صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۴ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۰

مینی مغز آزمایشگاهی بینا می‌شود

محققان آلمانی مینی مغزهایی توسعه داده‌اند که چشم‌هایی ابتدایی و قدرت بینایی دارند.
کد خبر : 601659

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، محققان پیشرفت چشمگیری در پرورش مینی اندام‌ها در محیط آزمایشگاهی داشته‌اند. محققان آلمانی با استفاده از سلول‌های بنیادی پرتوان، ارگانوئیدهای مغزی را مجبور به توسعه ساختارهای چشمی ابتدایی کردند که قادر به دیدن نور و ارسال سیگنال به مغز است.


مغز انسان یکی از پیچیده‌ترین ساختارهای موجود در طبیعت است؛ بنابراین دانشمندان برای درک بهتر آن نسخه‌های مینیاتوری مغز را در آزمایشگاه می‌سازند. ساخت مینی مغزها با استفاده از سلول‌های پوستی اهداشده داوطلبان بالغ صورت می‌گیرد، دانشمندان این سلول‌ها را به سلول‌های بنیادی بازگردانده و در محیط کشتی قرار می‌دهند که قادر به تقلید از مغز در حال توسعه است. بدین‌ ترتیب سلول‌های بنیادی سلول‌های مختلف مغزی را تشکیل می‌دهند.


درنهایت مغزهایی سه‌بعدی در اندازه نخود به دست می‌آید که برای مطالعه توسعه مغز، بیماری‌های مرتبط به مغز یا اثرات دارو بر این عضو کلیدی بدن به کار می‌رود. حال تیم تحقیقاتی بیمارستان دانشگاه دوسلدورف در آلمان ارگانوئیدهای مغزی را فنجان‌های نوری کامل کرده‌اند. این مینی مغزها ساختارهای بینایی در چشم، محل تلاقی عصب بینایی با شبکیه، دارند. این چشم‌ها به صورت متقارن در قسمت جلویی مینی مغز رشد کرده‌اند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر