صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۴ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۰
آنا از واکنش اصلاح‌طلبان به دستاوردهای دولت سیزدهم گزارش می‌دهد؛

فرار رو به جلو!

اصلاح‌طلبان و حامیان و اعضای دولت روحانی طی روزهای اخیر سعی دارند دستاوردهای دولت سیزدهم را تخریب کرده یا نتیجه آن را به نفع خودشان مصادره کنند.
کد خبر : 608759

گروه سیاست خبرگزاری آنا، علیرضا مزینانی؛ دولت سیزدهم در هفته‌های ابتدایی فعالیت‌اش، دستاوردهایی در زمینه‌های مختلف داشته است؛ از مهم‌ترین توفیقات دولت جدید می‌توان به تسریع روند واکسیناسیون عمومی، عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای و جلب اعتماد مردم با سفرهای استانی رئیس‌جمهور اشاره کرد. با وجود رضایت نسبی مردم از عملکرد دولت جدید، در روزهای اخیر اصلاح‌طلبان و حامیان و اعضای دولت روحانی، سعی دارند با تغییر فضای جامعه در این خصوص، دستاوردهای دولت جدید را تخریب کرده یا نتیجه اعمال نکرده دولت قبل نشان دهند.


واردات واکسن یک تا دوهفته پس از سفارش انجام می‌شود


در روزهای گذشته، مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت اصلاحات و نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با بیان اینکه قراردادهای خرید واکسن در زمان دولت روحانی بسته شده و پول‌ها داده شده بود، اذعان کرد: «دولت قبل پول را داده و سفارش‌ها را هم انجام داده بود؛ حالا ممکن است مشکلات گمرکی و حمل و نقل بوده است و دولت فعلی آن‌ها را حل کرده است و الان وارد می‌شود، اما کالا و سفارشات از قبل وجود داشته و این دولت واکسنی سفارش نداده است.»


محمدرضا خاتمی، سیاستمدار اصلاح‌طلب نیز در همین مورد طی سخنانی در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس اظهار کرد: «از جهانگیری مستقیماً شنیدم که تمام واکسن‌ها در دولت سابق پیش‌خرید شدند.»


همچنین حسام‌الدین آشنا، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک در دولت روحانی، در توئیتی افزایش واردات واکسن و پیوستن ایران به پیمان شانگهای را نتیجه تلاش دولت قبل دانست و نوشت: «واکسن پیتزا نیست که بتوان آن را تلفنی سفارش داد. شانگهای یک شهر نیست که بتوان یک شبه به آن سفر کرد، یک پیمان دسته‌جمعی است که پذیرش در آن نیاز به دو شرط عدم تحریم بین‌المللی و اجماع اعضا دارد. تلاش ۸ ساله موفق برای رفع موانع عضویت در این پیمان نشان هر چه باشد، نشان غرب‌گرایی نیست.»



این موضع‌گیری‌های اصلاح‌طلبان در حالی است که در زمان دولت قبل، بارها اذعان کردند که مشکلات ناشی از عدم پذیرش FATF مانع واردات واکسن شده است، اما هم‌اکنون این فرآیند بدون پذیرش FATF در دولت سیزدهم در حال انجام است.


همچنین مسئولان مربوطه در حوزه واردات واکسن، اظهار می‌کنند که مرحله سفارش تا وارد شدن واکسن چینی «سینوفارم» به کشور، نهایتاً دو هفته طول می‌کشد، بنابراین واکسن‌های وارد شده در شهریور ماه و هفته پایانی مرداد ماه، تماماً نتیجه پیگیری‌های دولت سیزدهم است. در این خصوص محمد کشاورز زاده، سفیر ایران در چین گفت: «هر مقدار واکسن که خریداری شده است، آن را وارد کردیم و این قراردادها به‌روز می‌باشد و هر میزان درخواست کرده‌ایم، همان موقع ظرف یک تا دو هفته انجام شده است. اکنون تولیدات کارخانه بهتر شده و مسیر مالی مشخصی را تعریف کرده‌ایم و مسیر مطمئنی داریم و کار روی ریل افتاده است.»


دولت قبل علاقه‌ای به عضویت در شانگهای نداشت


با وجود ادعاهای برخی از اصلاح‌طلبان مبنی بر تلاش‌های دولت روحانی برای عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، برخی از کارشناسان ضمن رد این ادعا معتقدند رایزنی‌های حجت‌الاسلام رئیسی با مهمانان خارجی مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری و ادامه مذاکرات پس از این مراسم، موجب عضویت ایران در پیمان شانگهای شده است.




بیشتر بخوانید:


دولت سیزدهم در سیاست خارجی نگاه همه‌جانبه دارد / دولت قبل علاقه‌ای به عضویت در «شانگهای» نداشت


واردات واکسن در دولت سیزدهم بدون رفع تحریم انجام شده است


اصلاح‌طلبان با دروغ‌گویی ته‌مانده هوادارانشان را از دست می‌دهند




به باور کارشناسان، روحانی با نگاه به غرب و قرار دادن تمام توان کشور برای به نتیجه رساندن برجام، علاوه بر وارد آوردن خسارت‌های زیادی بر کشور، چنین فرصت‌هایی را در زمینه ارتباط با شرق از دست داد.


بر این اساس، مراد عنادی، کارشناس ارشد مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاست خبرگزاری آنا، پیوستن به سازمان همکاری شانگهای را دستاورد دولت جدید خوانده و اظهار می‌کند: «به نظر می‌رسد پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای به دلیل اولویت در سیاست خارجی دولت سیزدهم رخ‌ داده که با توجه به بی‌اعتمادی‌هایی که بین ایران و غرب وجود دارد و بدعهدی‌هایی که اروپا و آمریکا نسبت به ایران داشتند، تلاش جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم این است که روابط و نگاه به شرق خود را به‌ طور جدی‌تر دنبال کند و یک نگاه استراتژیک و نه تاکتیکی به این مقوله داشته باشد و به نظر می‌رسد، این نگاه باعث اعتمادسازی بیشتر بین دو عضو کلیدی عضو شانگهای، یعنی روسیه و چین هم شده است.» (اینجا بخوانید)


اصلاح‌طلبان با دروغ ته‌مانده طرفدارانشان را از دست می‌دهند


به باور کارشناسان، سخنان و موضع‌گیری‌های مغرضانه و خلاف واقع برخی از فعالان اصلاح‌طلب علیه دولت سیزدهم، اثر معکوس گذاشته و به جای تخریب دولت جدید، موجب از بین رفتن پایگاه اجتماعی جریان اصلاحات می‌شود. عده‌ای معتقدند اصلاح‌طلبان سعی دارند با این روش کم‌کاری‌های دولت روحانی را از توجه اذهان عمومی، خارج کنند.



بر این اساس، مجتبی شاکری، دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاست خبرگزاری آنا، در واکنش به اظهارات برخی از افراد مبنی بر بی‌تأثیر بودن سفرهای استانی رئیس‌جمهور و اینکه واکسن‌های وارد شده در دولت قبل پیش‌ خرید شده است، تصریح می‌کند: «کج‌اندیشی‌های اصلاح‌طلبان باعث می‌شود که ته‌مانده هوادارانشان را نیز از دست بدهند؛ اگر این دروغ‌ها آشکار شود، اعتبار این افراد از بین می‌برد. متأسفانه این افراد حداقل انصاف و صداقت را ندارند، برای همین حداکثر اعتبارشان را در جامعه از دست می‌دهند.» (اینجا بخوانید)


همچنین حمیدرضا ترقی، معاون بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی نیز در همین راستا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاست خبرگزاری آنا می‌گوید: «تسریع واردات واکسن در دولت کنونی، حس تنفری را میان مردم از اصلاح‌طلبان به وجود آورده که به جای پاسخگویی، عذرخواهی و اعتراف به ناکارآمدی‌شان در مدیریت کشور و مهار کرونا، مجبور هستند از چنین روش‌های تخریبی و جوسازی‌های غیرمنصفانه و ناجوانمردانه علیه دولت جدید استفاده کنند.»


وی ادامه می‌دهد: «این روش به این خاطر صورت می‌گیرد که اصلاح‌طلبان احساس می‌کنند دولت سیزدهم با همان امکانات و شرایط گذشته، خدماتی را به مردم ارائه می‌کند که آن‌ها در دولت قبلی قادر به انجام‌ آن نبودند یا قصد انجام آن را نداشتند.» (اینجا بخوانید)


ایرادات به سفرهای استانی رئیس‌جمهور مغرضانه و بی‌منطق است


سخنان و موضع‌گیری‌های عجیب اصلاح‌طلبان در روزهای اخیر به مرتبط‌کردن دستاوردهای دولت جدید به تلاش‌های انجام نشده دولت روحانی محدود نمی‌شود و برخی از فعالان این جناح سعی در تخریب و بی‌اثر نشان دادن سفرهای استانی حجت‌الاسلام رئیسی دارند.


چنانچه، محمدرضا خباز، استاندار سمنان در دولت روحانی پیرامون سفرهای استانی رئیس‌جمهور گفته است: «سفرهای استانی آقای رئیسی مثل تیغ دولبه است که اگر آن عملیات انجام بگیرد، اثر این رفت‌ و آمد و مردمی بودن مثبت‌تر است، ولی اگر آن قول‌هایی که دادند عمل نکنند، این رفت و آمدها اثر منفی‌تری خواهد گذاشت؛ به این معنی که رفتن و سرزدن فی‌نفسه خوب است. معتقدم حاکم در هر سطحی که هست از رئیس اداره گرفته تا مدیر کل معاون وزیر، استاندار، نمایندگان مجلس و وزرا همه باید با مردم ارتباط مستقیم داشته باشند... بنابراین فی‌نفسه مردمی بودن را می‌ستایم، ولی مردمی بودنی که گره‌گشا باشد، نه فقط بخواهیم با سخن گفتن و گفتار درمانی رضایت مردم را جلب کنیم.»


همچنین علی صوفی، وزیر تعاون دولت اصلاحات نیز در این‌ باره اذعان کرد: «آقای رئیسی باید برنامه داشته باشد و دولتی را هم که تشکیل می‌دهد، برای اجرای آن برنامه باشد، در حالی که چنین چیزی دیده نمی‌شود؛ یعنی آقای رئیسی تصور می‌کند فقط وظیفه داشت یک دولت انتخاب کند و خودش به استان‌ها سفر کند. یقیناً با این شیوه، آقای رئیسی موفق نخواهند بود.»


نیاز به توضیح ندارد که بازدیدهای میدانی رئیس‌جمهور ثمرات متعددی ازجمله آشنایی مستقیم و بی‌واسطه وی با مشکلات کشور و جلب اعتماد مردم را به همراه دارد، اما اصلاح‌طلبان برای توجیح کم‌کاری‌های روحانی در این خصوص، چنین سخنانی را مطرح می‌کنند.


در این رابطه آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاست خبرگزاری آنا، می‌گوید: «سفرهای استانی رئیس‌جمهور علاوه بر نتایجی که دارد، برای مردم یک نوع تسکین آلام است. وقتی مردم می‌بینند رئیس‌جمهورشان راحتی و استراحت را از خودش سلب می‌کند، با این شرایط کرونا به استان‌ها و نقاط محروم می‌رود، از نزدیک با مردم تماس می‌گیرد، مشکلات آن‌ها را بررسی می‌کند و دستوراتی می‌دهد، یک نوع تسکین آلام پیدا می‌کنند و این کار باعث روحیه دادن به ملت و امیدبخش است؛ بنابراین در موضوع سفرهای استانی و واردات واکسن نیز نه‌ تنها ضرر ندارد، بلکه منافع زیادی دارد و ایرادات ایراد گیرنده‌ها نیز مغرضانه یا ناآگاهانه و بی‌منطق است.» (اینجا بخوانید)



با کنار هم قراردادن اظهار نظرهای فعالان اصلاح‌طلب در روزهای اخیر، می‌توان دریافت برنامه این جریان، ایجاد یک پروپاگاندای سازمان‌یافته علیه دولت جدید است. اصلاح‌طلبان که در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم و دوازدهم، تمام‌قد از روحانی حمایت کردند و در دولت وی مسئولیت‌ها را بر عهده داشتند، پس از ناکامی در اداره کشور و نارضایتی ملت از عملکردشان، سعی دارند با تخریب دولت جدید و بازسازی جلوه دولت تدبیر و امید، فضای سیاسی کشور را برای حضور مجدد در قدرت فراهم کنند؛ برنامه‌ای که به باور کارشناسان با وجود خاطره تلخ مردم ایران از دوران ۸ ساله دولت قبل، نتیجه‌ای نخواهد داشت.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر