صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۹ - ۱۶ دی ۱۳۹۴

پایان مرحله اول بررسی صلاحیت‌ها با تأیید 10 هزار و 954 داوطلب نمایندگی مجلس/ توضیح سخنگوی وزارت کشور در مورد تأثیر حوادث 88 در احراز صلاحیت‌ها

سخنگوی وزارت کشور در گفت‌وگو با صدا و سیما،‌ ضمن اعلام آمار تأیید صلاحیت‌های داوطلبان نمایندگی مجلس دهم در هیئت‌های اجرایی، درباره آثار حوادث 88 در بررسی صلاحیت‌ها توضیح داد.
کد خبر : 60064

به گزارش سیاسی خبرگزاری آنا، حسین‌علی امیری در ارتباط تلفنی با برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: داوطلبانی که صلاحیت آن‌ها از سوی هیئت‌های اجرایی احراز نشده است به مدت چهار روز یعنی تا پایان وقت اداری شنبه 19 دی می‌توانند به هیئت‌های نظارت استان‌ها مراجعه و اسناد و شکایات خود را ارائه کنند.


امیری ادامه داد: هیئت‌های نظارت هم هفت روز فرصت دارند به این اعتراضات رسیدگی کنند.


وی گفت: مستندات قانونی افرادی که از سوی هیئت‌های اجرایی احراز صلاحیت نشده‌اند کتبی به آنها اعلام شده است.


امیری با اشاره به اینکه «احراز شرایط نامزدها یکی از مراحلی است که قانون‌گذار برای انتخابات تعریف کرده است» افزود: هیئت‌های اجرایی ، گلوگاه راهبردی نظام انتخاباتی ما هستند که از معتمدان محلی به نمایندگی از اقشار مردم تشکیل می‌شوند.


به گزارش ایسنا، قائم‌مقام وزیر کشور گفت: یک هزار و 63 هیئت اجرایی بر اساس ماده 50 قانون انتخابات، کار احراز شرایط نامزدها رابرای نمایندگی مجلس بررسی کردند‌. بر اساس این ماده هیئت‌های اجرایی با دو روش به علم می‌رسند یکی از طریق مراجع چهارگانه «ثبت احوال، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و دادستانی کل کشور» همچنین در برخی موارد خود هیئت‌های اجرایی بر اساس بررسی‌ها و تحقیقات محلی و علم خود اظهار نظر می‌کنند. هر کدام از دستگاه‌ها و مراجع چهارگانه فوق بر اساس وظایف ذاتی خود عمل می‌کنند. آنچه ملاک بررسی سوابق افراد است از مراجع چهارگانه استعلام می‌شود و ارزیابی و تطبیق آن بر عهده اعضای هیئت‌های اجرایی است.


وی در پاسخ به این پرسش که آیا حضور افراد در حوادث 88 هم در بررسی صلاحیت‌ها مد نظر قرار می‌گیرد؟ افزود‌: بر اساس ماده 28 قانون انتخابات، سوابق کسانی که قانون‌شکنی کرده باشند یا نسبت به بیت المال خسارت وارد کرده باشند، در ارزیابی‌ها مدنظر قرار می‌گیرد.


وی گفت: امسال همه مراحل ثبت نام را الکترونیکی انجام دادیم و اطلاعات ثبت نام شدگان بلافاصله پس از ثبت نام آنها، برای مراجع چهارگانه قابل رویت بوده است و آنها همزمان بررسی‌ها را آغاز می‌کردند.


سخنگوی وزارت کشور افزود: هیئت‌های اجرایی کاملاً مستقل از دولت و وزارت کشور هستند و با توجه به مدارک و مستندات اظهار نظر می‌کنند.


وی هم‌چنین در مصاحبه با صداوسیما از احراز صلاحیت 10 هزار و 954 نفر از داوطلبان انتخابات مجلس از جانب هیئت‌های اجرایی در مرحله اول بررسی صلاحیت‌ها خبر داد و گفت: از مجموع 12 هزار و 123 ثبت نامی برای مجلس شورای اسلامی 580 نفر در ایام ثبت نام و 296 نفر هم در زمان بررسی صلاحیت‌ها با اختیار خودشان از ادامه ورود به عرصه انتخابات انصراف دادند و البته صلاحیت814 نفر هم در زمان بررسی صلاحیت‌ها احراز نشد.


وی ادامه داد: مجموع انصرافی ها و احراز صلاحیت نشده‌ها به هزار و 690 نفر و تعداد احراز صلاحیت شده نیز به 10 هزار و 954 نفر رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر