صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۷ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۰
آیت‌الله مجتهد شبستری در گفت‌وگوی مشروح با آنا:

اعضای هیئت دولت و استاندارها با مردم تماس نزدیک داشته باشند/ نباید کالای داخلی با قیمت بالا به دست مردم برسد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تحقق دولت مردمی برنامه‌ریزی خاصی می‌خواهد؛ رئیس‌جمهور باید به هیئت دولت و استاندارها دستور دهد تا در استان‌ها با مردم تماس نزدیک داشته و به مشکلات مردم از نزدیک رسیدگی کنند.
کد خبر : 598836

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، علیرضا مزینانی؛ دیروز (سه‌شنبه ۱۲ مرداد) مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری سید ابراهیم رئیسی با حضور رهبر معظم انقلاب، رؤسای قوا، رئیس‌جمهور و اعضای کابینه دولت دوازدهم، شخصیت‌های کشوری و لشکری و برخی از مقامات و سفرای کشورهای خارجی برگزار شد. در این مراسم، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ضمن اعطای حکم به رئیس‌جمهور منتخب، توصیه‌های مهم و راهگشایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند.




بیشتربخوانید:


حکم ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی تنفیذ شد + فیلم


رهبر انقلاب چه توصیه‌هایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند؟


حمایت رهبری از دولت‌، منوط به انجام وظایف است/ تأکید رهبری بر زمان‌بر بودن حل مشکلات




در رابطه با بیانات رهبر معظم انقلاب در این مراسم، با آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، نایب‌رئیس جامعه روحانیت مبارز، نماینده ادوار مجلس خبرگان رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت‌وگویی داشتیم.



متن گفت‌وگوی مشروح آنا با آیت‌الله مجتهد شبستری به شرح زیر است:


آنا: رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری سید ابراهیم رئیسی به نکات مهم و قابل‌توجهی اشاره کردند؛ ازجمله موارد مطرح‌شده از جانب ایشان اهمیت صداقت دولت با مردم، تحقق شعار دولت مردمی و برقراری ارتباط با مردم بدون در نظر گرفتن امتیازهای طبقاتی و گروهی، شناخت ظرفیت‌های وسیع کشور، مبارزه بی‌امان با فساد و اهمیت تلاش شبانه‌روزی دولت جهت حل مشکلات بود. نظر شما در خصوص این بیانات رهبر انقلاب چیست؟


مجتهد شبستری: مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم، به نکات مهمی اشاره کردند؛ بااینکه سخنرانی مفصل نبود و بنا بر اختصار بود، درعین‌حال موارد قابل‌توجهی از جانب ایشان مطرح شد. نکته اول این بود که جابه‌جایی قدرت در کشور برای عموم مردم خصوصاً جوانان و صاحب‌نظران امیدآفرین است و به آن‌ها فرصت می‌دهد تا بتوانند نظراتشان را مطرح کنند و به عملی‌شدن آن امیدوار باشند.


رهبر انقلاب توصیه‌هایی را خطاب به رئیس‌جمهور منتخب، حجت‌الاسلام رئیسی بیان کردند که یکی از این موارد، درخصوص لزوم صداقت در گفت‌وگو با مردم بود. این مطلب در شعارها و کارنامه رئیسی وجود داشت و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند این را ادامه دهد.


رئیس‌جمهور منتخب به رهنمودهای رهبر انقلاب توجه کند


تکیه‌بر ارزش‌های اساسی انقلاب اسلامی مانند برقراری عدالت و مبارزه با فساد در شعارهای انتخاباتی رئیسی بود و رهبری فرمودند که وی باید به شعارهای خود تحقق بخشد. ایشان فرمودند گرچه مشکلات مردم و کشور مخصوصاً ازنظر اقتصادی زیاد است ولی توجه به ظرفیت‌ها هم لازم است و باید از این ظرفیت‌ها استفاده شود.


رهبر انقلاب توضیح دادند که رئیسی در مسئولیت سابقی که در قوه قضائیه داشت، وارد میدان مبارزه با فساد شده بود ولی اصل قضیه در قوه مجریه است و باید در این جایگاه نیز فسادستیزی را ادامه دهد؛ یعنی شاید منبع فسادها اینجا باشد.


به‌طور مثال قاچاق یکی از مفاسد اصلی است و دولت باید جداً با آن مبارزه کند؛ همچنان که مسائل رانت‌خواری و ارز توجه ویژه لازم دارند. این‌ها یک سلسله مسائلی در سطح کلان است که باید به آن رسیدگی شود. رهبر انقلاب فرمودند که فساد صرفاً اقتصادی و فردی نیست بلکه می‌بایست در سطح کشور و دولت، با این موارد مبارزه کرد.


یک توصیه‌شان هم این بود که تشکیل دولت خیلی به تأخیر نیانجامد و حجت‌الاسلام رئیسی بایستی در زمان کوتاه و فرصت مشخصی که قانون تعیین کرده، کابینه را انتخاب کند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند تبلیغات دشمن در مورد ما زیاد است ولی تبلیغات ما که واقعیات را بیان کنیم ضعیف است و باید در دولت جدید این مورد هم اصلاح شود. این‌ها چند مورد از اهم مطالبی بود که مقام معظم رهبری فرمودند. امیدواریم رئیس‌جمهور منتخب به این رهنمودها توجه کرده و آن‌ها را اجرا کند.



آنا: رهبر انقلاب فرمودند دولت مردمی یعنی همه مردم حرفشان را بزنند و با دولت در ارتباط باشند و نخبگان نیز باید با دولت همکاری کنند؛ این موارد در چه مصادیقی می‌تواند شکل بگیرد؟ به عقیده شما منظور مقام معظم رهبری از همه مردم بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی چه چیزی بوده است؟


مسئولان رده‌بالای تمام استان‌ها باید همواره جلسات و ملاقات‌هایی با مردم داشته باشند


مجتهد شبستری: یقیناً اعضای دولت سیزدهم برای این مسئله برنامه‌ریزی‌هایی می‌کنند. ملاقات با مردم در استان‌ها ممکن است؛ علاوه بر سفرهای استانی که هیئت دولت و رئیس‌جمهور به شهرستان‌ها می‌روند، باید همیشه استاندارها و مسئولان رده‌بالای استان‌ها جلسات و ملاقات‌هایی با مردم داشته باشند، درد دل مردم را بشنوند، در جریان نواقص، نارسایی‌ها و مشکلات قرار بگیرند و در حدی که می‌توانند، آن‌ها را رفع کنند.


نباید فقط به این اکتفا کرد که در جلسات دولتی یک سلسله صحبت‌هایی گفته شود، تصمیماتی گرفته و از رسانه ملی هم اعلام شود اما ارتباط و صحبت با مردم ضعیف باشد. تحقق دولت مردمی برنامه‌ریزی خاصی می‌خواهد؛ رئیس‌جمهور باید به هیئت دولت و استاندارها دستور دهد تا در استان‌ها با مردم تماس نزدیک داشته و به مشکلات مردم از نزدیک رسیدگی کنند.



آنا: در بخشی دیگر رهبری فرمودند که دولت سیزدهم باید شبانه‌روزی تلاش کند و با تمام توان کار کند ولی این را هم گفتند که حل مشکلات اقتصادی زمان‌بر است و مردم هم این قضیه را می‌دانند. تحلیل شما در این مورد چیست؟


نباید کالاهای داخلی با قیمت بالا به دست مردم برسد


مجتهد شبستری: یکسری از معضلات در درازمدت مرتفع می‌شود، بخشی دیگر در میان‌مدت و بعضی از مشکلات در کوتاه‌مدت قابل‌حل است. به‌عنوان‌مثال نظر خود من این است که برای درازمدت، برنامه‌های ریشه‌ای اساسی برای کثرت تولید، کیفیت واردات، صادرات و مسائل مالی، کسر بودجه در نظر گرفته شود؛ این موارد نیازمند کار ریشه‌ای و بنیادی است.


یک سلسله مسائل است که در عرض مدت کوتاه می‌شود به آن رسیدگی کرد. به‌طور مثال این مطلب که در حال حاضر هرکسی قیمت خودش را بر روی اجناس اعمال می‌کند و قیمت‌ها ثبات ندارد، با کنترل بازار قابل‌حل است. اگر دولت به اصناف یا گروه‌های دیگر کارتی دهد که بر اجناس نظارت کنند، مهار برخی گرانی‌ها ممکن است. بعضی از اجناس افزایش قیمتشان مربوط به ارز و تحریم خارجی است اما اجناس داخلی مثل میوه‌جات، سبزیجات، لبنیات و خیلی کالاهای دیگر که در داخل تولید می‌شود، نباید با قیمت گران به دست مردم برسد و می‌توان قیمت آن‌ها را کنترل کرد.


به نظر من در کوتاه‌مدت می‌شود این کار را انجام داد و مواردی مانند تورم و گرانی را تا حدودی کنترل کرد اما بعضی از مسائل اساسی که رهبر انقلاب فرمودند زمان‌بر است؛ تحولات اساسی مثل مسکن و مسائل ارزی و واردات و صادرات و برداشتن تحریم‌ها قاعدتاً نیازمند زمان و فعالیت بیشتری است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر