صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۳
۱۸ سالگی، سن شروع اهدای خون در ایران

سازمان انتقال خون متولدین ۷۳ به بعد را فراخواند

مدیرعامل سازمان انتقال خون از جوانان متولد سال ۱۳۷۳ به بعد برای اهدای خون و مشارکت در سلامت خون دعوت کرد.
کد خبر : 6081

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی‌اکبر پورفتح‌الله با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت واکسیناسیون علیه هپاتیت B اظهار داشت: از سال 1373 به بعد واکسیناسیون کشوری علیه هپاتیت B در همه نوزادان متولد شده در کشور به صورت یک برنامه ملی و کشوری صورت پذیرفته است. بنابراین افراد متولد 1373 به بعد علیه ویروس هپاتیت B واکسینه و ایمن شده‌اند و طبعاً شیوع هپاتیت در این گروه بسیار پایین‌تر و سالم‌ترین افراد برای اهدای خون هستند.


پورفتح‌الله در این باره ادامه داد: با توجه به اینکه سن شروع اهدای خون در ایران 18 سال است، جوانانی که اکنون در سن 18 تا 21 سالگی هستند، ایده‌آل‌ترین و بهترین گروه سنی برای مشارکت در سلامت خون هستند.


مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به جهت‌گیری جامعه به سوی سالمندی گفت: وقتی جامعه به سوی سالمندی پیش می‌رود مصرف خون و فرآورده‌های آن افزایش می‌یابد و نزدیک به 2.3 خون مصرف شده در سنین بالای 50 سالگی به علت افزایش بدخیمی‌ها و اعمال جراحی است. از طرف دیگر کانون‌های خون‌سازی در سنین پس از 60 سالگی کاهش می‌یابد و سازمان انتقال خون از عزیزان با سن بالاتر از 65 سال خون دریافت نمی‌کند؛ به عبارت دیگر در سالمندی جوامع، هم اهداکنندگان خون کاهش می‌یابند و هم حجم مصرف خون و فرآورده‌های خونی افزایش می‌یابد.


به گزارش انتقال خون، پورفتح‌الله افزود: با توجه به اینکه جامعه ایران هم به سوی سالمندی حرکت می‌کند، سرمایه‌گذاری روی جوانان و گرایش متولدین سال 1373 به بعد و اهدای خون مستمر می‌تواند نقش مؤثری در سلامت و کفایت خون و فرآورده‌های آن داشته باشد.


وی با تأکید بر اینکه سازمان انتقال خون پیشگام در برنامه‌های سلامت و کفایت خون در میان کشورهای در حال توسعه است، خاطرنشان کرد: به طوری‌که با برنامه‌ریزی انجام شده در زمینه اهداکنندگان خون هم‌اکنون شاخص شیوع عفونت‌های قابل انتقال خون از طریق خون در جامعه اهداکنندگان خون در ایران 10 برابر کمتر از جامعه طبیعی است و طی پنج سال گذشته شاهد کاهش نسبت شیوع عفونت‌های قابل انتقال از طریق خون بوده‌ایم.


انتهای پیام/

ارسال نظر