صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۰۰ - ۲۱ دی ۱۳۹۴

حسرت 40 ساله در قطر پایان می‌یابد؟ امید ایران بدون «امیدهایش» در راه ریو

اولین رویداد ملی فوتبال ایران در سال 2016 از سه‌شنبه هفته جاری آغاز می شود و تیم امید ایران باید برای صعود به المپیک و شکستن طلسم چهار دهه‌ای حضور در بازی‌ها انتخابی المپیک ریو 2016 در قطر به میدان برود.
کد خبر : 60552

فرزانه شریفی- خبرنگار ورزشی آنا: تیمی که داعیه رتبه اول رنکینگ آسیا و برترین فدراسیون قاره کهن را دارد، تنها سه بار مجوز حضور در المپیک را پیدا کرده است، توکیو( 1964 ) مونیخ(1972 ) مونترال( 1976)؛ که همگی پیش از انقلاب و قبل از تغییرات بنیادین در ساختار ورزش بوده است.


البته در این میان تیم المپیک یک بار نیز مجوز حضور در المپیک ۱۹۸۰ را به دست آورد اما به دلیل تجاوز شوروی به خاک افغانستان کشورهای بلوک غرب و اسلامی از جمله ایران آن بازی‌ها را تحریم کردند.


به هر روی، زمان تسویه حساب 40 ساله با المپیک فرا رسیده ‌است و شاگردان محمد خاکپور قرار است در مرحله نهایی انتخابی المپیک در گروه A به مصاف تیم‌های سوریه، قطر و چین بروند. سایت AFC در آستانه رقابت‌های قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک از تیم امید ایران به عنوان یکی از مدعیان اصلی صعود به المپیک یاد کرده است. هر چند تیم امید در آخرین بازی مرحله اول انتخابی المپیک، مقابل عربستان عملکرد ضعیفی از خودش نشان داد و با نتیجه دو بر یک در خانه شکست خورد، بردهای یک‌طرفه مقابل نپال، فلسطین، افغانستان باعث شد تا به عنوان یکی از 18 تیم برتر به دور نهایی انتخابی المپیک حضور پیدا کند.


سریال اتفاقات عجیب و غریب در آستانه انتخابی المپیک


محمد خاکپور پیش از انتخابش به عنوان سرمربی تیم امید کارنامه قابل توجهی در کسوت سرمربیگری کسب نکرده بود شاید به همین علت بود که بعد از انتخاب او و دستیاران پرتعدادش حرف وحدیث بسیار زیادی به راه افتاد و حبیب کاشانی مدیر تیم المپیک برای جبران این خلأ محمد مایلی کهن را که سابقه مربیگری در تیم امید و بزرگسالان را داشت در ترکیب فنی این تیم قرار داد. البته این تنها مشکل خاکپور نبود، او‌ حتی مدرک مورد نیاز از نظر AFC را برای نشستن روی نیمکت تیم امید را هم نداشت. اما به رغم تمام این مسائل خاکپور با تیم المپیک نتیجه خوبی کسب کرد و قهرمانی غرب آسیا را برای تیم ما به ارمغان آورد که همین اتفاق باعث شد تا علاقه‌مندان فوتبال به شکستن طلسم عدم راهیابی تیم امید ایران به المپیک ریو امیدوار شوند. درحالی که این قهرمانی برای همه اهالی فوتبال خوشایند بود و هنوز 24 ساعت از موفقیت تیم ملی امید ایران نگذشته بود که محمد خاکپور به دلیل امضا نشدن قرارداد، استعفای خودش را تقدیم فدراسیون فوتبال کرد.


مذاکرات خاکپور درباره قراردادش چند بار با فدراسیون بی‌نتیجه ماند و بعد از قهرمانی ایران در مسابقات غرب آسیا از سمت خود استعفا داد. بعد ازاین اتفاق فدراسیون بلافاصله با تشکیل جلسه در کمیته فنی درباره استعفای خاکپور جلسه گذاشت تا مشکل او برطرف شود؛ هرچند که همچنان قرارداد او به امضای فدراسیون فوتبال نرسیده است و او بدون قرارداد راهی قطر محل برگزاری مسابقات انتخالی المپیک و قهرمانی آسیا شد.


حمایتی مالی که در تاریخ فوتبال ایران بی سابقه بود


با نگاهی اجمالی درباره حمایت وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و حامیان پشت پرده حبیب کاشانی مدیر تیم المپیک می‌توان نتیجه گرفت این حمایت مالی در تاریخ فوتبال ایران بی‌سابقه بوده است. به طوری که به گفته مدیرکل روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان، هشت میلیارد برای آماده سازی تیم ملی امید هزینه شده است. البته این رقم به غیر از حمایت‌های کاشانی است که به گفته خودش از طریق خیران جذب کرده و به حساب مشترک با محمد خاکپور واریز شده است که مبلغش هم معلوم نیست! تیم امید تاکنون برای آماده‌سازی رقابت‌های انتخابی المپیک پنج اردو در عمان، ترکیه، هلند، کیش و بندرعباس برگزار کرده‌ است که در همه اردوها منهای اردوی آخر در بندرعباس، تیم از امکانات خوبی برخوردار بود؛ هرچند که در اردو‌ها تیم با ترکیب کامل حضور نداشت و لژیونرها هم به دلیل نداشتن اجازه باشگاه‌های اروپایی غایب بودند.


امید ایران بدون «امیدهایش» در راه ریو


تیم ملی امید بهترین بازیکنان را به لحاظ استعداد در اختیار دارد.‌ استعدادهایی‌که‌کار کشف‌آن‌ها در‌ دوره‌ی سرمربیگری اکبر محمدی در تیم نوجوانان و حضور هومن افاضلی در کادر فنی اسبق تیم امید آغاز شده بود. اما حالا این تیم با ترکیبی ناقص به مسابقات انتخابی المپیک رفته است. سردار آزمون‌،‌ علیرضا جهانبخش و سعیدعزت اللهی، سه لژیونر، از همراهی تیم از سوی باشگاه‌های خود محروم شدند. تیمی که با کسب عنوان دومی به این مرحله رسیده است حالا بدون سه ستاره به زمین می رود. اوضاع در این مورد ایده آل نیست. به خصوص اینکه بازیکنان حاضر در اردو هم با سرمربی در حال قهر و آشتی برای قراردادش مواجه هستند و حتی خاکپور در مراسم بدرقه‌ تیم هم نیامد تا اعتراضش را حسابی نشان دهد.


جنگ تن به تن امید ایران با حریفان سرسخت


حالا تیم ملی امید به دوحه رسیده است و همه مردم چشم‌شان را به صعود این تیم دوخته‌اند. رقابت‌های انتخابی المپیک از 22 دی ماه در دوحه قطربرگزار می‌شود و اولین رقیب ایران در این بازی‌ها سوریه است. چین و قطر از دیگر رقبای ایران هستند که برای صعود تلاش می‌کنند.


تیم سوریه در 60 روز گذشته پنج بازی دوستانه با تیم‌های سطح اول فوتبال برگزارکرده است اما آخرین دیدار دوستانه تیم ملی ایران مقابل استرالیا در 25 آبان برگزار شد و بعد از آن هم بازیکنان فرصت زیادی برای انجام بازی دوستانه و تمرینات آماده‌سازی نداشتند و اردویی هم اگر برگزار شد، بدون دیدار دوستانه و با غیبت تعدادی از بازیکنان همراه بود. قطری‌ها هم امیدوارند با استفاده از فرصت میزبانی و با اتکا به حمایت تماشاگران شانس خود را برای صعود به عنوان تیم اول گروه افزایش دهند.


تیم امید چین هم که آخرین حریف ایران در مرحله گروهی است،با دو شکست برابر عراق و مصر در بازی‌های دوستانه راهی این مسابقات خواهد شد. به این ترتبت اگر تیم امید ایران موفق به صعود از این مرحله شود، در مرحله حذفی احتمالا حریف یکی از دو تیم عربستان یا ژاپن خواهد شد.


از سوی دیگر با توجه به اتفاقات سیاسی که در چند روز اخیر بین ایران و عربستان رخ داده است، در صورتی که در مرحله حذفی به مصاف عربستان برویم شاید با توجه به سابقه عرب‌ها در ایجاد مسائل حاشیه‌ای مشکلاتی برای تیم خاکپور ایجاد شود.


با این حال، به گفته بسیاری از اهالی فن، تیم امید از بهترین های چندسال گذشته است و امید می‌رود طلسم چهل ساله صعود به المپیک را بشکند و یکی از سه تیم راه یافته به المپیک ریو باشد.


برنامه مسابقات به این شرح است:


ایران – سوریه / سه شنبه 22 دی ساعت 16:00 به وقت ایران


ایران – قطر / جمعه 25 دی ساعت 19:00 به وقت ایران


ایران – چین / دوشنبه 28 دی ساعت 19:00 به وقت ایران


گروه دوم:


عربستان ـ تایلند/ چهارشنبه 23 دی ماه


ژاپن ـ کره شمالی /چهارشنبه 23 دی ماه


تایلند ـ ژاپن /پنچ شنبه 24 دی ماه


کره شمالی ـ عربستان/ پنچ شنبه 24 دی ماه


عربستان ـ ژاپن /سه شنبه 29 دی ماه


کره شمالی ـ تایلند / سه شنبه 29 دی ماه


گروه سوم:


عراق ـ یمن/ چهارشنبه 23 دی ماه


کره جنوبی ـ ازبکستان/ چهارشنبه 23 دی ماه


یمن ـ کره جنوبی / شنبه 26 دی ماه


ازبکستان ـ عراق / شنبه 26 دی ماه


عراق ـ کره جنوبی /سه شنبه 29 دی ماه


ازبکستان ـ یمن/ سه شنبه 29 دی ماه


گروه چهارم:


اردن ـ ویتنام/ پنچ شنبه 24 دی ماه


استرالیا ـ امارات / پنچ شنبه 24 دی ماه


ویتنام ـ استرالیا / یکشنبه 27 دی ماه


امارات ـ اردن / یکشنبه 27 دی ماه


اردن ـ استرالیا/ چهارشنبه 30 دی ماه


امارات ـ‌ ویتنام/ چهارشنبه 30 دی ماه


مرحله یک چهارم نهایی:


تیم اول گروه اول ـ تیم دوم گروه دوم/ جمعه 2 بهمن ماه


تیم اول گروه دوم ـ تیم دوم گروه اول / جمعه 2 بهمن ماه


تیم اول گروه سوم ـ تیم دوم گروه چهارم/ شنبه 3 بهمن ماه


تیم اول گروه چهارم ـ تیم دوم گروه سوم/ شنبه 3 بهمن ماه


مرحله نیم‌نهایی:


برنده بازی 25 ـ برنده بازی 27 / سه شنبه 6 بهمن ماه


برنده بازی 26 ـ برنده بازی 28 / سه شنبه 6 بهمن ماه


بازی رده‌بندی:


بازنده بازی 29 ـ بازنده بازی 30/ جمعه 9 بهمن ماه


بازی فینال:


برنده بازی 29 ـ برنده بازی 30/ شنبه 10 بهمن ماه



انتهای پیام/

ارسال نظر