صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۸ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۰

خبر ذخیره‌سازی شده توسط علیرضا مزینانی (a.mazinani) در تاریخ ۰۰۰۵۱۲-۱۱:۲۸

در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و شایسته‌تر انتخابات ریاست جمهوری، برنامه‌ها و فعالیت‌های گسترده‌ای پیش‌بینی و به مرحله اجرا گذارده شد که به‌اختصار تقدیم می‌شود:
کد خبر : 598539

محسن مجتهد شبستری - نایب رئیس جامعه روحانیت مبارز
سؤال: نکات مهمی که ایشان اشاره کردند عبارت بود از اینکه دولت سیزدهم باید از روی صداقت با مردم حرف بزند و دولت مردمی یعنی با همه مردم بدون در نظر گرفتن امتیازهای طبقاتی و گروهی، ارتباط برقرار شود، همچنین با نخبگان ارتباط برقرار شود، مشکلات زیاد است اما ظرفیت برای حل این مشکلات هم زیاد است و دولت سیزدهم می‌تواند با تلاش خستگی‌ناپذیر و شبانه‌روزی و مبارزه بی‌امان با فساد، این مشکلات را حل کند، در این موارد بفرمایید؟
- مقام معظم رهبری در مراسم تحلیف امروز به نکات مهمی اشاره کردند، با اینکه سخنرانی مفصل نبود و بنای‌شان بر اختصار بود، در عین حال به نکاتی اشاره فرمودند.
نکته اول این بود که جابه‌جایی قدرت در هر کشور ؟؟؟ نبود. برای عموم مردم، جوانان، صاحب‌نظران فرصت می‌دهد تا نظرات‌شان را بتوانند مطرح کنند و امیدوار باشند که اینها عملی خواهد شد.
توصیه‌هایی به رئیس جمهور منتخب جناب آقای رئیسی داشتند. یکی راجع به این بود که باید با مردم صادقانه گفت‌وگو داشته باشند. در شعارهای ایشان هم این مطلب بود. فرمودند این را ادامه دهند.
تکیه بر ارزش‌های اساسی مانند عدالت، مبارزه با فساد، این مطالبی که در شعارهای ایشان در انتخابات بود را بعد از انتخابات هم ادامه دهند و به شعارهای خود تحقق بخشند.
فرمودند گرچه مشکلات مردم و کشور مخصوصاً از نظر اقتصادی زیاد است ولی توجه به ظرفیت‌ها هم لازم است، از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.
توضیح هم دادند که ایشان در مسئولیت سابقی که در قوه قضائیه داشتند، مبارزه با فساد را داشتند و وارد این میدان شده بودند ولی اصل قضیه در قوه مجریه است.
یعنی شاید منبع فسادها اینجا باشد. مثلاً قاچاق یکی از مفاسد است و دولت باید جداً با آن مبارزه کند. همچنان که مسائل رانت‌خواری و ارزی، اینها یک سلسله مسائلی است که در سطح کلان است، فرمود فقط مفسدین اقتصادی فردی نیست بلکه مربوط به کشور و دولت است و باید به اینها توجه 0440 مبذول کنند.
یک توصیه‌شان هم این بود که بایستی تشکیل دولت خیلی به تأخیر نیجامد و در زمان کوتاه و فرصت معینی که قانون تعیین کرده است، دولت را معین کنند.
فرمودند تبلیغات دشمن هم در مورد ما زیاد است ولی تبلیغات ما که واقعیات را بیان کنیم ضعیف است و بایستی در دولت جدید اصلاح شود.
اینها چندتا از رئوس و مطالبی بود که مقام معظم رهبری فرمودند. امیدواریم رئیس جمهور منتخب به این رهنمودها تحقق ببخشند و اجرا کنند.
سؤال: فرمودند دولت مردمی یعنی همه مردم حرف‌شان را بزنند و با دولت در ارتباط باشند، نخبگان در ارتباط باشند، این در چه مصادیقی می‌تواند شکل بگیرد؟ منظور مقام معظم رهبری از همه مردم بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی چه چیزی بوده؟
- حالا البته ممکن است یک برنامه‌ریزی‌هایی کنند، کیفیت ملاقات با مردم در استان‌ها ممکن است علاوه بر این سفرهای استانی که هیئت دولت و رئیس جمهور به استان‌ها می‌رود، همیشه استاندارها و مسئولان رده بالای استان‌ها جلسات و ملاقات‌هایی با مردم داشته باشند، درد دل مردم را بشنوند، نواقص، نارسایی‌ها و مشکلات را بشنوند و در حدی که می‌توانند آنها را رفع کنند.
فقط به این اکتفا نشود که در جلسات دولتی یک سلسله صحبت‌هایی بشود، یک تصمیماتی گرفته شود، از رسانه ملی هم اعلام شود اما ارتباط و صحبت با مردم ضعیف باشد. 
این یک برنامه‌ریزی خاصی می‌خواهد که رئیس جمهور باید به هیئت دولت و استاندارها دستور دهد که در استان‌ها با مردم تماس نزدیک داشته و به مشکلات مردم از نزدیک رسیدگی کنند.
سؤال: موضوع بعدی این بود که با اینکه فرمودند دولت سیزدهم باید تلاش کند و با تمام توان کار کند ولی این را هم فرمودند که حل مشکلات اقتصادی زمان‌بر است و مردم هم این قضیه را می‌دانند. تحلیل شما در این مورد چیست؟
- یکسری از مشکلات است که در درازمدت حل می‌شود، یک سلسله مشکلات در میان مدت و بعضی از مشکلات در کوتاه مدت.
مثلاً نظر خود من این است که برای درازمدت یک برنامه‌های ریشه‌ای اساسی برای کثرت تولید، کیفیت واردات، صادرات و مسائل مالی کسر بودجه و ... این چیزها مسائل ریشه‌ای است.
یک سلسله مسائل است که در عرض مدت کوتاه می‌شود آن را رسیدگی کرد. مثلاً کنترل بازار که هر کسی هر قیمتی برای هر جنسی بخواهد اعمال می‌کند و قیمت‌ها ثبات ندارد، قابل حل است.
اگر دولت به 0905 اصناف یا گروه‌های دیگر کارتی دهد که بر اجناس نظارت کنند و بعضی چیزها است که مربوط به ارز و تحریم خارجی است اما اجناس داخلی مثل میوه‌جات، سبزیجات، لبنیات و خیلی کالاهای دیگر که در داخل تولید می‌شود نباید با قیمت گران به دست مردم برسد و اینها باید کنترل شود.
به نظرم در کوتاه‌مدت می‌شود این کار را انجام داد و مهارت ورم و گرانی را در ؟؟؟
اما بعضی از مسائل اساسی که آقا فرمودند زمان‌بر است، البته آن تحولات اساسی مثل مسکن و مسائل ارزی و واردات و صادرات و برداشتن تحریم‌ها قاعدتاً زمان می‌برد.


انتهای پیام/

ارسال نظر