صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۳ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
گزارش آنا؛

فروش آثار باستانی یمن در قلب اروپا به بهایی اندک/ یونسکو در خواب ناز گوسفندها را می‌شمارد!

سعودی‌ها و مزدورانشان در دولت مستعفی یمن در سایه بی‌توجهی و غفلت نهادهای بین‌المللی به تاراج آثار باستانی و تمدنی یمن ادامه می‌دهند و آن‌ها را به بهای اندک در بازارهای قلب اروپا می‌فروشند.
کد خبر : 598928

گروه جهان خبرگزاری آنا، جنگ یمن، علاوه بر ویرانی زیرساخت‌های این کشور و کشتار مردم مظلوم آن، باعث غارت اموال این کشور به‌وسیله سعودی‌ها، اماراتی‌ها و مزدورانشان شده است. سندی که به‌تازگی از سوی سازمان نظارت و مبارزه با فساد عربستان درز کرده است، نشان می‌دهد شبکه‌ای وابسته به معمر الاریانی، وزیر اطلاع‌رسانی دولت مستعفی یمن اقدام به قاچاق آثار باستانی این کشور و فروش آن در بازار سیاه اروپا از خاک عربستان می‌کند. در این سند آمده است، آثار باستانی قاچاق شده در بازار اروپا به قیمت بسیار پایینی فروخته می‌شود و تعداد زیادی از این اشیاء در ساختمانی در اطراف ریاض کشف شده است.


رد پای سفیر عربستان در تاراج یمن


آن‌طور که از این سند مشخص است خالد بن بندر، سفیر عربستان در انگلیس در نامه‌ای به رئیس سازمان مبارزه با فساد عربستان به اطلاع وی رسانده که پلیس لندن تعدادی از قاچاقچیان آثار باستانی را دستگیر کرده که تابعیت سعودی داشتند و جزو شبکه‌ای هستند که از سال‌ها پیش اقدام به قاچاق آثار باستانی یمن از خاک عربستان می‌کردند.



سند محرمانه درز کرده از سعودی ها


مازن بن ابراهیم الکهموس، رئیس سازمان نظارت و مبارزه با فساد عربستان نیز در پاسخ خالد بن بندر نوشت، پس از تحقیقات مشخص شده این شبکه قاچاق به الاریانی وابسته است. سند به‌طور گسترده میان کاربران عربستانی و یمنی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و البته با تکذیب سازمان نظارت و مبارزه با فساد عربستان مواجه شده است.


تحقیقات همچنان در جریان است و انتظار می‌رود شخصیت‌های ارشد دولت هادی و شاهزادگان سعودی در پرونده قاچاق مشارکت داشته باشند. نکته قابل توجه این است که یونسکو اوایل سال جاری میلادی در گزارشی تأیید کرده بود بیش از یک میلیون آثار باستانی از یمن در جریان جنگ به رهبری ائتلاف سعودی-اماراتی از مارس ۲۰۱۵ در این کشور قاچاق شده است. گزارش‌های این نهاد بین‌المللی تنها برگ نوشته‌هایی است که قدرت اجرایی آن از دیوارهای سازمان ملل متحد فراتر نمی‌رود. آن‌ها نیز گوش‌ها و چشمان‌شان را به روی تاراج تمدن و فرهنگ یمن در قلب اروپا بسته‌اند و گویی در خواب ناز به‌سر می‌برند.




بیشتر بخوانید:


قاچاق مواد مخدر از عربستان و امارات به یمن




اندیشکده دموکراسی و حقوق بشر خلیج‌فارس در گزارشی نوشت که ائتلاف سعودی علاوه بر غیرنظامیان و زیرساخت‌ها، بناهای تاریخی و فرهنگی یمن را هدف قرار می‌دهد. یحیی الحدید، رئیس این اندیشکده می‌گوید: حملات ائتلاف سعودی موجب تخریب و آسیب ۸۰ درصد از آثار باستانی و تاریخی یمن شده است و از سوی دیگر به‌دلیل محاصره همه‌جانبه یمن، کارشناسان آثار باستانی امکان ورود به این کشور برای تعمیر و نگهداری آثار باستانی و تاریخی را ندارند.


صنعا خواستار پیگرد بین‌المللی قاچاقچیان آثار باستانی


این اقدام واکنش بسیاری از کاربران یمنی را به‌دنبال داشت. یکی از کاربران در توئیتر نوشت: به معمر الاریانی سارق نگاه کنید که آثار باستانی یمن را می‌دزدد و این جنایت از خلال یک کمیته سعودی انجام می‌شود. سارقان این عتیقه‌ها و آثار باستانی را از کجا آورده‌اند؟


حساب کاربری دیگری در واکنش به این موضوع نوشت: معمر الاریانی مادر رسوایی‌ها در یمن است. ای وزیر اطلاع‌رسانی! شما در کدام کشور به دنیا آمده‌ای که در فساد و قاچاق و جنایت تروریست‌ها در یمن شریک می‌شوی.



اندیشکده دموکراسی و حقوق بشر خلیج‌فارس در گزارشی نوشت که ائتلاف سعودی علاوه بر غیرنظامیان و زیرساخت‌ها، بناهای تاریخی و فرهنگی یمن را هدف قرار می‌دهد



دولت صنعا نیز به رسوایی دستگیری شبکه قاچاق آثار باستانی یمن در انگلیس به رهبری معمر الاریانی واکنش نشان داد. عبدالله محمد احمد، سرپرست اداره‌کل آثار باستانی یمن در دیدار با عبدالعزیز بن حبتور، نخست‌وزیر دولت نجات ملی گفت: این اداره پرونده یکپارچه‌ای درباره آثار باستانی قاچاق شده در خارج از کشور دارد و در تلاش برای پیگیری آن‌ها از مراجع قانونی بین‌المللی و بازگرداندن آن‌ها به کشور است.



محمد الاریانی، وزیر اطلاع رسانی دولت مستعفی یمن


وی با بیان نتیجه بررسی یکی از مومیایی‌های یمنی که نشان داد قدمتش به ۴ هزار و ۶۰۰ سال قبل برمی‌گردد، تأکید کرد: تمدن یمن از سایر تمدن‌ها قدمت بیشتری دارد، به این معنی که یمنی‌ها قبل از تمدن‌های دیگر از مومیایی استفاده می‌کردند.


قاچاق آثار باستانی یمن موضوع جدیدی نیست و در دوران جنگ عربستان علیه یمن، باندهای قاچاق اشیای قیمتی زیادی را از یمن خارج کرده‌اند. حدود سه ماه پیش یک شبکه فرانسوی گزارش کرد، یک مجسمه باستانی از آثار باستانی یمن در موزه‌ای بین‌المللی به نمایش گذاشته شده است. این مجسمه که یک بز شاخدار برنزی است، پس از غارت از معبدی در یمن به نام مریمه، ابتدا به موزه و سپس به ژاپن برده شد.


این شبکه فرانسوی مدعی شد، مجسمه در گروهی از اشیای عتیقه سرقتی متعلق به امیر سابق قطر، شیخ حمد آل ثانی پدر امیر فعلی قطر، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی است. ادعایی که ریشه در پروپاگاندای رسانه‌ای غربی‌ها علیه یمن دارد و نادرست است.


غارت اموال و تمدن، کار کوچ نشینان بی تمدن است


سلیم المنتصر، تحلیلگر یمنی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا دراین‌باره گفت: از آغاز تجاوز وحشیانه محور عبری-عربی-آمریکایی به خاک یمن، دشمنان به‌عمد تمدن یمن را نابود کرده‌اند؛ چه با کشتار غیرنظامیان، نخبگان سیاسی و اساتید دانشگاهی و چه با تخریب زیرساخت‌ها همچون خانه‌های مردم عادی، بیمارستان‌ها، مساجد، بازارها و هر چیز مربوط به زندگی و رفاه مردم. آن‌ها حتی آثار تاریخی یمن را که قدمتی چندین هزار ساله دارد، تخریب کردند یا به غارت می‌برند.



سلیم المنتصر، تحلیلگر یمنی


وی افزود: امروز رسوایی دیگری برای دشمنان و مزدورانشان آشکار شد؛ آن‌هایی که ادعا می‌کنند نمایندگان رسمی دولت یمن در جهان هستند و از سوی آمریکا، بریتانیا، فرانسه و دیگر کشورهایی که دچار انحطاط اخلاقی هستند، به رسمیت شناخته شده‌اند. معمر الاریانی، خائنی که وزیر اطلاع‌رسانی دولت مستعفی منصور هادی است، در قامت قاچاقچی آثار باستانی یمن دستگیر شد. او شبکه‌ای از قاچاقچیان آثار باستانی یمن را سرپرستی می‌کرد تا این آثار پس از خروج از یمن در بازارهای سیاه لندن به قیمتی ناچیز فروخته شود؛ بهایی که یک صدم یا یک هزارم بهای واقعی آثار نیست. این آثار باستانی را درواقع نمی‌توان قیمت‌گذاری کرد، زیرا ثروت و بخشی از فرهنگ و تمدن ملت یمن است و کسی حق ندارد آن را نادیده بگیرد یا پوچ بشمارد.



تجاوز علیه یمن و غارت تمدن این کشور باستانی با میراث انسانی بی‌نظیر به دست گروه‌های کوچ نشین که در تاریخ منطقه سنگ بنای تمدنی محکمی ندارند، انجام می‌شود



این تحلیلگر یمنی عنوان کرد: قاچاق از خاک پادشاهی عربستان انجام می‌شود، سعودی‌ها بر این فرایند نظارت، از آن پشتیبانی می‌کنند و به سارقان اجازه می‌دهند با سهولت و در این کشور تردد و به خارج از کشور سفر کنند و ارزش کالاهای غارت شده و سرقت شده و حتی بخشی از سهم فروش اشیای سرقتی را با خائنان تقسیم می‌کنند. آن‌ها از نفت و گاز یمن گرفته تا آبزیان، حیوانات، درختچه‌های کمیاب و هر چیزی که به دستشان برسد می‌دزدند. مزدوران داخلی خائن و در زمینه قاچاق کالا شریک جرم هستند.


المنتصر گفت: رژیم سعودی از بمباران مستقیم و هدف قرار دادن مکان‌های باستانی که تعدادشان بیش از ۲۴۴ نقطه بود و عمداً به‌وسیله دشمن سعودی و مزدورانش تخریب شد، راضی نشدند و راه را برای قاچاقچیان باز می‌کنند تا سارقان دولت مستعفی هادی برای غارت باقی آثار باستانی اقدام کنند و آن‌ها را برای فروش به کشورهای اروپایی مشارکت‌کننده در تجاوز به یمن ببرند.


وی تأکید کرد: تجاوز علیه یمن و تمدن این کشور باستانی با میراث انسانی بی‌نظیر به دست گروه‌های کوچ نشین که در تاریخ منطقه سنگ بنای تمدنی محکمی ندارند، انجام می‌شود. آن‌ها با تجاوز به یمن به‌دنبال التیام بخشیدن به زخم‌های خود هستند و می‌خواهند انتقام بگیرند. تمدن بشری که آن‌ها ندارند، نمی‌دانند چیست و نخواهند دانست، نه‌تنها در یمن، بلکه به گواهی تاریخ در عراق و سوریه نیز وجود دارد و مردم این کشورها نیز تجربه‌ای مشابه یمنی‌ها در زمینه غارت آثار باستانی و تمدنی دارند و در دوران زیست گروه‌های تروریستی داعش، القاعده و… که با پول‌های عربستان و غرب تأمین مالی می‌شدند، مشابه آن را داده بود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر