صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۱ - ۰۲ شهريور ۱۴۰۰
سمیع‌زاده در گفت‌وگو با آنا:

نهادهای اثرگذار دِین خود را به شنا ادا کنند/ متهم به پنهان کاری شدیم

مدیر تیم‌های ملی شنا گفت: برای موفقیت هر رشته ورزشی تنها فدراسیون عامل نیست و نهادهای تأثیرگذار باید دِین خود را ادا کنند.
کد خبر : 602586

به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، ورزش شنای ایران در المپیک ۲۰۲۰ توکیو تنها یک نماینده به لطف سهمیه یونیورسالیتی داشت و این در حالی بود که حمایت انجام شده از شناگران در حد و اندازه مورد انتظار جامعه شنا نبود. فعالیت‌های شناگران جهان برای حضور در تورنمنت‌های معتبر آغاز شده و این امید وجود دارد تا شناگران ایران هم بتوانند با حضور در میادین مختلف با حداکثر آمادگی راهی رقابت‌های مهم پیش رو شوند.


نهادهای اثرگذار در رشد ورزش


محسن سمیع‌زاده با یادآوری این موضوع که عمده مدال‌های کشورهای توسعه یافته در رقابت‌های المپیک از ورزش زیبای شنا به دست آمد به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: از مجموع ۲۰۷ کشور تنها ۲۰ کشور به مدال شنای المپیک دست یافتند و جالب اینکه کشورهایی چون سوئد و دانمارک که از کشورهای صاحب سبک در این ورزش هستند موفق به کسب مدال نشدند. ورزش شنا مبتنی بر علم و تکنولوژی است و همه اجزای مؤثر در توسعه این ورزش باید در کنار هم قرار بگیرند. نهادهای اثرگذاری وجود دارند که اگر همگی در شنا یا هر ورزش دیگری سهم خود را ادا نکنند نباید انتظار داشت رشد و ترقی صوت بگیرد. نباید تنها فدراسیون‌های ورزشی را عامل موفقیت ورزشی بدانیم و در شنا آموزش و پرورش، هیئت‌های استانی و وزارت ورزش و جوانان در کنار فدراسیون اجزای مهم پیشرفت در شنا هستند.


سه رشته ورزشی در یک فدراسیون


وی با بیان این نکته که علت کسب ۳۰ مدال المپیک آمریکا از رشته شنا ریشه در ورزش دانشگاهی این کشور دارد، گفت: مسابقات دانشگاهی منسجم خروجی خوبی برای تیم ملی شنا آمریکا بوده و این موضوع در دیگر کشورهایی که چنین مسابقاتی را برگزار می‌کنند نیز اثربخشی مشخصی دارد. در ایران هم نهادهای اثرگذار باید وارد عمل شوند تا بتواند دِین خود را به رشته‌های مختلف ورزشی ادا کنند. فدراسیون فعلی سه رشته المپیکی شنا، شیرجه و واترپلو را زیرنظر دارد. در حالی که بودجه مورد نیاز برای رشد این ورزش‌ها به ترتیب رشته برابر با سه فدراسیون دوومیدانی، ژیمناستیک و والیبال است و با بودجه یک فدراسیون امکان رشد برای سه رشته دشوار می‌شود.


نیاز فدراسیون شنا به بودجه لازم


مدیر تیم‌های ملی شنا یادآور شد دو سال پیش در حالی از وی خواسته شده به فدراسیون بازگردد که به خوبی می‌دانسته بودجه لازم برای پیشرفت وجود نداشته است و شرایط مالی مانند کشورهایی چون استرالیا، ژاپن، آمریکا و سنگاپور نیست. وی افزود: سال‌ها قبل محمد علیرضایی و محمد بیداریان در شرایط ارزی خوب فدراسیون 6 ماه در کشورهای کرواسی و بلغارستان اردو داشتند و در نهایت علیرضایی سهمیه ورودی دسته B المپیک را به دست آورد. پیش از المپیک توکیو به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و وجود موانع تمرینی چند شناگر در مسابقات صربستان حضور پیدا کردند و تیم اصفهان هم در مسابقات بلغارستان حضور یافت. با این وجود متین بالسینی و مهرشاد افقری تا آستانه ورودی المپیک پیش رفتند و نهایتاً سهمیه یونیورسالیتی به بالسینی داده شد.




بیشتر بخوانید:





پیشنهادهای عملیاتی برای شناگران


وی با اشاره به اینکه سال آینده بازی‌های آسیایی برگزار می‌شود و برنامه‌های عملیاتی ارائه شده، تصریح کرد: دو پیشنهاد عملیاتی برای شناگرانی که توانایی ماندن در کمپ‌های تمرینی اروپا دارند را ارائه کردیم. به‌عنوان مثال مهرشاد افقری به بلغارستان برود و فرصت تمرین با شناگران اروپایی به‌خصوص مجارستانی‌ها را داشته باشد. در داخل هم شناگران خوب ما با مربیان خود تمرین کنند تا باعث بالا رفتن سطح توانایی‌های‌شان شود و البته که نیاز به حضور در مسابقه به شدت حس می‌شود. شرایط مسابقه هیچ‌گاه در تمرین ایجاد نمی‌شود چون استرس و حس رقابت به ورزشکار غالب نخواهد شد و در صورت اعزام شناگران به مساقات بین‌المللی می‌توانیم انتظار صعود شناگران‌مان را به فینال بازی‌های آسیایی داشته باشیم.


متهم به پنهان کاری شدیم


سمیع‌زاده با تأکید بر اینکه باید اتفاق ویژه‌تری برای شناگران رخ دهد تا آنها در المپیک بعدی عملکرد بهتری داشته باشند، بیان کرد: در حال حاضر هشت شناگر آماده داریم و می‌توان به آینده بیشتر امیدوار بود چون زمانی که شرایط ارزی مناسبی داشتیم تنها دو شناگر آماده داشتیم. مهرشاد افقری، متین سهران و علیرضا یاوری از اصفهان، علی رشیدی از کرمان، متین بالسینی از تهران، مهدی انصاری از آذربایجان شرقی، سینا غلامپور از نیشابور و بنیامین قره حسنلو از البرز شناگران درخشان ما هستند و البته نام علی جعفری از استان مرکزی هم نباید از قلم بیفتد. در حالی که زمان کمی از اتمام المپیک گذشته لیگ جهانی شنا آغاز شده و نیاز است تا شناگران ایرانی هم وارد مسابقات شوند. وقتی به تئوریسین‌های ورزشی اعلام شد ملی‌پوشان ایران 17 ماه در هیچ رقابتی حاضر نشدند متهم به پنهان کاری شدیم و امیدوارم برای تورنمنت‌های معتبر بعدی شاهد حضور شناگران ایران در مسابقات مختلف باشیم تا با آمادگی بیشتری به مصاف حریفان بروند و


انتهای پیام/۴۰۴۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر