صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۵ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
به‌ دست محققان انجام شد؛

استفاده از هوش مصنوعی برای تولید سریع واکسن

گروهی از محققان هندی و آمریکایی از هوش مصنوعی برای افزایش سرعت تولید واکسن استفاده کردند.
کد خبر : 607879

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه آمیتی و کالج پزشکی بایلور یک پلتفرم هوش مصنوعی قدرتمند را برای اهداف واکسن توسعه داده‌اند که می‌تواند روند ساخت واکسن را برای بیماری‌های عفونی کشنده مانند کووید-۱۹ تغییر دهد. نتایج این مطالعه در مجله «ساینتیفیک ریپورتز» (Scientific Reports) با عنوان «شناسایی اهداف واکسن در عوامل بیماری‌زا و طراحی واکسن با استفاده از روش‌های محاسباتی» توسط دکتر کمال راوال(Kamal Rawal) دانشمند، دانشیار و مدیر پروژه مؤسسه بیوتکنولوژی دانشگاه آمیتی منتشر شده است. این مقاله در مجله نیچر هم بازنشر شده است.


بیماری‌های واگیردار سالانه جان چندین میلیون نفر را در سراسر جهان می‌گیرند. به‌رغم این واقعیت، واکسیناسیون اقدام مؤثری برای کنترل بیماری‌های عفونی است(چنانکه ظهور سریع ویروس به‌شدت بیماری‌زا و به‌راحتی قابل انتقال منجر به همه‌گیری جهانی شده است). فاجعه اخیر، نقص ما را در تولید واکسن‌های ایمن و مؤثر در حداقل زمان مشخص کرده است.


بر این اساس تیم مشترک دانشمندان هندی و آمریکایی امروز موفق به توسعه یک پلتفرم مبتنی بر هوش مصنوعی شدند که می‌تواند روند تولید واکسن را تسریع کند. این پلتفرم بر روی ۴۰ عامل بیماری‌زای کُشنده از جمله SARS-CoV-۲ (COVID-۱۹) آزمایش شده است.


به گفته کمال راوال «نوآوری کلیدی استفاده از هوش مصنوعی برای ترکیب چند صد پارامتر برای استخراج چندین هزار پروتئین و ژن به منظور رسیدن به اهداف مناسب است تا از این طریق بتوان بهترین واکسن را با استفاده از این پروتئین‌ها تولید کرد.» محققان برای اطمینان از نتایج پروژه، این پلتفرم را بر روی چندین هدف تجربی که شامل واکسن‌های موجود در بازار است آزمایش کردند. تیم محققان مدت‌هاست روی این حوزه کار می‌کردند و بنابراین تصمیم گرفتند که کل ژنوم و پروتئوم مجموعه‌ای از همه توالی‌های پروتئینی در یک سلول را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دهند.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر