صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۷ - ۲۱ دی ۱۳۹۴

اروپایی‌ها به فکر قدم گذاشتن روی کره ماه

سازمان فضانوردی اروپا ESA اعلام کرد که قرار است ظرف یک دهه آینده مأموریت‌های متعدد فرود روی ماه را به انجام برساند.
کد خبر : 60786

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ESA، بیش از نیم قرن قبل پروژه‌های آپولوی 1 تا 11 توسط ناسا تعریف شدند که با صرف میلیون‌ها دلار بالاخره موفق شدند نخستین پیروزی را برای سازمان فضایی آمریکا در مقابل شوروی کمونیستی به دست بیاورند. در آن زمان آمریکایی‌ها بارها به ماه سفر کردند و چند بار انسان را روی این قمر زمین فرود آوردند.


سال 2015 ناسا مجموعه‌ای نادیده از عکس‌های این مأموریت‌ها را به نمایش گذاشت که نشان می‌داد هنوز هم بسیاری از یافته‌های آن سفر نزد آمریکایی‌ها سری باقی‌مانده و در اختیار جامعه علمی فضایی جهان قرار نگرفته است. پس از آن و در اوج سال‌های جنگ سرد، روس‌ها هم یک یا دو فضاپیمای بدون سرنشین روی سطح ماه نشاندند اما این کره خیلی زود از فهرست مسابقات فضایی خارج و جای خود را به مریخ سرخ‌فام دوردست داد.


اکنون پس از نیم‌قرن اروپایی‌ها به فکر فرود روی ماه افتاده‌اند اما هنوز هم نمی‌توانند به زودی این کار را انجام دهند. براساس اعلامیه جدید ESA، این سازمان قصد دارد مجموعه مأموریت‌هایی را از سال 2020 برای فرود روی ماه انجام دهد که هدف آنها کشف آب یخ‌زده، مواد معدنی و بررسی‌هایی برای شناخت گذشته و منشاء زمین است.


برای این منظور ابتدا انواعی از کاوشگر یا روور، ربات‌های کنترل از راه دور و ایستگاه‌های شناسایی به ماه فرستاده می‌شوند تا زمینه را برای فرود یک یا چند اروپایی روی ماه فراهم کنند.


نخستین مسافری که در سال 2020 قرار است روی ماه فرود آید، PILOT یک ربات است. این ربات نخستین بخش از مجموعه اقداماتی است که با عنوان «فرود دقیق و اجتناب از خطر» در قطب جنوب ماه فرود خواهد آمد. نکته حائز اهمیت در این اعلامیه این است که اروپا هنوز هم بدون کمک روسیه قادر به انجام چنین مأموریتی نیست و قرار است تمامی اعزام‌ها به ماه با استفاده از راکت روسی «لونا» و احتمالا از پایگاه فضایی بایکانور قزاقستان که متعلق به روسیه است، انجام شود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر