صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۱ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
دکتر طهرانچی در دیدار مدیر موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) مطرح کرد؛

برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی برای راه اندازی ۲ واحد علوم پزشکی و علوم انسانی اسلامی در استان قم

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی کار را با نگاه تحولی آغاز و در این راستا معاونت‌های موضوعی را ایجاد کردیم.
کد خبر : 598956

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ظهر امروز در سفر به استان قم با حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمود رجبی، مدیر موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) دیدار و گفت‌وگو کرد.


دکتر طهرانچی در این دیدار با گرامیداشت یاد آیت الله مصباح یزدی و اثرگذاری ایشان در پشتوانه سازی فکری برای نظام اسلامی و با بیان اینکه نیازمند حرکت‌های جدی برای تحول در علم و پشتوانه سازی در فرهنگ کشور هستیم، به موضوع وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: آنچه امام خمینی(ره) به‌عنوان موضوع وحدت حوزه و دانشگاه مطرح کردند، متأسفانه به‌صورت نمادین به آن تکیه شد، اما واقعیت این است که برای تحقق این مهم نیازمند تغییر نگاه و بحث‌های جدی هستیم. وحدت حوزه و دانشگاه مسیری جدی و پرکار است و باید بیش از پیش روی آن کار شود.


وی ادامه داد: ما در دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی کار را با نگاه تحولی آغاز کردیم. در این راستا معاونت‌های موضوعی «علوم انسانی و هنر»، «علوم، مهندسی و کشاورزی» و «علوم پزشکی» را ایجاد کردیم و موضوعات آموزشی و پژوهشی به‌صورت تخصصی ذیل هر یک از این معاونت‌ها پیگیری می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اثرگذاری این دانشگاه در کشور خاطرنشان کرد: ۱۷ درصد دانشجویان کشور در دانشگاه‌های دولتی تحصیل می‌کنند. این در حالی است که دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰ درصد جمعیت دانشجویی کشور را در اختیار دارد و از این رو در تربیت دانشجویان و نسل جوان کشور تأثیرگذار است.


توسعه دانشگاه آزاد اسلامی استان قم به سه واحد دانشگاهی


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با توجه به اهمیت موضوع وحدت حوزه و دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی استان قم را به‌عنوان دریچه ارتباطی بین این دانشگاه و حوزه علمیه انتخاب کردیم و در برنامه توسعه‌ای این دانشگاه قرار است دانشگاه آزاد اسلامی استان قم از یک واحد دانشگاهی به سه واحد توسعه پیدا کند. به این ترتیب علاوه بر واحد دانشگاهی فعلی، یک واحد علوم پزشکی و یک واحد علوم انسانی اسلامی نیز در استان راه اندازی خواهد شد.


وی ادامه داد: تأکید ما این است که بتوانیم مبتنی بر آنچه شکل گرفته و سال‌ها کار شده، جهت گیری جدیدی در دانشگاه ایجاد کنیم و بتوانیم در استان قم یک مجموعه دانشگاهی مرتبط با حوزه داشته باشیم، البته در گذشته نگاه حوزوی و دانشگاهی در کشور وجود داشته و دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال پیگیری این نگاه جدید است.


دکتر طهرانچی در پایان گفت: مؤسسه امام خمینی(ره) از پیشگامان این مسیر است و نقطه خوبی در کمک به دانشگاه آزاد اسلامی برای آغاز خواهد بود. این جلسه را که در روز مباهله برگزار شد، به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم بتوانیم برای چرخش تحولی علم در کشور گام‌های مهمی برداریم.


حجت الاسلام والمسلمین رجبی: دانشگاه آزاد اسلامی می تواند فرصت گرانبهایی برای نظام و اسلام باشد


در ادامه این دیدار، حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمود رجبی مدیر موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) نیز با گرامیداشت روز مباهله گفت: امیدواریم به برکت این روز، این جلسه سرآغاز حرکت جدی در دانشگاه و حوزه علوم انسانی باشد.


وی با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه ظرفیت عظیمی است که می‌تواند فرصت گران‌بهایی برای نظام و اسلام باشد. همانطور که آقای دکتر طهرانچی اشاره کردند، اگر برنامه ریزی درست، بنیادین و با نگاه ارزش اسلامی وجود نداشته باشد، دانشگاه می‌تواند تبدیل به تهدید شود. همان‌طور که در ابتدای انقلاب دانشگاه‌هایی تأسیس شدند تا اساتید مؤمن و متعهد به اسلام و انقلاب تربیت کنند، اما در این مسیر موفق نبودند.


حجت الاسلام رجبی ادامه داد: دانشگاه‌های دولتی وابسته به دولت‌ها هستند، اما دانشگاه آزاد اسلامی استقلال دارد و می‌تواند درون خود برنامه ریزی داشته باشد. واقعیت این است که سرنوشت نظام اسلامی در دست دو قشر حوزه و دانشگاه است. مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) از این تعامل استقبال می‌کند و امیدواریم بتوانیم سرنوشت خوبی برای نظام اسلامی رقم بزنیم.


مدیر موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تأکید کرد: مهم‌ترین نیازی که دانشگاه‌ها دارند، نگاه ارزشی و جهت گیری برای تقویت نظام اسلامی و مکتب اهل بیت(ع) است و این جهت گیری با دستورالعمل و نظامات انجام نمی شود، بلکه نیازمند تغییر نگرش است، چرا که برخی علوم بر مبانی سکولاریسم استوار هستند که رابطه دین و علم را قطع می‌کند. راه نجات از این آسیب، ایجاد زیرساخت مبانی علوم انسانی براساس مبانی عقلی و نقلی اسلام است و با مبانی که تاکنون شکل گرفته، نمی‌توان کارهای جدی انجام داد و باید زیرساخت‌های این علوم از نو و براساس مبانی اسلام و مکتب اهل بیت(ع) بنا نهاده شود و این موضوع باید با همکاری حوزه و دانشگاه پیگیری شود.


وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه معلمان و اساتید در حوزه آموزش و تربیت جوانان گفت: نیروی انسانی در هر نظام اجتماعی، حرف اول را می زند و در این بین اساتید دانشگاه بیشترین تأثیر را روی دانشجویان دارند. اگر ما نتوانیم اساتیدی را تربیت کنیم که از عمق جان به اسلام و نظام معتقد باشند، نمی‌توانیم در تربیت جوانان نیز موفق عمل کنیم.


حجت الاسلام رجبی اظهار کرد: قشر تحصیل کرده برای پذیرش موضوع باید اقناع شود و بنیان‌های علوم نیز باید مشخص شود که بر چه مبنایی استوار است. اگر بتوانیم زیرساخت‌ها را به‌صورت شفاف تعیین و نقد و در مقابل، مبانی اسلام و اهل بیت(ع) را ارائه کنیم، زمینه اقناع فراهم می‌شود.


وی در پایان گفت: مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) به‌عنوان وظیفه دینی خود، آماده همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه ظرفیت عظیمی است که در کشور وجود دارد و دانشگاهی قابل برنامه ریزی و دارای سلایق مهم است و می توان به این ظرفیت عظیم، فرهنگ اسلام و اهل بیت(ع) را منتقل کرد و شاهد حرکت اثرگذار در نظام آموزش عالی و تربیت دانشجویان معتقد و پایبند به اسلام باشیم.


در ادامه این جلسه نیز، حجت الاسلام والمسلمین علی مصباح یزدی فرزند رئیس فقید مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بر توجه به فلسفه علم و علوم انسانی تأکید کرد و گفت: یکی از دلایل موفقیت برگزاری طرح ولایت این بود که نظام فکری منسجم را به مخاطبان منتقل می‌کرد و شرکت کنندگان در این دوره‌ها به این نتیجه می‌رسیدند که چرا باید زندگی کرد؟ چرا باید انتخاب داشت و چگونه انتخاب کرد؟


وی ادامه داد: مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) و دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ایجاد حلقه‌های واسط و توجه به فلسفه علم می‌توانند با همکاری نزدیک، تأثیرگذار باشند و ما در این قدم خیر، به دانشگاه آزاد اسلامی کمک خواهیم کرد.


در این دیدار، محسن نفر، معاون علوم پزشکی، احمد حیدری، معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی و حجت الاسلام والمسلمین، حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم و مدیران و معاونان مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) حضور داشتند.


انتهای پیام/۴۱۲۷


انتهای پیام/

ارسال نظر