پژوهش مهمترین و شاخصترین ابزار پیشرفت هر جامعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجتالاسلام حمیدرضا طالقانی ورکشی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان گفت: پژوهش و تحقیق را میتوان مهمترین و شاخصترین ابزار پیشرفت هر جامعه دانست.
وی تصریح کرد: شکی نیست که تحقیق و پژوهش علمی در اسلام اهمیت بسیار فراوانی دارد و پرواضح است که افکار، اندیشهها و آثار محققان و پژوهشگران هر جامعه زیر ساختهای علمی آن جامعه را تشکیل داده، بناهای علمی و نتایج عملی و تجربی فراوانی به همراه دارد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان گفت: اگر پژوهشگران «ویژگیهای اخلاقی» را با «ویژگیهای پژوهشی» خود همراه کنند؛ زیر ساختهای علمی جامعه نتایج مثبت و همیشگی خواهند داشت.
وی ضمن اشاره بهویژگی پژوهشگر موفق گفت: آشنایی با روشها و فنون پژوهش، پشتکار و اراده، سعهصدر، نقّادی و نکتهسنجی، پیشنیازهای روحی و جسمی، کنجکاوی و حقیقتجویی از مشخصههای یک پژوهشگر موفق است.
طالقانی بیان کرد: انگیزه الهی نخستین مسالهای است که شایسته و بایسته است پژوهشگران به آن توجه کنند واینکه نیت و انگیزه خود را برای خدا خالص کنند و به خاطر جلب رضای خدا و تقرب به درگاه او تحقیق و پژوهشی انجام دهند از مهمترین ارزشهای اخلاقی در پژوهش است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان اظهار کرد: از آموزههای اخلاقی اسلام، فضیلت توکل است که بر محققین و پژوهشگران شایسته و بایسته است در همه امور زندگی خود ازجمله در تحقیقات و پژوهشهای علمی، بر خدا توکل کنند.
وی گفت: احترام به پژوهشگران سابق، شهامت و شجاعت در پژوهش، روحیه حقیقت جویی، پرهیز از کتمان حق، پرهیز از شهرتطلبی و دنیا خواهی و تمایلات نفسانی، پرهیز از دخالت دادن خواستههای شخصی و گروهی، روحیه انتقادپذیری و امانتداری از دیگر محورهای اخلاق در پژوهش است.
انتهای پیام/