مشکلات اقتصادی، مهاجرت و بالارفتن سن ازدواج ۳ عامل مهم کاهش نرخ باروری
علیرضا شریفی یزدی در گفتوگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص آمار منتشر شده مبنیبر کاهش نرخ باروری در شهر تهران گفت: کاهش نرخ باروری یک بحران اجتماعی است بخشی از آن تحت تاثیر عوامل فیزیولوژیکی مثل آلودگی هوا، تغذیه ناسالم، عدم تحرک و استرسهای زندگی در کلان شهر تهران است و بخشی دیگر خودخواسته است.
این کارشناس حوزه خانواده در مورد ناباروری خودخواسته افزود: این ناباروری به خواسته خود افراد اتفاق میافتد که یا فرزند نمیآورند و یا تک فرزند هستند و این امر هم ناشی از مشکلات اقتصادی، متزلزل بودن خانوادهها و طلاق، مهاجرت به خارج از کشور و بالارفتن سن ازدواج است.
شریفی یزدی با بیان اینکه در جامعه امروز سبکزندگی تغییر کرده است ادامه داد: در گذشته ازدواج و فرزندآوری جز ضروریات افراد بود اما جوانان امروز بیشتر به دنبال رسیدن به خواستهها و علایق خود هستند و حاضر نیستند زیربار مسئولیت تشکیل خانواده و به دنبال آن فرزندآوری بروند.
بیشتر بخوانید:
دوران باروری از ۳۰ سال به ۱۵ سال کاهش یافته است/ با وضع قوانین نمیتوان جمعیت را زیاد کرد
بهترین سن باروری چندسالگی است؟
عضو هیئت علمی دانشکده خانواده به شاغل بودم خانمها اشاره کرد و گفت: در خانوادههایی که زنان در کنار مردان خارج از خانه کاروفعالیت میکنند فرزندآوری بسیار کم است زیرا سختیهای بارداری و تربیت فرزند و نگهداری از کودک را مانعی برای رسیدن به اهداف خود میدانند.
شریفی یزدی در مورد راهکارهای مبارزه با بحران ناباروری خودخواسته ادامه داد: مهمترین اقدام برای کنترل این مشکل این است که دولتمردان جدید از قاعده شعارزدگی و توجیه مسائل خودداری کنند و برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور از جمله رکود و تورم تمهیدات لازم را اعمال کنند.
وی خاطرنشان کرد: آموزش مهارتهای زندگی در مدارس و دانشگاهها در خصوص ازدواج و فرزندآوری و همچنین بستههای تشویقی برای زوجهای جوان از جمله اقداماتی است که تا حدودی می تواند جامعه را از بحران مواجهه با رشد صفر جمعیت در ۲۰ سال آینده نجات دهد.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/