کوتاهی سینما در ساخت فیلمهای دفاع مقدس / «سامه» ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باشد
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا-میثم نامنی؛ این روزها دشمنان غربی و افرادی که با نظام جمهوری اسلامی ایران و شهدا عناد دارند، به هر نحوی میخواهند مردم این سرزمین یاد و خاطره و رشادتهای شهدای ۸ سال دفاع مقدس و اخیرا مدافعان حرم را فراموش کنند تا فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آینده منتقل نشود و با این اقدام به اهداف خود برای دستیابی به شبیخون فرهنگی دست پیدا کند.
متاسفانه چند سالی است که یاد و خاطره شهدا و الگوپذیری خانوادههای آنها در جامعه کمرنگ شده است و که این امر ریشه در غلبه فرهنگ غرب در کشور است که علایق و گرایشهای مردم را به صورت نامحسوس و به تدریج تغییر داده است البته از کوتاهی و کمکاری سینماگران و فیلمسازان هم در عرصه سینما و هم تلویزیون در سالهای اخیر نمیتوان غافل شد زیرا اوضاع نابهسامان اقتصادی و تعطیلی سینماها در ایام شیوع ویروس کرونا برای این گروه محدودیتهایی را ایجاد کرده است که علاوه بر تغییر دغدغههای آنان و گرایش به سمت گیشه در کمرنگ شدن فرهنگ ایثار و شهادت بیتاثیر نبوده است.
اما آنچه قابل اهمیت است نقش و میزان تاثیر فیلمهای تلویزیونی در ساخت و شکلگیری فرهنگ جامعه است که اینروزا رنگ باخته است یکی از دلایل آن اقدامات محدودی است که نسبت به گذشته در این خصوص انجام شده است.
ساخت فیلم و سریال در حوزه دفاع مقدس فرهنگ شهادت را زنده نگه میدارد
برای زنده نگه داشتن فرهنگ شهادت و ایثارگری و یاد و خاطره شهدای ۸ سال دفاع مقدس و مدافعان حرم باید تحرکاتی انجام داد تا نسلهای آینده این سرزمین کودکان و نوجوانان امروز با این فرهنگ خو بگیرند و گفته کارشناسان، آنها برای رسیدن به رشد و بلوغ فکری به امر نیاز مبرم دارند.
کمک به رشد و زندهنگه داشتن فرهنگ ایثار در کشور وظیفه همه مدیران و مسئولان نظام هست، همه آنهایی که عهدهدار مسئولیت شده اند و در قبال آن باید پاسخگو باشند.
اما گاهی اوقات برخی افراد و دستگاهها که وظیفه ذاتیشان کمک به فرهنگسازی است نهتنها کمکی در این زمینه نمیکنند، بلکه سنگاندازی هم دارند و دلیل مضاعفی میشوند بر تمامی مشکلاتی که در این راه وجود دارد.
برای حفظ و زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال آن به نسلهای بعدی باید اقدامات اساسی در کشور انجام شود که تولید محتوا و فیلمسازی یکی از مهمترین آنها است و این امر میتواند نقطه شروعی برای انتقال این فرهنگ به آیندگان باشد.
اگر سبک زندگی شهدا و رزمندگان از جامعه حذف و محو شود پیامدهایی را به دنبال خواهد که ساخت چنین آثاری در کنار جذابیتهایی که دارد به نوعی میتواند مروج فرهنگ و سبک زندگی آنان و صبوری خانوادههایشان مصداق تابآوری در جامعه باشد .
آخرین جزئیات از ساخت تلهفیلمی با موضوع شهدا
در همین راستا قرار است تلهفیلمی در این ایام درباره زندگینامه یک شهید اقلیت ساخته و پخش شود که در ادامه این گزارش میتوانید از جزئیات آن مطلع شوید.
مراسم افتتاحیه تله فیلم سامه با حضور سردار محمدحسین حمیدی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، سردار سلیمان ملک زاده جانشین معاون حقوقی و امور مجلس ناجا، تهیه کننده، کارگردان و بازیگران این تله فیلم روز پنجشنبه ۱۸ شهریورماه برگزار شد.
پروانه زاهدی باران در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، درباره فیلمنامه این اثر اظهار میکند:« این تلهفیلم سامه درباره زندگی نامه یک شهید اقلیت جنگ تحمیلی است که در این روایت یک خانواده اقلیت در خرداد سال ۱۳۴۳ تحت تاثیر اربعین حسینی قرار میگیرند.»
بیشتر بخوانید:
۳۳ سریال و ۲۳۰ تله فیلم با موضوع جنگ ساخته میشود
پلیس ایرانی در سلول فراموشی/ سینما چه تصویری از پلیس ساخته است؟
نویسنده و کارگردان تله فیلم سامه با بیان اینکه این خانواده، منزل مسکونی خود را برای عزاداری امام حسین(ع) به تکیه تبدیل میکنند گفت: در یکی از شبهای مراسم مراسم عزاداری در آن خانه شب کودکیمتولد میشود و در جنگ تحمیلی دفاع مقدس شرکت میکند.
وی با بیان اینکه تهیه کننده پروژه آقای حسن بزرگی است میگوید:« این کودک به دنیا آمده پس از جنگ تحمیلی به عنوان یک مدافع حرم در کشور سوریه حاضر میشود و ادامه داستان را در آینده به مخاطبان ارائه خواهیم داد.»
گفتنی است؛ در این تلهفیلم بابک انصاری، مجید مشیری، نسرین نکیسا، رضا ایرانمنش، آزاده ریاضی، بابک نوری، فرشته آلوسی، محمودرضا قدیریان و حسن اسدی قرار است ایفا نقش کنند.
همچنین سردار سلیمان ملکزاده در حاشیه مراسم افتتاحیه تلهفیلم سامه درباره جزئیات و برداشت خود از فیلمنامه اظهار میکند:« زمانی که متوجه شدم این گروه تصمیم به ساخت فیلم ارزشی در حوزه دفاع مقدس و مدافعان حرم رفتهاند بسیار خوشحال شدم.»
جانشین معاون حقوقی و امور مجلس ناجا میافراید:« روزی که تهیه کننده پروژه خبر از ساخت این تلهفیلم با عنوان سامه داد، این مفهوم برایم ناآشنا بود اما هنگامیکه از جزئیات مطلع شدم خوشحال شدم زیرا امروزه سینمای ما به این گونه فیلمها نیاز دارد و اقداماتی و آثاری که ما را به سمت و سوی حماسههای ارزشی میبرد کمرنگ شده است.
سردار ملکزاده با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس هم رنگ و روی جامعه و هم کارکردهای هنری متفاوت بود عنوان میکند:« در آن زمان افراد با فضاهای دفاعی و ارزشی ملموس بودند و هرچه پیش رفتیم جلو، فضا تغییر کرد نتوانستیم به خوبی تجارب جنگ و این ارزشها را انتقال دهیم البته سینما هم در این زمینه کوتاهیهایی داشته است.»
جانشین معاون حقوقی و امور مجلس ناجا با بیان اینکه در سالهای اخیر سینما به سمت جذابیتهای دیگری رفت میگوید:« امروز کارهای سینمایی ارزشی و دفاع مقدس مظلوم واقع شدهاند و اگر کسی اقدام به ساخت پروژهای در راستای جبهه و جنگ، دفاع مقدس و مدافعان حرم با یک ایده بسیار زیبا کند، ارزش دارد. اینگونه کارها مخاطب پذیر است و زمانی که جوانان مشاهده میکنند یک خانواده ارمنی به اهل بیت توجه دارند و جوان آنها به جبهه میرود و بعد از جنگ آن جوان مدافع حرم میشود، بسیار زیبا است.»
سردار ملکزاده با بیان اینکه ما شهدای زیادی از اقلیتهای مذهبی داریم که مظلوم هستند و کمتر نامی از آنها عنوان میشود عنوان میکند:« امید داریم که انشالله از این دست کارها در سینمای ما بیشتر دیده شود.»
جانشین معاون حقوقی و امور مجلس ناجا بیان میکند:« سرمایه گذاران ما فیلمهای بسیاری میسازند که از نظر محتوا خروجی ندارد و باید به سمت ساخت پروژههای ارزشی بروند تا نسل آینده بداند بر این سرزمین چه گذشته است.»
وی با اشاره به دوران حضور داعش در سوریه و عراق ادامه میدهد:«همه شاهد وضعیت عراق و سوریه بودیم که داعش با آنه چه کرد. در آن ایام شهید قاسم سلیمانی با افراد عاشق شهادت از حرم دفاع کردند تا حرمهای اهل بیت از دسترس این حرامیها خارج شود و مورد تعرض و بیحرمتی قرار نگیرد.»
سردار ملکزاده بیان میکند:« ساخت و تکثیر این گونه فیلمها میتواند مروج فرهنگ قاسم سلیمانیها باشد. انتظار داریم سرمایه گذاران و افراد دلسوز در این گونه کارها سرمایه گذاری کنند و نگران بازخورد و واکنشهای منتقدین نباشند.»
ساخت فیلمهایی با محتوای ایثار و شهادت اجر معنوی و اجتماعی دارد
جانشین معاون حقوقی و امور مجلس ناجا با بیان اینکه این کار یک اجر معنوی و یک اجر اجتماعی دارد ادامه میدهد:« این گونه کارها مظلوم واقع شدهاند و از مسئولانی که در ساخت این پروژه همکاری کردند تشکر میکنم. این افراد باید قدر خود را بدانند زیرا حضور در این پروژه توفیق بزرگی است که نصیب هرکسی نخواهد شد.»
باتوجه به ساخت این تلهفیلم و بازخورد آن در میان مردم، باید منتظر ماند و دید که آیا سرمایهگذاران برای ساخت پروژههای حماسی در زمینه دفاع مقدس چه برنامههایی خواهند داشت، که البته این امر مشارکت و حمایت مسئولان مرتبط را نیز میطلبدتا با حمایت همه جانبه شاهد ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه امروز و نسل آینده باشیم.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/