صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۷ دی ۱۳۹۴
یک متخصص اطفال در گفت‌و‌گو با‌ آنا مطرح کرد؛

مرگ گهواره‌ای نوزاد چیست؟

یک متخصص کودکان عنوان کرد: سندروم مرگ ناگهانی نوزاد یا مرگ گهواره‌ای که به اختصار SIDS نیز نامیده می‌شود، عبارت است از مرگ نابهنگام نوزادان در خواب که با علائمی مانند تنگی نفس و افزایش ضربان قلب همراه است.
کد خبر : 60211

دکتر اکبر کوشانفر در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)، گفت: این سندرم معمولا در سنین یک تا دو سالگی و زمانی که کودک مشکل تنفسی یا جسمی داشته باشد، اتفاق می‌افتد.


وی افزود: کودک مبتلا به سندرم مرگ ناگهانی در شب هنگام و یا زمانی که خواب است دچار کبودی و تنگی نفس می‌شود که در این مواقع به والدین توصیه می‌شود راه تنفسی فرزند خود را باز کنند و سریعا آن را به اورژانس منتقل کنند؛ زیرا در غیر این صورت کودک به دلیل تنگی نفس جان خود را از دست می‌دهد.


این متخصص کودکان با بیان اینکه یک کودک از هر دو تا سه هزار کودک متولد شده دچار سندرم مرگ ناگهانی می‌شود، گفت: علت بروز این سندرم به صورت دقیق مشخص نیست، ولی ممکن است به علت نارسایی‌های مادرزادی، قلبی، تنفسی یا صدمات مغزی در کودک ایجاد شود.


کوشانفر عنوان کرد: بنابراین به والدین توصیه می‌شود، به علائمی مانند تنگی نفس و افزایش ناگهانی ضربان قلب کودک خود به خصوص تا یکسالگی توجه بسیاری داشته باشند.


وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: والدینی که به تازگی صاحب فرزند می‌شوند باید توجه داشته باشند حتما شب‌ها فرزندشان را نزد خود بخوابانند و مرتب به تنفس و ضربان قلب آنها توجه داشته باشند، مادران در هنگام شیردهی آرامش خود را حفظ کنند و اگر کودک دچار سرفه شد با تامل شیردهی داشته باشند زیرا ممکن است بر اثر سرفه شیر به داخل ریه بازگردد و کودک دچار اختلال تنفسی شود.


این متخصص کودکان با بیان اینکه تشخیص سندرم در دوران جنینی و توسط سونوگرافی امکانپذیر نیست، یادآور شد: اما اگر والدین به علائم گفته شده توجه داشته باشند و سریعا کودک خود را به پزشک ارجاع دهند با ارائه مراقبت‌های لازم توسط کادر درمان، دادن اکسیژن به کودک و باز شدن راه تنفسی و یا در صورت نیاز بستری و ارائه خدمات تخصصی‌تر می‌توان این بیماری را درمان کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر