صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۲ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۰

گزینه‌های احتمالی ریاست بانک مرکزی در دولت رئیسی

در چند روز گذشته گمانه‌زنی‌های متعددی برای ریاست بانک مرکزی انجام‌ شده است. از علی صالح‌آبادی تا علی طیب‌نیا، محمدرضا فرزین، داوود دانش جعفری و محمد طالبی که در محافل مختلف از آن‌ها به‌عنوان گزینه‌های محتمل یاد می‌شود.
کد خبر : 608626

به گزارش خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بانک مرکزی از نهادهای مهم اقتصادی کشور به شمار می‌رود به همین علت حساسیت کارشناسان اقتصادی به نفرات مطرح برای تصدی این بانک فراوان است. حضور عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی به‌عنوان نامزد در انتخابات ریاست جمهوری و چالش‌های گوناگونی که در مناظرات نسبت به بانک مرکزی ایجاد شد، اهمیت آن را برای مردم هم مشخص کرد.


بانک مرکزی در سالیان گذشته به‌عنوان حیاط خلوت دولت شناخته می‌شد. دولت هرگاه با کسری بودجه مواجه و یا از پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان عاجز می‌ماند به‌سرعت به بانک مرکزی رجوع می‌کرد. برخی کارشناسان معتقدند که یکی از عوامل تورم افسارگسیخته اقدامات بی‌پایه و اساس بانک مرکزی در سال‌های اخیر است.


حدود یک ماه از رأی اعتماد وزیر اقتصاد و شروع رسمی دولت سیزدهم می‌گذرد؛ اما تصدی بانک مرکزی هنوز در اختیار کمیجانی است و سید احسان خاندوزی در چندین مصاحبه وعدهٔ انتخاب رئیس جدید بانک مرکزی را داده است.


در چند روز گذشته گمانه‌زنی‌های متعددی برای ریاست بانک مرکزی انجام‌شده است. از علی صالح‌آبادی تا علی طیب‌نیا، محمدرضا فرزین، داوود دانش جعفری و محمد طالبی که در محافل مختلف از آن‌ها به‌عنوان گزینه‌های محتمل یاد می‌شود.




بیشتر بخوانید:


بازگشت ارز صادراتی مهم‌ترین راهکار کنترل بازار ارز




در این مطلب به بررسی سوابق علمی و اجرایی گزینه‌های احتمالی بانک مرکزی می‌پردازیم .


علی صالح‌آبادی


صالح‌آبادی متولد سال ۱۳۵۷ در شهر سبزوار است. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته معارف اسلامی و مدیریت مالی از دانشگاه امام صادق (ع) و مدرک دکتری مدیریت مالی را از دانشگاه تهران اخذ نموده است.


صالح‌آبادی را می‌توان اولین رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار پس از تصویب قانون اوراق بهادار نامید. وی پس از اتمام مسئولیت خود در سازمان بورس با حکم علی طیب‌نیا در اواخر سال ۹۳ به ریاست هیئت‌مدیره و مدیرعاملی بانک توسعه صادرات منصوب شد.


از مسئولیت‌های دیگر صالح‌آبادی می‌توان به عضویت در شورای فقهی بانک مرکزی، مؤسس انجمن مالی اسلامی ایران، عضویت در شورای عالی بورس، عضویت در شورای عالی اصل ۴۴ و ریاست هیئت پذیرش بورس‌ها اشاره کرد.



علی طیب نیا


علی طیب‌نیا متولد سال ۱۳۳۹ از شهر اصفهان است. کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه تهران گذراند. طیب‌نیا یک سال از دوره دکتری خود را در مدرسه اقتصاد لندن به تحصیل پرداخت. وی هم‌اکنون به فعالیت‌هایی ازجمله تدریس و کارهای پژوهشی روی آورده است.


از سوابق بارز طیب‌نیا می‌توان به وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت یازدهم، عضو شورای پول و اعتبار، عضو هیات علمی گروه اقتصاد اجتماعی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران اشاره کرد.



محمدرضا فرزین


محمدرضا فرزین متولد سال ۱۳۴۴ در کاشان است. او مدرک کارشناسی اقتصاد را با گرایش نظری از دانشگاه شهید بهشتی اخذ کرد، سپس برای کارشناسی ارشد در رشته اقتصادسنجی دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و مدرک دکتری خود را در سال ۱۳۷۹ از دانشگاه علامه طباطبایی دریافت کرد.


وی سوابق اجرایی متعددی ازجمله مدیرکل برنامه‌ریزی بنیاد مستضعفان و جانبازان، مدیرکل برنامه‌ریزی و توسعه وزارت بازرگانی، مدیرعامل صندوق توسعه ملی را در کارنامه خود دارد. محمدرضا فرزین هم‌اکنون مدیرعامل بانک کارآفرین است.



داوود دانش جعفری


دانش جعفری متولد سال ۱۳۳۳ از شهر تهران است. وی در سال ۱۳۵۸ مدرک کارشناسی مهندسی عمران خود را از دانشکدهٔ مهندسی دانشگاه کشمیر هندوستان کسب نمود. وی سپس در سال ۱۳۷۱ در رشته کارشناسی ارشد اقتصاد فارغ‌التحصیل شد. دانش جعفری دکترای خود را سال ۱۳۸۰ از دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی کسب نمود.


دانش جعفری در سال ۱۳۸۴ از مجلس رأی اعتماد گرفت و وزیر امور اقتصادی و دارایی شد. تصدی این وزارتخانه تا سال ۱۳۸۷ در اختیار وی بود.


نماینده تام‌الاختیار وزارت بهداشت در هیئت نظارت بر سازمان‌های مردم‌نهاد، عضو هیئت نظارت سازمان بیمه سلامت ایرانیان از دیگر سوابق وی به شمار می رود.


دانش جعفری سال ۸۸ در جریان انتخابات ریاست جمهوری به‌عنوان مشاور اقتصادی محسن رضایی فعالیت می‌کرد. محسن رضایی هم‌اکنون معاون اقتصادی دولت سیزدهم است.



محمد طالبی


طالبی یکی دیگر از گزینه‌های تصدی بانک مرکزی است. وی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت مالی از دانشگاه تهران اخذ نموده است.


محمد طالبی سال ۱۳۹۷ از سوی عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی به سمت دبیر کل بانک مرکزی منصوب شد.


از دیگر سوابق اجرایی وی می‌توان به مدیرکل طرح‌های اقتصادی ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره)، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر، مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره بانک کشاورزی، مدیرعامل صندوق ضمانت سپرده‌های بانک مرکزی اشاره کرد.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر