صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نگاهی به تراز تجاری ایران با کشورهای عربی‌ای که قطع رابطه کردند؛ چرا امارات به کاهش روابط اکتفا کرد؟

اعدام شیخ نمر باقر النمر، مجتهد شیعه و فعال حقوق بشر در عربستان سعودی و عکس‌العمل مردم ایران در مقابل شهادت وی موجب شد تا ریاض و برخی کشورها که رابطه مثبتی با عربستان سعودی دارند، روابط دیپلملتیک خود را با ایران قطع کنند.
کد خبر : 59879

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، عربستان سعودی در راس کشورهایی قرار دارد که روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرده و این در حالی است که تا کنون علاوه بر درآمد حاصل از سفر حج ایرانی‌ها، روابط تجاری متعادلی را نیز با کشور تجربه کرده است.


بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی در 8 ماهه ابتدای سال 94 از نظر ارزش دلاری معادل 40,249,489 صادرات به ایران داشته است و در مقابل صادرات ایران به این کشور نیز در این 8 ماه معادل 132,229,611 دلار بوده است.


از این رو با توجه به مثبت بودن تراز تجاری میان ایران و عربستان، جلوگیری از ورود ایرانی‌ها برای حج به این کشور که یکی از بزرگترین زمینه‌های ارزآور آنها به حساب می‌آید، بیش از هر چیز به عربستان لطمه وارد می‌کند.


امارت متحده عربی نیز سطح روابط خود با ایران را تا سطح کاردار پایین آورد اما به نظر می‌رسد به دلیل بالا بودن حجم تجارتش با ایران قصد ندارد چندان در حمایت از عربستان پافشاری کند.


در سال‌های اخیر به دلیل افزایش تحریم‌ها ایران بیشترین مبادلات تجاری خود را از راه امارات متحده عربی انجام می‌داد که باعث شد پس از چین بالاترین آمار تجاری ایران با این کشور رقم بخورد.


به دلیل اینکه رفع تحریم‌های ایران در حال اجرایی شدن است و فضا برای مبادلات باز می‌شود، تلاش برای قطع روابط امارات با کشور لطمه‌ چندانی به ایران نمی‌زند بلکه اولین لطمه به خود این کشور وارد خواهد شد. البته می‌تواند این عدم وابستگی به مبادلات به مرور زمان برای امارات ایجاد شود و آسیب‌پذیری این کشور را کم‌تر کند.


بر اساس آمار گمرکی 8 ماهه نخست سال 94 حجم واردات ما از امارات متحده عربی به لحاظ ارزش دلاری معادل 5,243,683,940 دلار و صادرات ما به این کشور نیز معادل 3,408,709,384 دلار بوده است.



همچنین سودان نیز در حمایت از عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد.


بر اساس آمار گمرک ایران حجم واردات ما از این کشور در هشت ماهه ابتدای امسال به لحاظ ارزش دلاری معادل 181,623 دلار است.


همچنین صادارت ما به سودان رقمی بیش از واردات از این کشور را نشان می‌دهد که معادل 37,656,730 دلار است.


جالب توجه این است که ما هیچ‌گونه وارداتی از کشورهای جیبوتی و بحرینی که روابط دیپلماتکی خود را در حمایت از عربستان با ایران قطع کردند، نداشته‌‌ایم و این نشان از بی‌نیازی ما به این کشورها دارد و همچنین حجم کم صادرات ما بیان می‌کند که نبود این کشورها در کنار ایران فشاری بر اقتصاد کشور نخواهد داشت.


در این میان، حجم صادرات ما به کشور جیبوتی معادل 30,057,202کیلوگرم است که معادل 382,260,135,447 ریال و ارزش دلاری آن 13,050,356 است.


و همچنین صادرات ما به کشور بحرین نیز قابل توجه نبوده و حجمی معادل 3,538,535 کیلوگرم با ارزش ریالی 184,306,981,498 و ارزش دلاری 6,304,936 را به خود اختصاص داده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر