صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
گزارش/

کنترل خانه را با گوشی همراه بدست بگیرید/ خانه هوشمند، تحقق رویای دیرینه بشر

خانه هوشمند به کاربران اجازه می‌دهد کارهای روزمره را از راه دور و تنها با استفاده از اینترنت و یک گوشی همراه کنترل کنند.
کد خبر : 603538

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هوشمندسازی ترند اول جهان امروز است. جوامع بشری عطش سیری‌ناپذیری برای هوشمند کردن هر دستگاه و ابزاری دارند چراکه این امر روند انجام کارها را سریع‌تر و آسان‌تر می‌کند. از سوی دیگر با استفاده از دستگاه‌های هوشمند می‌توان درصد خطاهای انسانی را به اندازه قابل‌توجهی کاهش داد. انقلاب هوشمندسازی با گوشی‌های هوشمند شروع شد و در حال حاضر تمام صنایع و رشته‌های علمی را تحت تاثیر قرار داده است.




بیشتر بخوانید:


سپر فناوری برای پزشکان/ کار مدافعان سلامت با علم روز آسان‌تر می‌شود




شاید بتوان خانه‌های هوشمند را یکی از رویایی‌ترین جنبه‌های هوشمندسازی برشمرد. انجام کارهای خانه از راه دور و تنها با لمس کردن صفحه گوشی یکی از رویاهای دیرپای انسان به شمار می‌رود. برای مثال تصور کنید در یک شب سرد زمستانی در حال حرکت از محل کار به خانه هستید و می‌خواهید خانه تا رسیدن شما گرم شود. خانه هوشمند به شما امکان فعال‎سازی سیستم گرمایشی خانه را از راه دور و تنها با فشردن چند دکمه می‌دهد. در این میان زیست‌بوم فناوری و نوآوری ایران نیز از ترند جهانی جا نمانده و بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی موفق به بومی‌سازی تجهیزات و فناوری خانه هوشمند شده‌اند.


خانه هوشمند چیست؟


مفهوم خانه هوشمند به تنظیمات مناسب دستگاه‌ها و وسایل خانگی اشاره دارد که قابل‌کنترل از راه دور باشند. این کنترل با استفاده از اتصال اینترنتی و گوشی هوشمند یا سایر دستگاه‌های تحت‌شبکه انجام می‌شود. پس از این که دستگاه‌های یک خانه هوشمند از طریق اینترنت به یکدیگر وصل شدند، کاربر می‌تواند برخی از کارها مانند تنظیم دمای خانه، روشن و خاموش کردن چراغ‌ها و سیستم امنیت خانه را از راه دور کنترل کند.




بیشتر بخوانید:


هوش مصنوعی در خدمت نجوم/ دنیای کهکشان‌ها برای بشر ملموس‌تر می‌شود




دستگاه‌های یک خانه هوشمند به یکدیگر متصل هستند، می‌توان آنها را از طریق یک نقطه مرکزی، یک گوشی هوشمند، تبلت، لپ‌تاپ یا کنسول بازی، کنترل کرد. قفل درها، تلویزیون، ترموستات، مانتیورهای خانگی، دوربین‌ها، چراغ‌ها و حتی وسایلی مانند یخچال را می‌توان با استفاده از سیستم اتوماسیون خانگی کنترل کرد. این سامانه روی یک گوشی هوشمند یا دیگر دستگاه‌های شبکه‌ای نصب می‌شود و کاربر می‌تواند با استفاده از آن تغییرات خاصی را برنامه‌ریزی یا اعمال کند.


هوشمندسازی ادوات مختلف ساختمان


یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه هوشمندسازی با بهره‌گیری از فناوری اتوماسیون و اینترنت اشیا موفق به بومی‌سازی سامانه خانه هوشمند شده است. این سیستم شامل مدیریت ادوات مختلف ساختمان می‌شود و توانایی فرمان‌پذیری از کاربر را دارد. بدین‌ترتیب کاربر می‌تواند برای روشن و خاموش کردن چراغ‌ها، دستگاه‌های تهویه، سرمایشی و گرمایشی و تمامی وسایلی که با برق کار می‌کنند، از این سامانه استفاده کند. این سامانه هوشمند با استفاده از رابط‌های کاربری از جمله پنل‌های لمسی هوشمند، حسگرها، دماسنج‌ها، ریموت کنترل، تلفن هوشمند، کامپیوتر، لپ‌تاپ، تبلت، اینترنت و پیامک امکان نظارت و کنترل را برای کاربر فراهم می‌کند. این سامانه قابلیت شخصی‌سازی متناسب با نیاز کاربر را دارد.




بیشتر بخوانید:


گوشی‌های هوشمند برتر مجهز به هوش مصنوعی




سامانه خانه هوشمند نه‌تنها مدیریت دقیق و مستمر بر بخش‌های مختلف خانه را امکان‌پذیر می‌کند بلکه مصرف انرژی را به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. استفاده از این سامانه کیفیت امکانات خانه را بهبود می‌بخشد و آسایش و آرامش را نیز افزایش می‌دهد. از این سیستم هوشمند می‌توان در سالن‌های پرورش آبزیان، گلخانه و دام و طیور استفاده کرد، این سامانه قادر به پایش و کنترل محیط، تنظیم دما و نور و آلایندگی است. این سیستم هوشمند با استفاده از الگوریتم‌های داخلی بومی‌سازی شده که قیمت نهایی محصول را در مقایسه با نمونه‌های داخلی و خارجی کاهش می‌دهد.


سامانه‌ای برای کاهش مصرف برق


یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه طراحی و ساخت سیستم‌های الکترونیکی، امنیتی، پایش و کنترل سامانه‌های متعددی را توسعه داده که از این میان می‌توان به سیستم‌های اندازه‌گیری، تعمیرات و بازسازی تجهیزات، کنتورهای هوشمند برق و سوئیچ‌های لرزشی اشاره کرد. دستگاه کاهنده مصرف برق منازل یکی دیگر از محصولات این شرکت است که نه‌تنها باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود بلکه طول عمر دستگاه‌های مصرفی را نیز افزایش می‌دهد. این سامانه که هزینه برق مصرفی را در حدود ۳۵ درصد کاهش می‌دهد، در حالت فعال پارامترهای الکتریکی از جمله ولتاژ، جریان، ضریب قدرت و خنثی‌سازی فرکانس‌های اضافی را به صورت بی‌درنگ اندازه‌گیری کرده و ضریب توان برق مصرفی را به اندازه ایده‌آل می‌رساند.


سامانه‌ای ایران‌ساخت با قابلیت بهینه‌سازی مصرف انرژی


یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی سیستم کنترل هوشمند مرکزی توسعه داده که مدیریت ساختمان، پکیج، موتورخانه، تاسیسات حرارتی، رادیاتور و انرژی را از راه دور ممکن می‌کند. این محصول به بهینه‌سازی شیوه‌های مصرف ومدیریت استفاده از انرژی کمک می‌کند و مصرف انرژی ساختمان‌ها را به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. این سیستم براساس پیامک و جی‌پی‌آراس (سیستم بسته امواج رادیویی) طراحی شده و امکان نگهداری، عیب‌یابی، تنظیم، پایش از راه دور شبکه‌ها و اجزای شبکه مصرف انرژی را فراهم می‌کند. این شرکت محصولات متنوعی در حوزه هوشمندسازی صنعت کشاورزی، پزشکی و دارویی و تولید هوشمند طراحی تولید کرده است.


مدیریت ساختمان به سبک هوشمند


یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان را طراحی و توسعه داده که در منازل و واحدهای تجاری استفاده می‌شود. این سامانه پس از نصب، با استفاده از اجزای خودکنترل دسترسی به قسمت‌های تاسیسات مکانیکی، سیستم تهویه، تجهیزات روشنایی، سیستم ایمنی، آتش‌نشانی و تامین برق اضطراری را برای کاربر فراهم می‌کند. شرکت دانش‌بنیان دیگری که در حوزه اتوماسیون صنعتی و کنترل فرایند و انفورماتیک صنعتی و کنترل فرایند و انفورماتیک صنعتی فعالیت می‌کند نیز موفق به توسعه سیستم مدیریت هوشمند ساختمان شده که قادر به کنترل تأسیسات سرمایش، گرمایش و تهویه ساختمان است. بهینه‌سازی مصرف انرژی در این سیستم با اندازه‌گیری و جمع‌آوری داده‌ها صورت می‌گیرد. این سیستم هوشمند علاوه‌بر کنترل روشنایی، مدیریت پارکینگ، ایمنی و امنیت زمان سررسید تعمیرات و نگهداری تاسیسات و تجهیزات را نیز اعلام می‌کند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/


انتهای پیام/

ارسال نظر