صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۰
گزارشی از کارایی دُز بوستر یا دُز سوم واکسن کرونا؛

چه کسانی دُز سوم واکسن کرونا را دریافت می کنند؟

برخی از افراد جامعه که سیستم ایمنی بدنشان نسبت به دیگران ضعیف‌تر است، باید دز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند.
کد خبر : 608295

گروه جامعه خبرگزاری آنا- میثم نامنی؛ در حال حاضر میزان تاثیرگذاری برخی از واکسن‌های کرونا با ایجاد ۸۰ درصد مقاومت برای مقابله با ویروس کرونا در بدن تایید شده است، ‌ اما سیستم ایمنی بدن برخی از افراد مقاومت پایین تری نسبت به سایر مردم دارد و آنها، باید دز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند.


همانطور که ممکن است دز اول تزریق شده واکسن کرونا مقاومت کامل را ایجاد نکند و تزریق دز دوم برای افزایش ایمنی بدن حتما باید تزریق شود، دز سوم هم برای بالا رفتن ایمنی برخی افراد اجباری است و سومین دز واکسن کرونا، از جمله دزهای اضافی برای بالا بردن سطح ایمنی بدن است که تزریق آن برای برخی افراد واجب اعلام شده و این دز باعث محافظت بیشتر از بدن در مقابل بیماری‌ها می‌شود.



با توجه به اینکه امکان دارد محافظت از بدن با گذشت زمان از بین رود، دز تقویت‌کننده یا همان دوم و سوم به افزایش مجدد سطح ایمنی بدن کمک بسزایی می‌کند. ویروس کرونا نیز تا به امروز با مدل‌های جهش یافته و متفاوتی همراه بوده که هر کدام از آن‌ها نسبت به مدل‌های قبلی کشنده‌تر است.


تزریق دز سوم واکسن کرونا چه دلیلی دارد؟


یکی از دلایل تزریق دزهای بعدی واکسن کرونا همین مدل‌های جهش‌ یافته است که می‌تواند نسبت به آنتی‌بادی‌هایی که از دزهای اولیه واکسن ایجاد شده، کمتر پاسخگو باشد و همین امر در آینده نیاز افراد به تزریق دز تقویت‌کننده را شکل می‌دهد تا اطمینان لازمه در راستای حفاظت کافی بدن ایجاد شود. اگر آنتی‌بادی‌های کافی برای محافظت کامل از بدن افراد وجود نداشته باشد یا نوع خاصی از آنتی‌بادی‌ها تحت تاثیر قرار نگیرند، افراد در خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار می‌گیرند.


با توجه به شیوع مدل‌های مختلف و جهش یافته ویروس کرونا در جامعه، حفظ و بالا بردن سطح ایمنی بدن باید در دستور کار قرار گیرد و یکی از جمله اقداماتی که می‌تواند در این زمینه موثر باشد، تزریق واکسن‌های تقویت‌کننده‌ یا همان دزهای بعدی به بدن است.



در سنین کودکی نیز برای محافظت کامل از بدن، واکسن‌ها در سه دز به بدن تزریق می‌شود تا ایمنی کودکان در مقابل بیماری‌ها افزایش پیدا کند.


افراد مجاز به تزریق دز سوم واکسن کرونا مشخص شدند


در همین راستا آمیتیس رمضانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا درباره افرادی که مجاز به تزریق دز سوم واکسن کرونا هستند اظهار کرد: دز سوم واکسن کرونا به افرادی تزریق می‌شود که یا حدود ۶ ماه از تزریق دو دز واکسن آن‌ها گذشته باشد و یا این‌که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی داشته باشند.


وی با بیان این‌که معمولا بعد از گذشت ۶ ماه از تزریق دز دوم واکسن مقدار آنتی‌بادی در بدن افت پیدا می‌کند ادامه داد: کادر درمان به دلیل این‌که مدام در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند جز گروهی هستند که باید دز بوستر را دریافت کنند.




بیشتر بخوانید:


واکسن سوبرانا ۲ به افراد ۲ تا ۱۸ سال تزریق می‌شود/ عدم تداخل تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا


قارچ سیاه واگیردار نیست/ «واکسن میکس» جایگزین دُز دوم واکسن کرونا


تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفولانزا موجب ایمنی بیشتر بدن می‌شود/ اثرات تغییر واکسن در دز دوم




رمضانی می‌گوید: افرادی‌که دارای بیماری خاص هستند و یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند هم باید دز بوستر را تزریق کنند. زیرا بدن این افراد به دلیل ضعیف بودن از ابتدا هم آنتی‌بادی خوبی در مقابل ویروس تولید نکرده است و باید دز سوم را دریافت کنند.


آیا دزهای تزریقی واکسن باید از یک برند باشند؟


حالا سوال اینجاست که آیا دز دوم و سوم واکسن کرونا باید با دزهای قبل یکی باشد؟ در همین راستا سید حسین میرلوحی فوق تخصص ریه کودکان درباره تغییر واکسن و متفاوت بودن آن در دزهای بعدی اظهار می‌کند: «به مردم توصیه می‌شود که برای مثال اگر دز اول خود را واکسن سینوفارم زدند، دز دوم هم حتماً از همین نوع واکسن تزریق کنند تا با مشکلات و عوارض احتمالی مواجه نشوند. البته برخی از واکسن‌هایی که دارای پلتفرم یکسانی هستند، این مشکل را ندارند. برای مثال پلتفرم سینوفارم و برکت به یکدیگر شبیه است و هر دوی این واکسن‌ها از ویروس ضعیف‌شده ساخته شده‌اند، اما توصیه کلی این است که مردم واکسن خود را تغییر ندهند و اگر دز اول از یک واکسن زدند، دز دوم هم از همان واکسن بزنند.»


این فوق تخصص ریه ادامه می‌دهد: «البته مطالعات مختلفی در جهان در این زمینه انجام شده است، اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده و از طرفی در تزریق دز اول، سیستم ایمنی بدن فعال شده و این دز دوم است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، لذا طبیعی است اگر هر دو دز از یک واکسن باشد، کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی بدن شده است.»


با توجه به موارد گفته شده افراد تحت درمان سرطان فعال، افرادی که عضو پیوندی دریافت کرده و برای سرکوب سیستم ایمنی از دارو استفاده می‌کنند، افرادی که در ۲ سال گذشته پیوند سلول بنیادی دریافت کرده‌اند، افراد دارای نقص ایمنی اولیه متوسط یا شدید، افراد مبتلا به عفونت HIV پیشرفته یا درمان نشده و افراد تحت درمان فعال با دز بالای کورتیکواستروئیدها یا داروهای دیگر که ممکن است پاسخ ایمنی بدن را سرکوب کنند باید دز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند تا سیستم ایمنی بدن آن‌ها افزایش پیدا کند.


انتهای پیام/۴۱۷۲/پ



انتهای پیام/

ارسال نظر