صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۴ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

عکاسی حرفه‌ای با نور کم/ دوربین‌هایی که عکس بودار تحویل می‌دهند!

دنیای دوربین‌های عکاسی به لطف پیشرفت‌های فناوری و تازه‌های علم در عصر حاضر تغییر شگرفی کرده و دوربین‌هایی نازک‌تر، کم‌دکمه‌تر و هوشمندتر ساخته شده است.
کد خبر : 600831

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دوربین‌های دیجیتال همیشه در حال تغییر هستند و در این مسیر، ویژگی‌های جدیدی به آنها اضافه شده و ویژگی‌های قدیمی‌شان بهبود پیدا می‌کند. امکانات و فناوری‌هایی که در دوربین‌های عکاسی امروزی ظاهر می‌شود در ابتدا سال‌های پیش حتی با اهداف متفاوت توسعه پیدا کرده بودند، تا اینکه این وضعیت رفته‌رفته تغییر کرد و آنها نیز به بخشی از دنیای دوربین دیجیتال مبدل شدند.


برای مثال هدف ابتدایی توسعه دوربین‌های دیجیتال توسعه وب‌کم‌ها بود اما آنها به‌تدریج اریکه قدرت را از دست دادند و دوربین‌های دیجیتال موفق شدند قلمروی مخصوص به خود را ایجاد کنند. در این گزارش مروری بر برخی از جالب‌ترین تغییرات در فناوری‌های آینده دوربین‌های دیجیتال خواهیم کرد.


خداحافظ دکمه شاتر!


این احتمال وجود دارد که در دوربین‌های آینده دیگر نیازی به دکمه شاتر نباشد. دکمه شاتر همان دکمه‌ای است که با فشردن آن تصاویر ضبط می‌شوند. عکاسان آتی می‌توانند در عوض رو به دوربین چشمک بزنند یا از یک فرمان صوتی به منظور ضبط تصویر استفاده کنند.




بیشتر بخوانید:


امکان عکاسی پرتره از تصاویر موجودات زنده مهیا شد


معرفی روش‌هایی برای عکاسی حرفه‌ای با گوشی‌های هوشمند




این فناوری در ابتدا بر روی تلفن‌های همراه پیاده‌سازی شد زیرا در تلفن‌های هوشمند امکانات لمسی و تعیین چهره و... وجود داشت و کاربر را قادر می‌ساخت بدون استفاده از دست خود کار کند و دستور دلخواه خود را صادر نماید. ازاین‌رو چنین دوربینی ممکن است در عینک یک فرد (عینک‌های هوشمند مانند Google Glass که در حال حاضر در بازار یافت می‌شوند) یا سایر ابزار روزمره تعبیه شده باشد. با قرار دادن دوربین در یک عینک، سوژه‌یابی یا تصویربرداری نیز آسان است.


بازتعریف دوربین‌های کامپکت


دوربین‌هایی را که ضخامت کمی دارند، کامپکت یا در پاره‌ای از اوقات اولترا-کامپکت(ultra-compact) می‌نامند که در زبان فارسی می‌توان آن را دوربین فشرده یا فوق فشرده ترجمه کرد. از منظر فنی، دوربین‌هایی در این رده قرار می‌گیرند که ضخامت ۱ اینچ یا کمتر از آن داشته باشند. علت پرطرفدار بودن این دوربین‌ها از ابتدا این بوده است که کوچک و راحت بودند و به‌راحتی در جیب شلوار یا کیف قرار می‌گرفتند.



دوربین‌های کامپکت طرفدار زیادی در میان عموم دارد


انتظار می‌رود دوربین‌های آینده فوق فشرده بودن این رده از دوربین‌ها را بازتعریف کنند. تولیدکنندگان در پی این هستند تا دوربین‌هایی با ضخامت ۰.۵ اینچ ایجاد کنند که حتی می‌تواند ابعاد کوچکتری نسبت به دوربین‌های امروزی داشته باشد.


این پیش‌بینی منطقی به نظر می‌رسد، زیرا دوربین‌های دیجیتالی یک دهه پیش بسیار بزرگتر از مدل‌های امروزی بودند و اجزای فناوری پیشرفته در داخل آنها به طور روزافزونی در حال کوچک‌تر شدن هستند. برخلاف گذشته که تلاش می‌شد بخش کوچکی از دوربین‌ها برای دید عکاس به عنوان چشمی تعبیه شود، امروزه به لطف صفحه‌نمایش‌های دیجیتالی این بخش نه تنها توسعه یافته است بلکه رفته‌رفته در دوربین‌ها قسمت بیشتری از صفحه‌نمایش را به خود اختصاص داده و اندازه این دوربین‌ها را می‌توان دقیقاً مطابق با اندازه صفحه‌نمایش آن‌ها در نظر گرفت. انتظار می‌رود در دوربین‌های آینده همه کنترل‌ها و دکمه‌های دیگر مانند دکمه‌های تلفن‌های هوشمند حذف شوند.


«رایحه‌نگاری»؛ رؤیایی در دسترس


ضبط عکس‌هایی که بتواند حواسی غیر از بینایی را در انسان تحریک کنند، ایده جالب توجهی است. یکی از این فناوری‌ها رایحه‌گرافی یا رایحه‌نگاری (Smell-graphy) نام دارد. به عنوان مثال یک عکاس می‌تواند به دوربین دستور دهد تا رایحه موجود در صحنه را ضبط کند و آن را با تصویر بصری ضبط‌شده جاسازی کند، هرچند توانایی افزودن بو به تصاویر باید اختیاری باشد زیرا افزودن بو به تصویر غذا یا مزرعه گل بی‌تردید عالی خواهد بود اما افزودن بو به عکس لانه یک میمون در باغ وحش ممکن است مطلوب بسیاری از افراد نباشد!


همیشه باتری برای عکاسی داشته باشید


باتری‌های قابل شارژ در دوربین‌های دیجیتالی امروزی، در قیاس با نسل‌های اولیه مورد استفاده در آنها بسیار قدرتمند تلقی می‌شوند و ضبط حداقل چند ۱۰۰ عکس را با هر بار شارژ امکان‌پذیر می‌سازند، اما اگر بتوانید دوربین را به طور خودکار هنگام استفاده از آن، بدون نیاز به اتصال به پریز برق شارژ کنید، چطور؟




بیشتر بخوانید:


کاهش چشمگیر فروش دوربین‌های عکاسی




دوربین‌های آینده می‌توانند نوعی سلول انرژی خورشیدی را در خود جای دهند که به باتری اجازه می‌دهد در زمان‌های بی‌استفاده بودن دوربین، به خودی خود شارژ شوند. طبیعتاً این فناوری پرسش‌هایی را برمی انگیزد، مانند اینکه سلول خورشیدی چقدر به اندازه دوربین اضافه خواهد کرد. با همه این حرف‌ها حتی اگر کمی ابعاد دوربین افزایش یابد، این مسئله بسیار خوب است که باتری نامحدود در دسترس داشته باشید و دیگر نگران از دست دادن حتی یک عکس هم نباشید.



به لطف باتری دوربین‌های جدید می‌توان به میزان نامحدودی عکس گرفت


دوربین با دید نقطه‌ای


زوم و بزرگ‌نمایی دوربین‌ها در عصر حاضر با سرعت بیشتری نسبت به گذشته پیشرفت می‌کند و دوربین‌های اولترا- زوم موجود در بازار با سازوکارهای آینده‌نگرانه نقطه‌ای از رقابت متمایز می‌شوند. علت این امر این است که آنها کمک می‌کنند در حالی که با زوم اپتیکال قوی به طور فعالانه‌ای آنها را زیر نظر داشته باشید،‌ همچنین سوژه‌ها را از راه دور ردیابی کنید.



ضبط میدان نوری تصاویر و سپس تعیین قسمتی که عکاس می‌خواهید بعداً روی آن تمرکز کند،‌ یک ویژگی رویایی در دنیای عکاسی به شمار می‌آید.



اکثر عکاسانی که از دوربین‌هایی با لنزهای زوم بزرگ استفاده می‌کنند با این مشکل مواجه می‌شوند که هنگام عکاسی در مسافت طولانی، سوژه از کادرشان خارج می‌شود. دید نقطه‌ای به لطف هوش مصنوعی امکان تعقیب سوژه را در مسیرهای تعیین‌شده میسر می‌سازد.


ضبط میدان نور


در گذشته تنها با دوربین‌های حرفه‌ای موسوم به SLR امکان این وجود داشت تا افراد پس از ضبط تصاویر خام، طیف گسترده‌ای از تغییرات را روی تصویر بدون افت کیفیت ایجاد کنند. این قابلیت مهم در دوربین‌های کامپکت جدید تعبیه شده است و دوربین‌های دیجیتالی بیش از پیش از فناوری میدان نور استفاده می‌کنند. ذکر این نکته ضروری است که عکاسی یا فتوگرافی مبتنی بر نور است(فتوگرافی خود واژه‌ای یونانی به معنی نور است) و هر چه دوربین‌ها نور بیشتری را ضبط کنند تصاویر بهتر و قابل ویرایش‌تری در دسترس خواهد بود.




بیشتر بخوانید:


آموزش آنلاین عکاسی ، خلاقیت و درآمد




این ایده به‌زودی به بخش بزرگی از دنیای عکاسی عمومی تبدیل خواهد شد زیرا ضبط میدان نوری تصاویر و سپس تعیین قسمتی که عکاس می‌خواهید بعداً روی آن تمرکز کند،‌ یک ویژگی رویایی در دنیای عکاسی به شمار می‌آید.


عکاسی بدون نور دور نیز از ذهن نیست!


دوربین‌هایی در راه هستند که در مکان‌هایی با نور کم می‌توانند تصاویری قابل قبول را ضبط کنند. از گذشته تنظیم ISO در دوربین‌ها می‌توانست حساسیت به نور را برای سنسور تصاویر تعیین کند. معمولاً رِنج مورد استفاده برای این دوربین‌ها از چند ۱۰۰ تا چند ۱۰۰۰ در نظر گرفته می‌شود اما اکنون شرکت کانن دوربین‌هایی را توسعه داده است که با ISO چند میلیون کار می‌کنند. این رقم شگفت‌آور به طور بالقوه به عکاس اجازه می‌دهد کمابیش در تاریکی مطلق نیز بتواند کار کند.


در عین حال جدیدترین تلفن‌های هوشمند پیکسلی که توسط گوگل عرضه شده است دارای یک ویژگی به نام «نایت سایت» (Night Sight) یا «دید در شب» است که از هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و الگوریتم‌های کامپیوتری برای ایجاد تصاویر عالی در نور کم استفاده می‌کند. طبیعتاً شرکت‌های بیشتری در آینده نزدیک، این مسئله را در دستور کار قرار خواهند داد.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: تازه های علم عکس
ارسال نظر