین فرد در اروپا کرونا را شکست داد




برخی شرکت‌ها حتی پا را فراتر از این گذاشته‌اند. برای مثال Reminder Rosie یک دستیار صوتی است که مخصوص افراد مسن طراحی شده است. این دستگاه به جز ساعت زنگ‌دار و صفحه نمایش دیجیتالی بزرگ، همه چیزهایی را که یک فرد سالمند باید به خاطر بسپارد را با صدای یکی از اعضای خانواده اعلام می‌کند. همچنین افراد می‌توانند پاسخ‌های بالقوه که احتمال می‌رود سالمند آنها را بپرسد را معین کنند. بدین ترتیب هر گاه سالمند آن سؤال را مطرح کرد، ‌ پیام‌های از پیش ضبط‌شده پاسخ داده خواهد داد.


فناوری واقعیت مجازی نیز برای افراد سن‌وسال‌دار سودمند است. برای مثال Rendever به طور خاص برای افراد مسن طراحی شده است و امکانات جدیدی را برای آنها فراهم می‌کند. این دستگاه پوشیدنی به کاربر اجازه می‌دهد تا مجدداً به مکان‌هایی که قبلاً رفته‌اند، سفر مجازی داشته باشند. همچنین سالمندان می‌توانند مکان‌هایی مانند خانه فرزندان خود را به صورت مجازی ببینند. کاربران همچنین قادرند از نقاط دیدنی معروف یا کشورهای زیبایی که آرزو داشتند به صورت شخصی به آنها سفر کنند دیدن کنند یا می‌توانند محل ازدواج خود را مشاهده کنند و در خیابان‌ها قدم بزنند. این فناوری نوآورانه به سالمندان کمک می‌کند تا از انزوا فاصله بگیرند و دوباره در محیط‌های جدید حاضر شوند.


انتهای پیام/۴۱۶۰


انتهای پیام/

ارسال نظر