مزرعهداری هوشمند با رایانش لبهای/ آینده کشاورزی در دستان فناوری مدرن رقم میخورد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، رایانش لبهای در عصر تحول دیجیتال بهآرامی درحال به دست آوردن جایگاه خود در بسیاری از صنایع است و کارشناسان تخمین زدهاند استفاده از این فناوری تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۷۵ درصد برسد. رایانش لبهای توسط بسیاری از صنایع ازجمله کشاورزی اتخاذ شده است. این فناوری کمک میکند تا آینده کشاورزی را با مزرعهداری هوشمند بنا کند. اگرچه «زیرساختهای ابری» تاکنون نقش مهمی در توسعه بخش کشاورزی داشتهاند، اما رایانش لبهای گوی رقابت را از لحاظ سرعت و کارآیی ربوده است. کشاورزان درحالی از فناوری رایانش لبهای استفاده میکنند که به دادهها برای دستیابی به کنترل بهتر وضعیت مزرعه و نیز بهینهسازی کارایی عملیات خود وابسته هستند که درنتیجه این امر منجر به کاهش هزینههای عملیاتی میشود.
کشاورزی یکی از صنایع مهم جهان است و بهطور سنتی نسبت به سایر صنایع، در پیشرفت و اتخاذ فناوریهای مدرن کندتر عمل کرده است. اما در حال حاضر تغییرات در حال وقوع هستند زیرا دیجیتالیشدن بیش از بیش اتفاق افتاده است. درواقع حوزه کشاورزی در حال درک مزایای فناوریهای پیشرفتهای مانند هوش مصنوعی، خودکارسازی فرآیندها، رایانش لبهای، اینترنت اشیاء و غیره است.
بیشتر بخوانید:
جمعیت زیاد زمین و کمبود مواد غذایی/ کشاورزی عمودی ناجی بشریت میشود؟
سریعترین تراکتور جهان را بشناسید+ فیلم
ساخت روبات کشاورزی برای از بین بردن علفهای هرز+ فیلم
رایانش لبهای یکی از فناوریهای در حال توسعه است که میتواند تحولاتی را در بخش کشاورزی ایجاد کند. دیجیتالیشدن میتواند با استفاده از حسگرها، بینشهای دادهمحور بهطور آنی و عملگرهای هیدرولیک به غلبه بر برخی از بزرگترین چالشهای کشاورزی کمک کند. نمونههای کاربردی متعددی برای مزرعهداری هوشمند و کشاورزی وجود دارد؛ از پیگیری تغییرات شرایط آب و هوایی و تنظیم شرایط محصول یا دام گرفته تا اتوماسیون گلخانهای و حتی راهحلهای مدیریت مزرعه.
در ادامه به برخی از فرصتهایی که میتوان با استفاده از رایانش لبهای به دست آورد، میپردازیم.
روباتهای کشاورزی
تراکتورهای خودران و ماشینآلات روباتیک میتوانند بدون دخالت انسان بهطور خودکار کار کنند، و این را میتوان با کمک رایانش لبهای انجام داد. تراکتورها میتوانند با سنسورهای مجاور ارتباط برقرار کنند تا اطلاعات لازم در مورد محیط اطراف را به دست آورند.
روباتهای کشاورزی میتوانند با در نظر گرفتن نوع کار انجام شده، تعداد وسایل نقلیه موجود در میدان، اندازه دستگاهها و غیره، کارآمدترین روشها را برای پوشش منطقه موردنیاز ارزیابی کنند. رایانش لبهای به روباتهای کشاورزی این امکان را میدهد تا از بینایی رایانهای و دادههای میدانی از پیش بارگذاری شده استفاده کرده و بینش آن دادهها را تفسیر کنند. علاوه بر این، تراکتورهای خودران میتوانند بهصورت خودکار در زمین کشاورزی حرکت کرده و در صورت وجود هرگونه مانع مانند حیوان یا انسان آن را تشخیص داده و به آن برخورد نکنند. چنین وسایل هوشمندی میتواند اجرای طیف وسیعی از وظایف را تضمین کند؛ از آبیاری گرفته تا کندن علفهای هرز در مناطق موردنیاز و یا حتی برداشت خودکار محصولات.
اتوماسیون مزرعه
هر گلخانه یا حتی مزرعه کامل را میتوان با استفاده از رایانش لبهای و اینترنت اشیاء بهصورت خودکار مدیریت کرد. این نشان میدهد که کل این اکوسیستم میتواند وظایف را بدون وابستگی به سرور از راه دور برای پردازش دادهها و نیز تصمیمگیری در مورد فرآیندهای روزانه مانند تغذیه گاو، آبیاری گیاهان، کنترل دما، رطوبت، نور و غیره به طور خودکار انجام دهد. رایانش لبهای باعث میشود مزرعه یا گلخانه بدون وابستگی به سرور اصلی کار کند و بر اساس دادههای حسگرهای محلی تصمیمگیری کند. این امر میتواند منجر به بهبود قابلیت اطمینان فرایند و کاهش ضایعات شود و کشاورزی را به فرایندی پایدارتر تبدیل کند.
محافظت از حوادث
سیستمهای اینترنت اشیاء کشاورزی میتوانند با استفاده از رایانش لبهای در مورد خطرات احتمالی زیستمحیطی یا بلایای طبیعی تصمیمات پیچیدهای بگیرند. حسگرهای از راه دور میتوانند دادههای مربوط به تغییرات آب و هوایی یا محیط را جمعآوری و بررسی کنند تا بلایای احتمالی را پیشبینی کنند. اگر علائم مشخصی از خطر وجود داشته باشد، میتوانند اطلاعات را فوراً به مرکز کنترل عمومی ارسال و آن را پردازش کنند. بنابراین کشاورزان قادر خواهند بود بهطور آنی اقدامات مناسبی را برای حفاظت از محصولات خود انجام دهند.
بیشتر بخوانید:
استارتآپهای فناورانه آینده صنعت کشاورزی را رقم میزنند
کشاورزی در دستان پرقدرت روباتها/ کشاورزان به فناوری مجهز میشوند
روبات پرندهای که میوه میچیند +عکس
انتظار میرود که وابستگی به رایانش لبهای توسط دستگاههای اینترنت اشیای شرکتها در سال آینده به ۶.۵ میلیارد برسد. کشاورزی در حال حاضر همه فرصتها برای هدایت نوآوری در این زمینه (از جمله تولید، حملونقل، انرژی، خردهفروشی و بهداشت و درمان) را در اختیار دارد. این امر نشان میدهد فناوری رایانش لبهای در کشاورزی همچنان جای پیشرفت دارد و بهزودی در این صنعت بیشتر از آن استفاده خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۱۲/پ
انتهای پیام/