پدرجد تروریستها در حال کوچاندن اجباری یمنیها/ برای فرار از مهلکه کافی است یمنی نباشی!
گروه جهان خبرگزاری آنا، پادشاهی عربستان اوایل هفته جاری در اقدامی جنجالی تصمیم گرفت مهاجران یمنی، ازجمله ۱۰۶ استاد دانشگاه را از استانهای جنوبی این کشور اخراج کند. این اقدام با موجی از نارضایتی در میان یمنیها روبرو شد که در این مناطق با کارگری و دراختیار داشتن شغل، به خانوادههای محروم خود در یمن کمک مالی میکردند. بحران یمن که عربستان یکی از عوامل اصلی آن است، باعث شده برخی یمنیها از سالها پیش به نواحی مجاور در عربستان مهاجرت کنند و با کار و کسب درآمد بتوانند به خانوادههای خود که زیر شدیدترین محاصره و تحریم ائتلاف عربی قرار دارند، کمک کنند.
در این راستا کارگران یمنی در جنوب عربستان از ارسال پیامهایی خبر دادند که در آن مقامهای سعودی از آنها خواستهاند مناطق عسیر، الباحه، نجران و جیزان را ترک کنند و از کارفرمایان خواسته شده است بدون اطلاع قبلی و نیاز به پایان کار، در مدت سه ماه قراردادشان را با یمنیها فسخ کنند. همچنین فسخ قرارداد شامل خانههای اجارهای و اسکان یمنیهای ساکن جنوب عربستان میشود.
مقامهای سعودی در توجیه اقدام خود بهانههایی همچون اشتغال جوانان سعودی، حق مالکیت سعودیها بر مایملک خود و اقدام در راستای طرح موسوم به «سیاست ملی شدن صنایع و اشتغال و ایجاد تعادل بازار کار میان ملیتهای مختلف» را بیان میکنند. این درحالی است که بیشتر کارمندان و کارگران نواحی جنوبی عربستان یمنی هستند و ماهیت کار چیزی جز کوچاندن اجباری یمنیها از مناطقی است که سالهاست قانونی در آنجا ساکن بودهاند و روابط اجتماعی و اقتصادی و حتی خویشاوندی داشتهاند.
هشدار ریاض به کارفرمایان سعودی
سعودیها به کارفرمایان هشدار دادهاند اگر قانون جدید را رعایت نکنند، مسئولیت هرگونه رعایت نکردن با خودشان است و مجازات خواهند شد. قاعده خودخوانده سعودیها علاوه بر کارمندان و کارگران، شامل همه اساتید یمنی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سعودی در مناطق جنوبی این کشور یعنی جیزان، نجران، عسیر و الباحه میشود. کارگران یمنی بیمارستانها، مراکز پزشکی و تجاری نیز در این قاعده هستند و عربستان بهدنبال کوچاندن آنهاست.
در این راستا در روزهای اخیر شرکتهای مختلف تجاری ابلاغیه های مشابهی مبنی بر اخراج و تعلیق شغل پرسنل یمنی دریافت کرده و در نتیجه، کارمندان و کارگران زیادی از شغل خود بیکار شدهاند.
منابع خبری گزارش کردند، اخراج دانشگاهیان و اساتید یمنی شاغل در دانشگاههای جنوب عربستان همه را شوکه و رنج و درد یمنیها را دوچندان کرده است. این اقدام خلاف قوانین حقوق بشری درحالی است که عربستان یکی از طرفهای اصلی جنگ کنونی است و مقامهای این کشور در زمان توافق صلح مدعی شده بودند قصد دارند در کاهش رنج یمنیها سهم داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
تبادل اسرا برای دولت مستعفی هادی گزینهای سیاسی در خدمت شرایط میدانی است
یک استاد یمنی دانشگاه نجران که تمایلی به ذکر نامش نداشت، در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: از دو روز پیش مدیریت دانشگاه به همه اساتید و کارمندان یمنی خبر داد که قراردادهایشان تمدید نمیشود و باید با آنها فسخ قرارداد کنند. البته پیشتر زمزمههایی وجود داشت، ولی از دو روز پیش قطعی شد و از همکارانم در دیگر دانشگاههای جنوب عربستان موارد مشابهی را شنیدهام.
وی تعداد اساتید پیمانی یمنی دانشگاه نجران را ۱۰۶ نفر عنوان کرد و افزود: همه آنها بدون دلیل و اخطار قبلی درحال اخراج از دانشگاه هستند و این درحالی است که یمنیها بیتردید ستون فقرات و رکن آموزشی بیشتر دانشگاههای جنوب عربستان را تشکیل میدهند. جالب اینجاست بیشتر اخراجیها سطح تحصیلات دکترا دارند. دانشگاههای جنوب عربستان در عسیر، جیزان ، الباحه و … همه دانشگاهیان با ملیت یمنی را بدون استثنا اخراج میکنند و اگر میخواهید از هولوکاست جان سالم بهدر ببرید، فقط کافی است یمنی نباشید.
به نظر میآید موضوع اخراج کارگران یمنی محدود به استانهای جنوبی نیست و بهتازگی نشانههایی از اقدامات مشابه در استانهای شمالی عربستان بروز کرده است
یک پزشک یمنی نیز در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا درباره این اقدام غیرانسانی و خلاف حقوق بشر سعودیها توضیح داد: من کادر پزشکی بیمارستان عسیر هستم. بیمارستانهای عربستان قرارداد جدید خود را با پزشکان یمنی فسخ کردند و از تمدید قرارداد کاری و محل اقامت پزشکان قدیمی خودداری کردند. همچنین مؤسسات دولتی و خصوصی به کارکنان یمنی پایان قراردادشان را اطلاع داده و از آنها خواستهاند کشور را ترک کنند.
وی با بیان اینکه حتی در کوچکترین و جزئیترین پروژهها و مغازهها خواسته شده تا اتباع یمنی اخراج شوند، تصریح کرد: مقامهای سعودی در بخشنامههای ابلاغ شده به صاحبان حرف و مشاغل وعده دادهاند کارگرانی از ملیتهای دیگری را با اعطای ویزای رایگان و سایر تسهیلات تشویقی بیاورند و جایگزین نیروهای یمنی کنند.
به گزارش آنا، درحالیکه اخبار اخراج اتباع یمنی از جنوب عربستان به گوش میرسد، به نظر میآید این موضوع محدود به استانهای جنوبی نیست و بهتازگی نشانههایی از اقدامات مشابه در استانهای شمالی عربستان بروز کرده است؛ چه اینکه پزشکان و دانشگاهیان نواحی مرکزی و شمالی عربستان، موضوع اخراج همکاران و دوستان خود را تأیید کردهاند.
وزارت امور مهاجران یمن در بیانیهای تصمیم مقامهای سعودی را به کوچاندن و تبعید یمنیها از مناطق نجران، جیزان، عسیر، الباحه و همه مناطق جنوبی بهشدت محکوم و اعلام کرد: طبق تصمیم اتخاذ شده مربوط به کوچاندن اجباری، به صاحبان و مالکان مراکز تجاری، نهادها و مؤسسات چهار ماه فرصت داده شده است تا کارگران یمنی را به جایی دیگر منتقل و به جای آنان از کارگرانی از کشورهای دیگر استفاده کنند. طبق این بیانیه، یمنیها دهههاست که در این مناطق حضور و املاک و مراکز تجاری و سرمایههایی دارند که در چارچوب نظام کفالت به نام سعودیها ثبت شده است.
وزارت امور مهاجران یمن افزود: تدابیر قلدرمآبانه و زورگویانه سعودی در حق مهاجران یمنی با ابتداییترین حقوق انسان تناقض دارد. ما از حقوق یمنیها دفاع میکنیم و برای استیفای آن به دادگاهها و سازمانهای بینالمللی متوسل میشویم.
هدف پادشاهی عربستان از تصمیم به کوچاندن و اخراج مهاجران یمنی بازگرداندن آنها به کشورشان و تشدید شرایط جنگ اقتصادی علیه یمن است تا بر میزان تورم و بیکاری افزوده شود
وزارت امور مهاجران یمن تأکید کرد: از سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای حقوق بشری ذیربط میخواهیم درقبال اقدامات متناقض سعودیها علیه یمنیهای ساکن در خاک عربستان احساس مسئولیت و موضوع را پیگیری کنند.
واگذاری مالکیت زمینها در قالب قرارداد کفالت به مهاجران یمنی
عبدالوهاب الخیل، حقوقدان یمنی و مدیرکل حقوقی وزارت آموزش و پرورش یمن در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا درباره اقدام ضد حقوق بشری پادشاهی عربستان گفت: تصمیم عربستان در اخراج کارگران یمنی از جیزان، نجران و عسیر برای ما یمنیها غافلگیرکننده نبود، زیرا سعودیها مکرر مواردی از نقض های غیر انسانی حقوق بشر را علیه مردم یمن صرف نظر از گرایشهای سیاسی و مواضعشان درقبال تجاوز به یمن، در کارنامه دارند.
وی با بیان اینکه کینه خاندان آلسعود از یمنیها بهدلیل ملیتشان است و مهاجران یمنی از اقدامات، عملکرد و تصمیمات یکجانبه و سرکوبگرانه رژیم سعودی مصون نخواهند ماند، افزود: تصمیم ریاض برای کوچاندن یمنیها از مناطق مذکور که در اصل مناطق یمنی هستند، مکمل سیاست زیر فشار قرار دادن مهاجران یمنی و سلب حقوقشان با روشهای خودسرانه و سخت است؛ زیرا آنچه یمنیها اکنون دارند پیشتر در چارچوب نظام کفالت به آنها واگذار شده بود و اکنون امکان جلوگیری از ثبت مالکیت مغازهها و املاک متعلق به مهاجران یمنی وجود ندارد.
مدیرکل حقوقی وزارت آموزش و پرورش یمن تصریح کرد: این تصمیمات، اقدامات سرکوبگرانه و مصادره حقوق مهاجران یمنی، بهمثابه رنگ باختن تمام شعارهای دروغین و فریبنده ای است که سعودیها برای توجیه تجاوز خود به یمن مطرح میکنند، شعارهایی مبنی بر مداخله برای کاهش رنج و درد یمنیها و بازگرداندن امید به مردم. تصمیم به اخراج یمنیها از جیزان، نجران و عسیر نتیجه طبیعی خیانت خائنان وطن فروش و مزدوران آلسعود است که به یمن خیانت کردند و به مزدوران خصوصی سعودیها تبدیل شدند تا به دشمنان کشورمان در تداوم اشغالگری کمک و به عزت و کرامت یمنیها ازجمله مهاجران خارجی توهین کنند.
به گزارش آنا، بیتردید هدف پادشاهی عربستان از تصمیم به کوچاندن و اخراج مهاجران یمنی بازگرداندن آنها به کشورشان و تشدید شرایط جنگ اقتصادی علیه یمن است تا بر میزان تورم و بیکاری افزوده و در ادامه، موجب نارضایتی مردم و آشوب داخلی شود. در این زمینه لازم است محافل منطقهای و بینالمللی ازجمله سازمان ملل متحد وارد عمل شوند و با صدور بیانیهها و اقدامات سلبی علیه رفتار تحریکآمیز عربستان، از بار فشار محاصره سنگین یمن بکاهند و زمینههای جلوگیری از این رفتار غیرقانونی و غیرانسانی دولت آل سعود را فراهم کنند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/