صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۰

بازگشت ۶۰۲ نخبه ایرانی به کشور/ نخبگان جذب هیئت علمی دانشگاه‌های برتر کشور می‌شوند

۶۰۲ نخبه ایرانی خارج از کشور به هیئت علمی دانشگاه‌های برتر پیوستند. طی پنج سال گذشته ۸ هزار و ۹۶۵ نخبه ایرانی به کشور بازگشته‌اند.
کد خبر : 598811

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از سال ۹۵ تاکنون ۸ هزار و ۹۶۵ نفر از نخبگان ایرانی خارج از کشور در طرح سامانه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور ثبت‌نام کرده‌اند. این طرح‌ها در کارگروه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفته‌ و ۶۰۲ تقاضا در قالب جذب هیئت علمی مورد تایید قرار گرفت.


بر اساس آمارهای موجود سال ۹۵، ۲۱۱ درخواست برای جذب هیئت علمی ارائه و ۹۰ طرح برگزیده شد. سال ۹۶ آمار تعداد متقاضیان مشارکت در این طرح ۵۶۷ مورد بود که ۷۰ طرح نهایی و انتخاب شد. همچنین سال ۹۷ با شکل‌گیری یک روند صعودی، یک هزار و ۲۷۰ نفر متقاضی استفاده از این طرح بودند و ۱۴۴ نفر برگزیده شدند.


این روند صعودی سال ۹۸ به یک هزار و ۲۳۷ مورد رسید و ۱۱۱ طرح منتخب شد. سال ۹۹ این آمار به یک هزار و ۱۹۰ مورد رسید و ۱۵۲ طرح به تایید رسید و در نهایت از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۴۹۰ متقاضی درخواست استفاده از این طرح را ارائه کردند و ۳۵ نفر انتخاب شدند.


دانش‌آموختگان، متخصصان، کارآفرینان و اساتید ایرانی خارج از کشور که در حال حاضر ساکن ایران نیستند یا از تاریخ بازگشت آنها بیش از دو سال نگذشته باشد و حداقل به مدت یک سال خارج از کشور فعالیت کرده باشند مشمول این طرح هستند.


«استفاده از ظرفیت علمی و حرفه‌ای متخصصان ایرانی خارج از کشور در مراکز علمی، فناوری و صنعتی کشور»، «ارتقای سطح علمی و حرفه‌ای پایگاه های میزبان»، «فراهم کردن شرایط مناسب برای توسعه فناوری‌های نوظهور و پیشرفته در کشور»، «فراهم کردن شرایط انتقال مهارت‌ها، روش‌ها و قابلیت‌های خدماتی نوین توسط متخصصان ایرانی خارج از کشور به داخل» و «کمک به تاسیس شرکت‌های فناور در حوزه‌های فناوری پیشرفته» از جمله اهدافی است که برای این طرح مدنظر است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/


انتهای پیام/

ارسال نظر