دلایل کمبود سرم تزریقی در بازار چیست؟
به گزارش خبرنگار کشاورزی، صنعت و تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، باز هم ماجرای کمبود دارو آن هم در روزهایی که کشور بحرانیترین روزهای خود را از لحاظ شیوع بیماری کرونا میگذارند، باعث شده تا صدای مردم از کمبود برخی داروهای حیاتی بلند شود.
هرچند کمبودهای دارویی بیارتباط با تحریمها نیست اما کارشناسان معتقدند که اگر طی روزهای گذشته مدیریت و نظارت جدیتر بر بازار دارویی کشور صورت میگرفت امروز این آشفتهبازار دارویی اتفاق نمیافتاد. این روزها که کشور در وضعیت سیاه کرونا قرار دارد و به اذعان مسئولان وزارت بهداشت و بررسیهای میدانی اغلب بیمارستانهای کشور تخت خالی برای بستری بیماران ندارند و مردم باید از بیمار مبتلا به کرونا در منزل مراقبت کنند، باید برای پیدا کردن سرم تزریقی، کپسول اکسیژن یا داروهای درمان کرونا از قبیل فاویپیراویر و رمدسیور راهی کوچه پسکوچههای ناصرخسرو شوند.
اما این درد وقتی بیشتر میشود که بدانیم، کمبود دارو فقط دامنگیر بیماران کرونایی و خانوادههای آنها نیست، بلکه برخی از دیگر بیماران هم برای یافتن داروهایشان سرگردان شدهاند. سه هفته است سرم در داروخانهها توزیع نمیشود و تقریبا ۱۰ روز است که سرم با قحطی روبهرو شده، یک هفتهای نیز میشود که این کمبود، راه به رسانهها برده و همه را حتی کسانی که سروکاری با سرم ندارند، خبردار کرده. با این حال هنوز خبری از محمولههای وارداتی که سازمان غذا و دارو هفته قبل وعده وارداتش از هند و ترکیه را داده بود، نیست.
با این که برخی کارخانههای تولیدی مثل شرکت داروسازی ثامن آستان قدس رضوی توان تولیدی خود را ۵۰ درصد افزایش داده تا ماهانه ۵/۴ میلیون انواع سرم را در شبکه بهداشت و درمان عرضه کند، اما بازار همچنان عطش سرم دارد و مزه شیرین این تلاشها هنوز زیر دندان متقاضیان خرید سرم نرفته است.
از این که مردم در این واویلای نبود سرم چه میکشند و چطور هر جا که میروند به در بسته میخورند، حکایتهای تلخی به گوش میرسد. خیلیها این روزها با خواهش و التماس دل داروخانهای را به رحم میآورند و سرمی میگیرند، برخی هم پول بیشتری میدهند و یک سرم ۵ هزار تومانی را تا چند برابر قیمت میخرند تا کارشان راه بیفتد، بقیه هم که دستشان به این محلول حیاتبخش نمیرسد، سماق میمکند تا زمانی که اوضاع دوباره عادی شود.
بیشتر بخوانید:
توضیح سازمان غذا و دارو درباره کمبود "رمدسیویر" و "سرم تزریقی"
پنج عامل اصلی کاهش موجودی سرم تزریقی در بازار
در این خصوص محمود نجفیعرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران میگوید: «خروج یکی از شرکتهای اصلی سرمسازی از چرخه تولید»، «افزایش مصرف سرم در بیمارستانها در پی افزایش شیوع کرونا»، «محدودیت در واردات یکی از محصولات پتروشیمی»، «قطعی برق» و «قاچاق معکوس» پنج عامل اصلی کاهش موجودی سرم تزریقی در بازار است.
به گفته وی
نجفی عرب معتقد است
به گفته وی
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/