صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رادیو فرهنگ از «پدر علم کویرشناسی» می‌گوید

برنامه «مستند فرهنگ» به روایت زندگی زنده‌یاد پرفسور پرویز کردوانی می‌پردازد.
کد خبر : 608593

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی رادیو فرهنگ برنامه «مستند فرهنگ» یکشنبه ۲۸ شهریورماه به روایت زندگی زنده‌یاد پرویز کردوانی «پدر علم کویرشناسی ایران» اختصاص دارد.
در این برنامه که به بررسی زندگی مشاهیر و بزرگان عرصه علم و دانش پرداخته می شود امروز شنوندگان با بخش‌هایی از زندگی پروفسور پرویز کردوانی دارای نشان علمی دانش و پدر کویرشناسی ایران، چهره ماندگار سال ۱۳۸۴ آشنا می شوند.


زنده یاد کردوانی در سال ۱۳۱۰ در گرمسار متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در گرمسار گذراند.


وی پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت کرد و در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکترا با بالاترین امتیاز شد.
او پس از بازگشت از آلمان در دانشکده کشاورزی ارومیه به فعالیت پرداخت و سپس به دانشگاه تهران رفت و از سال ۱۳۴۸ در این دانشگاه مشغول تدریس شد.


وی مدیرکلی دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را در بین سال‌های ۱۳۴۸تا ۱۳۵۴ برعهده داشت و بنیانگذار و رییس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸) بود.


زنده یاد پرویز کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی و مقابله با خشکسالی داشت.


وی استاد نمونه دانشگاه تهران بود و جایزه مهرگان علم به خاطر تالیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب کرد. عضویت در بنیاد مطالعات آسیای شبکه آب خاورمیانه، عضو هیات امنای صلح سبز، رئیس کمیته بیابان‌زدایی انجمن متخصصان محیط زیست ایران و بیش از ۲۰ کتاب دانشگاهی و ده‌ها مقاله علمی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و آلمانی ثمرات فعالیت های وی بود.


علاوه بر سخنرانی‌های متعدد در جوامع علمی بین‌المللی، بارها از تلاش‌های این چهره ماندگار در ایران و دیگر کشورها تجلیل به عمل آمد و مجسمه ایشان در زادگاهش گرمسار و تفرجگاهی به نام پرویز کردوانی در جاده گرمسار، تجلیلی به پاس یک عمر تلاش بی دریغ پدر علم کویر شناسی ایران است.


پرفسور پرویز کردوانی، دارنده نشان درجه یک دانش و چهره ماندگار که به «پدر علم کویرشناسی ایران»  شهرت داشت مردادماه سال جاری در سن ۹۰ سالگی دار فانی را وداع گفت.


مستند فرهنگ به تهیه کنندگی فاطمه محمدیان‌فر ساعت ۱۵:۳۰ روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر