تامین خون ۹۷۰ مرکز درمانی و بیمارستان در کشور توسط سازمان انتقال خون
بشیر حاجی بیگی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، درباره تمهیدات سازمان انتقال خون کشور در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مراکز انتقال خون اظهار کرد: کلیه تجهیزات و وسایلی که در مراحل اهدای خون استفاده میشوند، استریل و یک بار مصرف است و در مراکز انتقال خون نیز تمامی دستورالعملهای بهداشتی رعایت میشود.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به رعایت دستورالعملهای بهداشتی هنگام اهدای خون افزود: از زمان تاسیس سازمان انتقال خون در سال ۱۳۵۳ دستورالعملهای بهداشتی در تمامی مراکز رعایت میشود.
وی درباره افراد مراجعه کننده به مراکز انتقال خون گفت: در مراکز انتقال خون سالمترین افراد جامعه برای اهدای خون مراجعه میکنند و افراد بیمار به این مراکز برای انتقال مراجعه نمیکنند.
حاجی بیگی ادامه داد: افرادی که بیماری نداشته باشند و وضعیت جسمانی آنها سالم باشد، به مراکز انتقال خون برای اهدا مراجعه میکنند.
در کدام استانهای کشور مصرف خون بیشتری وجود دارد؟
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه افراد مراجعه کننده اصول خودمراقبتی را به نحو درست انجام میدهند و بعد برای اهدای خون به مراکز ما مراجعه میکنند گفت: در برخی از استان های کشور به دلیل حضور بیماران خاص و تلاسمی، مانند استانهای شمالی از جمله گیلان، مازندران، گلستان و استانهای جنوبی مانند هرمزگان، بوشهر، فارس، کرمان و خوزستان مصرف خون از سایر استانها بیشتر است.
وی درباره میزان مصرف خون در کلانشهرها گفت: در کلانشهرهایی مثل تهران مصرف خون بسیار بالا است و سازمان انتقال خون ایران باید خون مورد نیاز ۹۷۰ بیمارستان و مرکز درمانی را در کشور تامین کند تا مشکلی برای هموطنان پیش نیاید.
بیشتر بخوانید:
حقایقی کمتر شنیده شده درباره گروههای خونی مردم دنیا/ وقتی مستندساز «ایرانگرد» از حضور در دامن طبیعت ترسید
نیاز بیشتر کادر درمان به گروه خونی O+/ اهدای خون خطر سرطان را کاهش میدهد
خون مورد نیاز سیستان و بلوچستان با کمک اهداکنندگان ۹ استان تامین شد
حاجی بیگی با بیان اینکه ما در کشور ۹۷۰ مرکز درمانی و بیمارستان داریم که خون آنها را تامین میکنیم افزود: از این تعداد مراکز درمانی در کشور، ۱۶۰ مرکز درمانی و بیمارستان در کلانشهر تهران وجود دارد.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه مصرف خون در کلانشهر تهران بسیار بالا است گفت: ۲۵ درصد خون اهدایی کشور در تهران مصرف میشود و استانهایی مانند تهران، فارس، خراسان رضوی، مازندران و اصفهان از مصرف خون بالایی برخوردار هستند.
ایجاد شبکه ملی خون رسانی کشور برای تامین خون مورد نیاز استانهای کشور
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اشاره به تمهیدات سازمان انتقال خون برای تامین خون استانهای کشور گفت: ما خودمان در استانهایی که با کمبود خون مواجه میشویم، با فعالسازی شبکه ملی خون رسانی کشور خون مورد نیاز استانها را تامین میکنیم.
حاجی بیگی درباره وضعیت خون استان سیستان و بلوچستان افزود: در استان سیستان و بلوچستان به دلیل حضور بیماران خاص و بیماران تالاسمی مصرف خون بالاتر از استانهای دیگر است و با فعال کردن شبکه خون رسانی کشور توانستهایم به مراکز درمانی سیستان و بلوچستان کمک کنیم تا خون مورد نیاز بیمارانشان تامین شود.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران بیان کرد: مردم برای حضور در مراکز انتقال خون ترسی نداشته باشند و سن اهدا کنندگان خون در کشور ما از ۱۸ سال است و هموطنان تا سن ۶۰ سالگی میتوانند خون اهدا کنند.
اهدای خون در کشور چه شرایطی دارد؟
وی ادامه داد: البته افرادی که اهدا کننده مستمر خون هستند، تا سن ۶۵ سالگی هم میتوانند خون اهدا کنند و وزن اهدا کنندگان نیز باید بالای ۵۰ کیلوگرم باشد.
حاجی بیگی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان مجاز اهدای خون برای هر فرد گفت: آقایان میتوانند در سال ۴ بار خون اهدا کنند و بانوان هم به دلیل موضوعات فیزیولوژیک میتوانند ۳ بار در سال اهدای خون داشته باشند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران درباره تامین خون امسال بیمارستانها و مراکز درمانی کشور گفت: ما با برگزاری پویشهای مختلف و مردمی در سراسر کشور توانستهایم در حال حاضر نیاز بیمارستانهای کشور را مرتفع کنیم.
نیاز کشور به تمامی گروههای خونی برای اهدا خون
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: در حال حاضر به تمامی گروههای خونی برای اهدای خون نیازمندیم، اما افرادی که دارای گروه خونی منفی هستند باید اقبال بیشتری نسبت به اهدای خون نشان دهند.
حاجی بیگی ادامه داد: چراکه در کشور ما تنها ۱۰ درصد مردم دارای گروه خونی منفی هستند و توصیه میشود هموطنان برای اهدای خون گام جدی بردارند تا سایر هموطنان با مشکل مواجه نشوند.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/