صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

هزار راه نرفته در وزارت ورزش و جوانان؛ سجادی منجی ورزش ایران می‌شود؟!

وزارت ورزش و جوانان با حضور حمید سجادی که چهره‌ای ورزشی است، راه تازه‌ای در پیش دارد و باید موانع و چالش‌های گذشته را هموار کند.
کد خبر : 603789

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، با رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی حمید سجادی به‌عنوان وزیر ورزش و جوانان انتخاب شد. سجادی ۱۰ سال پیش از سوی محمود احمدی‌نژاد به‌عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به مجلس شورای اسلامی معرفی شد اما در آن زمان نتوانست رأی اعتماد از نمایندگان مجلس اخذ کند. او در دومین مرتبه با وجود مخالفان زیاد توانست به‌عنوان وزیر ورزش و جوانان رأی اعتماد بگیرد. سجادی چهره‌ای ورزشی است که از قهرمانان گذشته بوده و در مقطعی در معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان هم فعالیت می‌کرده بنابراین به‌خوبی با شرایط فعلی ورزش ایران آشنایی دارد. ورزش ایران در هشت سال گذشته با چالش‌های زیادی روبه‌رو بوده است، اگر بخواهیم کارنامه سلطانی‌فر را در ورزش ایران ارزیابی کنیم به مسیر همواری نمی‌رسیم. بخشی از چالش‌های پیش‌ روی وزیر جدید ورزش و جوانان به شرح زیر است:


زنگ خطر ورزش ایران با فرار نخبگان


بدون شک مهم‌ترین چالش پیش روی وزیر ورزش و جوانان حفظ قهرمانان ورزشی ایران است. دوره سلطانی‌فر در وزارت ورزش و جوانان را باید دوران فرار نخبگان ورزش ایران بنامیم؛ همین بس که در دوران حضور او در وزارت ورزش و جوانان چهره‌های مطرح ورزش ایران از جمله کیمیا علیزاده، سعید ملایی و علیرضا فیروزجا که در میدان‌های بین‌المللی بارها افتخارآفرینی کرده بودند، از ایران رفتند. در لیست ۲۹ نفره پناهندگان که در المپیک توکیو در رشته‌های مختلف به میدان رفتند؛ نام پنج ورزشکار ایرانی دیده می‌شود، این رقم یعنی حدود ۱۷ درصد این تیم را ورزشکارانی تشکیل می‌دهند که در ایران رشد کردند و آموزش دیدند؛ اما اکنون برای کشوری غیر از ایران به دنبال افتخارآفرینی هستند و این زنگ خطر برای نظام حاکمیت ورزش ایران است که مدت‌هاست به صدا درآمده است. حالا در دوره جدید وزیر ورزش و جوانان باید این چالش بزرگ را از سد راه بردارد تا ورزشکاران ایرانی و کسانی که برای کشورشان بارها افتخارآفرینی کردند؛ همچون گذشته به فعالیت خود ادامه دهند.


انتخابات فدراسیون‌های ورزشی با آیین‌نامه و اساسنامه جدید


تصویب و ابلاغ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی از سال ٩٨ آغاز شد و بعد از ٢٠ ماه توسط شورای نگهبان تأیید و در نهایت ۲۰ تیرماه توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پس از آن وزارت ورزش و جوانان بعد از چهار سال اقدام به تغییر آیین‌نامه انتخاباتی فدراسیون‌ها کرد که ملاک وزارتخانه برای برگزاری مجمع فدراسیون‌های ورزشی شود. براین اساس وزارت ورزش و جوانان که پیش از این براساس آیین‌نامه قبلی انتخاباتی، اقدام به برگزاری مجمع می‌کرد، ملزم به تدوین آیین‌نامه جدید براساس اساسنامه ابلاغی شد. پیش‌نویس این آیین‌نامه توسط وزارت ورزش و جوانان تهیه و در اختیار فدراسیون‌های ورزشی قرار گرفته است. بنابراین از این به بعد مجمع انتخابات فدراسیون‌های ورزشی با اساسنامه و آیین‌نامه جدید برگزار خواهد شد. در دوره سلطانی‌فر انتخابات سه فدراسیون اسکیت، ژیمناستیک و تیراندازی برگزار نشد. اگرچه نامزدهای پست ریاست این سه فدراسیون ثبت‌نام کرده بودند اما انتخابات آنها برگزار نشد و حالا قرار است انتخابات این سه فدراسیون طبق اساسنامه و آیین‌نامه جدید و با وزیر جدید برگزار شود.




بیشتر بخوانید؛


ورزش را جولانگاه نامدیران نکنیم!/ کوتوله‌پروری؛ درد خاموش سیستم ورزش


سال‌هاست آدرس غلط می‌دهند که ورزش دست سیاسیون است


کارنامه رفوزه «کامپیوتر ورزش ایران» در دولت تدبیر و امید


ورزش ایران حیاط خلوت چهره‌های سیاسی حاشیه‌دار/ از قاری پیام خاتمی تا سخنگوی فراکسیون اصلاح‌طلبان شورای شهر




مهندسی انتخاب واژه نام‌آشنا در ورزش ایران


در گذشته مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های ورزش یکی از موضوعات بحث‌برانگیز بوده است؛ وزارت ورزش و جوانان مدعی بود که به هیچ عنوان در مجامع انتخاباتی فدراسیون‌ها مهندسی صورت نمی‌گیرد اما یکی از صحبت‌های رایج در هر مجمع انتخاباتی مهندسی کردن آن توسط وزارت ورزش و جوانان بوده است. حالا وزیر جدید با سازوکار جدید و همچنین آیین‌نامه و اساسنامه جدید قرار است مجمع این سه فدراسیون و همچنین سایر فدراسیون‌هایی که دوره چهارساله آن‌ها از این به بعد به پایان می‌رسد را برگزار کند و در این دوره باید تلاش کنند تا از کلیدواژه «مهندسی شدن» انتخابات دوری کنند.


خصوصی‌سازی سرخابی‌ها حلقه مفقوده ورزش ایران


بدون شک یکی از موضوعات چالشی که در دوره جدید وزارت ورزش و جوانان با آن روبه‌رو می‌شود، بحث خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس است که سال‌هاست در ورزش ایران مطرح شده است، اما هر بار به دلایلی مختلفی کار صورت نگرفته است. در دوره سلطانی‌فر بحث خصوصی‌سازی این دو باشگاه یکی از اظهارنظرهای رایج بود که بارها وزیر ورزش و جوانان در مورد آن صحبت کرد. البته سلطانی‌فر حدود یک ماه پیش در آخرین اظهارنظرهای خود عنوان کرد: «کلیه مراحل خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس انجام شده و این دو باشگاه آماده عرضه در بازار و فرابورس هستند.» با توجه به صحبت سلطانی‌فر، وزیر سابق ورزش و جوانان و اقدامات انجام شده، در دوره جدید باید شاهد به ثمر رسیدن این پروژه طولانی باشیم و سجادی به همراه تیمش باید این کارناتمام را تمام کنند، هر چند که سال‌هاست خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس تنها در حد حرف باقی مانده است.


وزارت ورزش و جوانان جولانگاه سیاسیون و غیرمتخصصان


وزارتخانه ورزش و جوانان یکی از ارگان‌هایی است که در چند سال اخیر محلی برای رفت و آمد سیاسیون شده بود. در دوره قبل مسئولان حاضر در وزارت ورزش و جوانان متشکل از افراد نظامی، پزشک، روحانی و کارشناسان علوم سیاسی و . .. در پست‌های مختلف بود و حتی مدرک تحصیلی برخی از معاونان و مدیران وزارت ورزش با پست مربوطه هیچ‌گونه ارتباطی نداشت. این اتفاق نشان می‌دهد در دوره گذشته تخصص در وزارت ورزش کمتر مورد توجه بوده است و حالا یکی از اهداف اصلی تیم جدید مدیریتی در وزارت ورزش و جوانان باید روی کار آمدن اهالی ورزش باشد تا ورزش در دست متخصصان این حوزه باشد تا با تصمیم‌گیری‌های درست و به جای خود آینده را روشن کنند.


تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره و عدم فرار رو به جلوی مدیران از پاسخگویی


تقریباً از ۱۵ سال پیش در استان‌ها و شهرهای مختلف اماکن ورزشی ساخته شد که بنا بر نیاز آن شهر یا استان نبود یا اگر هم بود، به قدری این روند طولانی می‌شد که عملاً اماکن ساخته شده به دلیل بی‌توجهی و کمبود بودجه رو به تخریبی می‌رفت. بدون شک یکی از چالش‌های سجادی در وزارتخانه ورزش و جوانان تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و تامین بودجه برای آنهاست. ورزش ایران در سال‌های گذشته فراز و نشیب زیادی داشته است و اگر بخواهیم تمامی چالش‌های ورزش را در این گزارش بگنجانیم، از حوصله خارج خواهد شد. به هر حال ورزش ایران در دوره جدید چالش‌های زیادی دارد و باید دید تیم جدید مدیریتی چطور می‌تواند از پس آنها بربیاید. بدون شک یکی از موضوعات مهم در این دوره پاسخگوی مدیران ورزشی است. در المپیک توکیو عملکرد کاروان ایران چنگی به دل نزد و این در شرایطی بود که پیش از این مدیران ورزش وعده و وعیدهای زیادی می‌دادند اما در عمل دیدیم که در این دوره کاروان ایران در بحث نتیجه‌گیری بسیار افت کرد. در ورزش ایران هیچ زمانی مدیران ورزشی پاسخگوی عملکرد خود نبودند و حالا انتظار می‌رود، در دوره جدید که ورزش در دست یکی از اهالی این خانواده است مدیران ورزشی پاسخگوی عملکرد خود باشند.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر