صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۶ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰

اقدامات محوری حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم تشریح شد

رضا نقی زاده به تشریح خلاصه ای از اقدامات محوری حوزه پژوهش و فناوری وزارت علوم در بازه زمانی مرداد ۱۳۹۹ الی مرداد ۱۴۰۰ پرداخت.
کد خبر : 604110

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رضا نقی زاده، رئیس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم در خصوص برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری راهبردی و ارزیابی عملکرد پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف، اظهار داشت: یکی از اقدامات محوری در این زمینه تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف (سال ۱۴۰۰) است که این برنامه مشتمل بر ۹ سیاست کلان و ۳۷ سیاست اجرایی از شروع سال ۱۴۰۰ در معاونت پژوهش و فناوری در حال اجرا است و نظارت بر حسن انجام آن بر عهده حوزه پژوهش و فناوری است.


وی افزود: تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی حوزه پژوهش و فناوری وزارت (۱۳۹۹-۱۴۰۰) دیگر اقدام این معاونت است که این برنامه در قالب ۵ طرح راهبردی و ۱۵ برنامه عملیاتی در حوزه پژوهش و فناوری از مردادماه سال ۱۳۹۹ به‌طور عملیاتی در حال اجرا است.


مشاور معاون پژوهش و فناوری در خصوص تعداد مأموریت‌های واگذار شده به مراکز پژوهشی و فناوری و انجمن‌های علمی تصریح کرد: ۱۷ مأموریت به مراکز پژوهشی و فناوری و انجمن‌های علمی واگذار شده است که شامل: ۵ مأموریت به مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، ۱ مأموریت به موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، ۱ مأموریت به ایرانداک، ۵ مأموریت به انجمن‌های علمی علوم پایه و ۵ مأموریت به انجمن‌های علمی برتر علوم انسانی و اجتماعی است.


وی در خصوص نظام آماری و گزارش‌های عملکرد پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف بیان کرد: از اقدامات محوری در این حوزه می‌توان به گزارش اقدامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای تحقق سیاست‌های کلی علم و فناوری (این گزارش با همکاری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ۲۶۳ صفحه در سال ۱۴۰۰ منتشر شد)، مشارکت در تدوین گزارش تحقق سیاست‌های کلی علم و فناوری جهت ارائه به شورای نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام (این گزارش در همکاری نزدیک با دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خرداد سال ۱۴۰۰ نهایی گردید)، گزارش عملکرد پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف (۱۳۹۹) (این گزارش در مرداد سال ۱۴۰۰ بر اساس شاخص‌های تعریف‌شده منتشر گردید) و گزارش‌های آنلاین پژوهش، فناوری و نوآوری (۱۰ گزارش آنلاین پژوهش، فناوری و نوآوری بر اساس داده‌های در دسترس تهیه شده است. طراحی گرافیکی آن‌ها در قالب داشبورد نیز پیش‌بینی‌شده است) اشاره کرد.


دکتر نقی زاده در ادامه سخنان خود به پنجره واحد خدمات پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف اشاره کرد و افزود: ایجاد اولین درگاه الکترونیکی واحد (پنجره واحد) پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف در قالب یک سامانه ازجمله اقدامات محوری در این زمینه است. در این درگاه کلیه سامانه‌ها مشتمل بر ۳۳ سامانه پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف به‌صورت یکپارچه قرار گرفته‌اند. همچنین ۱۹ سامانه به‌صورت SSO به پنجره واحد متصل شده‌اند. این سامانه از تابستان ۱۴۰۰ شروع به فعالیت نموده است. تا تاریخ ۶ شهریور بیش از ۳۵ هزار اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه ثبت شده است. آدرس سامانه از طریق mapfalogin.msrt.ir یا mapfa.msrt.ir در دسترس است.


وی خاطرنشان کرد: ایجاد ۶ زیرسامانه جدید خدمات الکترونیک (شش زیرسامانه ویژه پژوهشگران پسادکترا، ارتباط با معاون و رئیس حوزه پژوهش و فناوری، علم‌سنجی، گزارش عملکرد، ثبت قراردادهای پژوهشی و فناوری در سال ۱۴۰۰ در راستای دولت الکترونیک ایجاد گردید) از دیگر اقدامات پنجره واحد خدمات پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف است.


رئیس حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم در ادامه به مشارکت در تدوین آیین‌نامه‌ها و شیوه‌نامه‌های پژوهش و فناوری وزارت (مشارکت در تدوین آیین‌نامه به‌کارگیری پژوهشگران پسادکترا، دستیاران پژوهشی، شیوه‌نامه داخلی برگزاری جلسات شورای مدیران، شیوه‌نامه برگزاری کارگروه مشاوران)، تعداد بازدیدهای میدانی از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری و جلسات شورای مدیران (مشارکت و هماهنگی بیش از ۲۵ بازدید میدانی از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری سراسر کشور و برگزاری ۱۲ جلسه شورای مدیران) و عقد تفاهم‌نامه با سازمان‌ها و نهادهای مختلف (پی گیری عقد تفاهم‌نامه جهت توسعه فعالیت‌های پژوهشی و فناوری با ستاد کل نیروهای مسلح، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد دانشگاهی و ...) به‌عنوان اقدامات محوری در آیین‌نامه‌ها و سازوکارهای اجرایی پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت عتف اشاره کرد.


لازم به ذکر است حوزه پژوهش و فناوری وظیفه برنامه‌ریزی راهبردی و هماهنگی امور را در معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم بر عهده دارد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر