صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۶ - ۱۶ دی ۱۳۹۴
در شیکاگو هر ساعت 38 میلیون سلول باکتری در خانه‌ها پراکنده می‌شود

مهمانی به صرف میکروب!

دانشمندان آمریکایی تعداد میلیونی میکروب‌ها و باکتری‌هایی را که با ورود مهمان به خانه وارد می‌شود، تخمین زده‌اند اما در عین حال اعلام کرده‌اند که این میکروب‌ها اغلب بی‌آزار و حتی مفید هستند.
کد خبر : 60133

به گزارش خبرنگار اجتماعی آنا، پژوهشگران دانشگاه شیکاگو اعلام کرده‌اند که لازم نیست چندان بابت میکروب‌هایی که میهمانان وارد خانه‌تان می‌کنند، نگران باشید. آنها ضمن پژوهشی به بررسی تعداد میکروب‌هایی که هر شخص میهمان وارد خانه می‌کند، پرداخته‌اند و نوع باکتری‌ها را مورد مطالعه قرار داده‌اند.


البته باید در نظر داشت که این پژوهش در آمریکا انجام شده که طبق رسم، میهمانان نیز مثل اعضای خانواده در اغلب فضاهای عمومی خانه با کفشی که در بیرون از خانه بر پا داشته‌اند، وارد می‌شوند و احتمالاً تعداد باکتری‌های وارد شده با مهمان در فرهنگ‌های شرقی و ایران به مراتب کمتر از تعداد ذکر شده است.


به گزارش futurity.org بر اساس مطالعات پژوهشگران دانشگاه شیکاگو هر فرد خانواده میهمان، دوستان یا همسایگان که به خانه‌ای وارد می‌شوند، در هر ساعت 38 میلیون سلول باکتری در آن خانه پراکنده می‌کنند.


حتی اگر مهمان مستقیما وارد آشپزخانه شود و جلوی دهان و بینی خود را بگیرد، در هر 60 دقیقه 10 میلیون باکتری فقط از طریق پوست او وارد خانه می‌شود. با این حال به گفته جک آ. گیلبرت، استادیار بوم‌شناسی و تکامل دانشگاه شیکاگو، لازم نیست چندان نگرانی از این بابت به دل راه بدهیم.


گیلبرت که سال‌های طولانی به پژوهش در مورد تجمعات میکروبی در طبیعت و محیط‌های مصنوعی پرداخته است، می‌گوید: «تقریباً در مورد همه میکروب‌هایی که دوستان و خانواده سخاوتمندانه نصیب ما می‌کنند، نمی‌توان گفت که آنها مضر هستند. احتمالاً این میکروب‌ها به شیوه‌های مختلف و متعدد برای ما سودمند هستند.»


به گفته این پژوهشگر محیط بیش از حد بهداشتی و ضدعفونی شده ما باعث شده است که از اجداد کشاورزمان که دائم با انواع گیاهان و جانوران در تماس بوده‌اند، ضعیف‌تر باشیم، چون بدن آنها با چنین تغییراتی سازگار بوده است. وی معتقد است که با دعوت دوستان و خانواده به خانه و تبدیل این کار به یک عادت مستمر می‌توانیم سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر