دانشگاه آزاد اسلامی باید به دانشگاهی کارآفرین و فناور تبدیل شود
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از یاسوج، روحالله دهقانیفیروزآبادی در هفدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با تسلیت ماه محرم و ایام سوگواری سید و سالار شهیدان اظهار کرد: عبور از قوانین دست و پاگیر از نکات اساسی در حوزه فناوری و نوآوری است. فناوری و بازار ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. زمانی که از فناوری صحبت میشود، منظور فقط محصول فناورانه نیست؛ بلکه هرچیزی که با دانش به عمل آمده و مشتری داشته باشد، مرتبط با فناوری است.
بیشتر بخوانید:
هفدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد
وی افزود: اگر دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهی کارآفرین و فناور تبدیل شود، مردم برای حضور فرزندانشان در این دانشگاه با میل و انگیزه بیشتری اقدام خواهند کرد. باید بسترهای کارآفرینی و اشتغالزایی و تبدیل دانشجو به یک کارآفرین و شرکت موفق در دانشگاه ایجاد شود. اگر مزرعه، مرکز رشد یا سرای نوآوری ایجاد میشود، هدف آشنایی و آموزش به دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارمندان با چنین مقولههایی است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اساس بازار و فناوری، منفعت و مالکیت افراد است، بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یک المان فرهنگی و اجتماعی در هر استان است و به فرموده امام راحل «دانشگاه کارخانه انسانسازی است و نباید این رسالت اصلی خویش را فراموش کند».
پیوستهای آموزشی و تربیتی در تمام برنامههای توسعه اقتصادی دیده شود
دهقانیفیروزآبادی ادامه داد: هر برنامهای در دانشگاه تدوین و آماده میشود، باید منتهی به انسانسازی و تربیت صحیح اسلامی و علمی شود. در تمام برنامههای توسعه اقتصادی باید پیوستهای آموزشی و تربیتی دیده شود. دانشگاه اگر برنامه مدون و منظمی داشته باشد، مردم به دانشگاه اقبال خواهند داشت.
وی تأکید کرد: دانشگاه باید بستر آموزش باشد و نسل جوان را تربیت کند. وقتی دانشگاهی میخواهد همزمان حاکمیت کند و مالکیت داشته باشد و ارزش و شأنی برای مالکیت بخش خصوصی و افراد قائل نیست، هرگز به جایی نخواهد رسید. باید فضای جذاب و همراه با منفعت ایجاد کنیم تا اعضای هیئت علمی، کارمندان و دانشجویان انگیزه برای حضور در چنین فضای کاری را داشته باشند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: منافع برای بیشتر انسانها در اولویت است و باید کانالهایی ایجاد کنیم که دانشگاه تنها نقش نظارتی و کنترلی داشته باشد و مالکیت برای افراد و بخش خصوصی باشد. بدون شک در این مسیر دانشگاه هم سود خواهد برد.
دهقانیفیروزآبادی با اشاره به اهمیت اصل ترویج برای آشنایی و آگاهی کادرهای مختلف دانشگاهی و دانشجویی با بازار، فناوری، صنعت، اشتغالزایی، شرکتداری و ... اضافه کرد: موفقترین دانشگاهها و مؤسسات علمی آنهایی هستند که کار را به دیگران بسپارند. نقش نظارت، کنترل و راهبری باید در حوزه فناوری و پژوهشی تعریف شود و سایر کارها به مردم سپرده شود.
وی یادآور شد: تمام موفقیتهای انقلاب اسلامی بهدلیل مدیریت مردمی بود و حتی در جنگ تحمیلی این حضور مردم و نقشآفرینی آنها در کارها بود که موجب پیروزی شد. در این موارد حاکمیت تنها نقش کنترلکننده را برعهده داشت.
در نظام بودجهریزی بنابر افزایش درآمدها و صرفهجویی هزینههاست
دبیر هیئت امنا و سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به ارائه گزارشی از عملکرد، اقدامات و برنامههای آتی واحدهای دانشگاهی استان پرداخت و متذکر شد: این استان دارای ظرفیتهای بالایی است که با توجه بیشتر و توسعه آنها بهویژه در زمینههای کشاورزی و گیاهان دارویی و همچنین صنعت نفت و گاز میتواند استان را از وضعیت کنونی خارج کرده و به سوی کسب بیشتر درآمدهای غیرشهریهای و عدم وابستگی به شهریه سوق دهد. در نظام بودجهریزی بنابر افزایش درآمدها و صرفهجویی هزینههاست.
رحیم اکرامی با بیان اینکه در برنامه کوتاهمدت تلاش برای افزایش جذب دانشجو را داریم، توضیح داد: در برنامه درازمدت توسعه طرحهای درآمدزا و کسب درآمدهای غیرشهریهای در برنامه درنظر گرفتهایم.
رئیس واحد یاسوج بیان کرد: از برنامههای درازمدت میتوان به انعقاد طرحهای علمی پژوهشی با گروههای دانشبنیان و توسعه هستههای فناور و عقد قرارداد با تیمهای دانشبنیان در پارک علم و فناوری یاسوج، سه طرح در زمینه نفت و گاز، طرح باغ مرکبات در واحد گچساران، طرح بهلیمو و گلِ محمدی در واحد دهدشت و ... اشاره کرد.
به گزارش آنا، هفدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد به ریاست روحالله دهقانیفیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در واحد یاسوج برگزار شد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/