صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۵ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۳
یک متخصص ارتوپدی:

افتادن از نردبان، شایع‌ترین علت شکستگی استخوان در فصل خانه‌تکانی

یک متخصص ارتوپدی، شکستگی استخوان را شایع‌ترین حوادث خانه تکانی دانست و گفت: به افراد توصیه می‌شود به محض افتادن از بلندی و یا زمین خوردگی به مراکز درمان مراجعه کنند.
کد خبر : 6087

دکتر سیروس ملک‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا افتادن از نردبان را یکی از شایع‌ترین دلایل شکستگی‌های استخوان در فصل خانه‌ تکانی دانست و گفت: احساس خستگی و سرگیجه یکی از مهم‌ترین دلایل پرت شدن از نردبان است به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود در صورت خستگی و یا مصرف برخی داروهای خواب‌آور به هیچ عنوان برای تمیز کردن منزل در بلندی قرار نگیرند.


وی افزود: برای پیشگیری از زمین خوردن و افتادن از بلندی به افراد توصیه می‌شود سیم‌های برق را بر روی دیوار بچسبانند، وسایل تیز و برنده را از مسیر خود خارج کنند، از نردبان‌های دو طرفه استفاده کنند و تا حد امکان از سطح اتکای آن مطمئن باشند، در هنگام قرار گرفتن در بلندی بعد از هر 5 دقیقه کار مداوم به مدت چند ثانیه پایین را نگاه کنند تا دچار سرگیجه نشوند.


این متخصص ارتوپدی با تاکید براینکه به محض افتادن از بلندی و احساس درد باید سریعا به پزشک مراجعه کرد، گفت: شکستگی به دو صورت باز و بسته اتفاق می‌افتد. در شکستگی‌های باز معمولا فرد دچار جراحت بسیار عمیق و خونریزی می‌شود که این مساله احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد اما در شکستگی‌های بسته معمولا پوست دچار آسیب نمی‌شود اما تاخیر در مراجعه می‌تواند عوارضی را برای فرد مصدوم به همراه داشته باشد بنابراین نمی‌توان نسبت به بی‌علامت بودن افتادگی از بلندی بی‌توجه بود.


وی درباره علائم شایع شکستگی گفت: شکستگی با علائمی نظیر تورم، تغییر شکل استخوان، احساس درد به‌ هنگام لمس محل آسیب دیده، ناتوانی در حرکت دادن، احساس سائیده شدن استخوان و تغییر رنگ محل آسیب دیده همراه است.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان خاطرنشان کرد: در هنگام سقوط از بلندی و بروز شکستگی استخوان باید فورا فرد را به مراکز درمان ارجاع داد و برای کاهش آسیب دیدگی یک کیسه یخ را هر یک ساعت به مدت 5 دقیقه بر روی بافت‌ آسیب دیده جهت اکسیژن رسانی قرار داد.




انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
مریم جباری
16:27 - 1398/05/11
سلام من سیزده سالمه و۴تیرما ه سال ۹۷ازنردبان افتادم و مچ دست چپ و راستم شکست و یکماه درگچ بود ودکتر گفت نیاز به فیزیوتراپی نداره ولی الان دردمیکنه باید معاینه شوم ؟؟؟!زودتر کمکم کنید