صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۵ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۰
طیبی در گفت‌وگو با آنا:

پژوهش در کشور مأموریت‌محور نیست

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: در ایران پژوهش‌ها مأموریت‌محور نیستند و این امر یکی از مشکلات حوزه پژوهشی به شمار می‌رود.
کد خبر : 605948

حمیدرضا طیبی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص تبدیل پژوهشگاه رویان به پلتفرم بین‌المللی بیان کرد: این کار به منابع و ارتباطات نیاز دارد. هر پلتفرم بین‌المللی باید بتواند پروژه مشترک اجرا کند، در اجرای این پروژه‌ها نیز باید بخشی از منابع مالی توسط پژوهشگاه رویان تأمین شود. در حال حاضر بسیاری از پژوهشگاه‌های بین‌المللی به همکاری با رویان یا دیگر پژوهشکده‌های جهاد دانشگاهی تمایل دارند؛ اما در کارهای تحقیقاتی مشترک هر یک از طرفین بخشی از هزینه‌ها را پرداخت می‌کند.


وی افزود: یکی از مشکلات کشور این است که پژوهش‌ها مأموریت‌محور نیست. تمام پول بودجه پژوهشی کشور در حوزه سلول‌های بنیادی و ژن‌درمانی هزینه می‌شود، در حالی که بودجه‌های پژوهشی محدود است. از سوی دیگر در میان محققان جا افتاده که خروجی پژوهش‌ فقط باید مقاله باشد. درواقع پژوهش برای حل مشکل جامعه و تأمین نیازهای آن در هر حوزه‌ای انجام می‌شود و محصول جانبی آن باید مقاله باشد.


رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به این که سیستم ارتقای پژوهشگران تنها مبتنی بر مقاله است و این امر یکی از اشکالات حوزه پژوهش در کشور به شمار می‌رود، گفت: دیدگاه پژوهشی در ایران ارزش‌آفرینی با تولید فناوری و محصول نیست و از سوی دیگر منابع مالی نیز محدود است. بر این باوریم که با واگذاری مأموریت‌های کلان در حوزه‌های مختلف به جهاد دانشگاهی بخشی از این مشکلات حل می‌شود. برای مثال در صورتی که بحث سلول‌های بنیادی را به جهاد دانشگاهی بسپارند، می‌توان از ظرفیت تمام کشور به صورت مأموریت‌محور استفاده کرد تا مشکلات رفع شود.


طیبی بیان کرد: منابع مالی پژوهش‌ها را می‌توان به شکل وام نیز تأمین کرد البته در صورتی که تضمین خرید در مقابل فناوری تولیدی وجود داشته باشد. این نوع سرمایه‌گذاری در دنیا سرمایه خطرپذیر نام دارد. وقتی پژوهشگاهی در ازای وام می‌تواند فناوری یا محصولی را با موفقیت تولید کند باید تضمین خرید نیز داشته باشد تا بتواند وام را پس دهد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر