صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۲۱ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۳

واکنش کاربران اصولگرا و اصلاح‌طلب به استدلال علم‌الهدی برای لغو کنسرت قربانی در مشهد

اظهارات حجت‌الاسلام علم‌الهدی برای دفاع از لغو کنسرت علیرضا قربانی در شهر گلبهار در حوالی مشهد، با واکنش‌هایی از سوی کاربران اصولگرا نیز مواجه شده است.
کد خبر : 5981

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، امام جمعه مشهد با مطرب‌بازی خواندن کنسرت قربانی و استناد به حدیثی که حرم را بین دو کوه می‌داند و همچنین ارسال سلاح شیمیایی از سوی برخی آلمانی‌ها برای صدام، از لغو کنسرت خواننده موسیقی سنتی دفاع کرده بود.


به گفته امام جمعه مشهد کنسرت موسیقی، مطرب بازی است و چون تمام شهر مشهد حرم امام رضا (ع) است لذا برگزاری کنسرت در مشهد، مطرب بازی در حرم آن حضرت است.


سید احمد علم الهدی در خطبه های نماز جمعه مشهد در حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) افزود: پیامبر اکرم (ص) با این عبارت که «بین الجبلین روضه من ریاض الجنه» حدود حرم حضرت امام رضا (ع) را بین دو کوه تعیین کردند لذا محدوده حرم تنها زیر گنبد حرم مطهر رضوی و سقف رواقها و مساجد آن نیست.


وی اظهار کرد: این که می گویم در مشهد کنسرت برگزار نشود از باب اعمال قدرت و دستور نیست بلکه حرف طلبگی من است چون ما با موسیقی مساله ای نداریم و در این زمینه هم هر کس پیرو مرجع تقلید خود می باشد اما کنسرت، مطرب بازی است.


امام جمعه مشهد افزود: در حمایت از این ناهنجاری خبرگزاری «دویچه وله» آلمان اعلام کرد که برخی مسوولان محلی وابسته به رهبری ایران با آزادی هنری مخالفت می کنند که اگر مقصود آنها، من هستم به نظر من این بی بند و باری و مطرب بازی است.


علم الهدی ادامه داد: کسانی که به دنبال برگزاری کنسرت هستند بدانند که حامی و طرفدارشان آلمانی است که به صدام، تجهیزات شیمیایی داد و همان آلمانی که با سلاح شیمیایی رزمندگان ما را می کشت اینک از برگزاری کنسرت موسیقی در مشهد حمایت می کند.


وی اظهار کرد: این که در گوشه ای از مشهد کنسرت موسیقی برگزار شود یا نه چه ربطی به آلمانها دارد.


انتقاد کاربران اصولگرا


محسن مهدیان از کاربران اصولگرای گوگل پلاس نوشت: حقیقتن هر نوع کنسرتی مطربی است؟ چرا باید در تریبون نماز جمعه خلاف سیاست های نظام و رهبری حرف زده شود ؟ آن هم با این استدلال. یعنی هر کس طرفدار موسیقی است، آلمانی و طرفدار فروش تسلیحات شیمیایی به دولت عراق علیه ایران است؟


پاک تر از کنسرت قربانی که اشعار عراقی و مولانا و جامی و فروغی بسطامی و غیره را با آلات موسیقی اخذ شده از فرهنگ ایرانی می خواند، داریم؟ اگر این سبک موسیقیایی نیز فاسد و مطربی است، پس موسیقی فاخر چیست؟ بعد انتظار داریم جوان های ما سراغ رپ و پینگ فلوید هم نروند؟


حضرت آیت الله علم الهدی می فرمایند که کل مشهد، جزء حرم است پس نباید کنسرت برگزار شود. خب. حقیقتن پای عواقب این حرف می شود ایستاد؟. همه مشهد، حرم؟ یعنی همه احکام حاکم بر حرم بر شهر مشهد، حاکم است؟ یعنی حجاب چادر؟ یعنی سیگار نکشیدن؟ یعنی غذا نخوردن؟ یعنی ...


این مهم نیست. در حرم رضوی گدا راه ندارد. بی خانمان نمی آید. گشنه نداریم. در حرم فساد نداریم. اینها نیز در شهر حرام است؟ به اندازه کنسرت موسیقی اهمیت می دهیم؟ برایش تجمع می گذاریم؟ کسی در برخورد با موسیقی لهو و لعب تردیدی ندارد. ولی آخه قربانی؟
برگردیم موسیقی. سخن بسیار است. اما بخوانید نظرات رهبر انقلاب را؛ موضع جمهوری اسلامی را بخوانید.


وی سپس فرازهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب را در باب موسیقی آورده است:


**هیچ ویژگی غرب ، مرا مبهوت و مجذوب نمی کند . در عین حال ، ویژگی های مثبت غرب را از روی محاسبه ، تأیید می کنم. یکی از آن ویژگی ها ، مقوله موسیقی است . درست است که در غرب ، موسیقی های منحط وجود دارد . اما در همان نقطه از جهان ، از دیر باز موسیقی های آموزنده و معنا دار هم بوده است ؛ موسیقی ای که برای گوش سپردن به آن ، انسان عارف واقف خردمند ، می تواند بلیت تهیه کند ، در سالن اجرای کنسرت بنشیند و ساعتی ، از آن لذت ببرد .
**هنر موسیقی، تلفیقی از دانش، اندیشه و فطرت خدادادی است؛ که مظهر فطرت خدادادی، در درجه اول، حنجره انسان‌ها، و در درجه دوم، سازهایی است که به دست انسان‌ها ساخته شده است. پس می‌بینید که پایه، پایه الهی است. اولین نتیجه‌ای که می شود گرفت آن است که ما این هنر را، در راه خدا مصرف کنیم.
**توجهی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بایستی از طرف دست اندرکاران موسیقی نسبت به موسیقی صورت می گرفت، نگرفت. البته این بدان معنا نیست که کارها خوب انجام نشده است. مسلماً شده است که ما اینجا می نشینیم و به کار شما گوش می سپاریم. بنده آدمی نیستم که اگر موسیقی حرام نواخته شد بنشینم و به آن گوش بسپارم.
**موسیقی متعالی، موسیقی‌ای است که برای هدف متعالی باشد. اگر چنین باشد، آن وقت می‌شود موسیقی را پاک و مقدس نامید.
**درخواست من از شما آقایان موسیقی دان ها و افرادی که در این زمینه بسیار مهم صاحب نظر و هنر هستید، این است که احساس مسئولیت کنید و موسیقی را نجات دهید.
**به یاد دارم در زمان گذشته که ما مشغول مبارزه بودیم یک وقت بحث از موسیقی و سمفونی های بتهون پیش آمد. از برخی مطلعین شنیدم که شور «علی اف» در جنگ جهانی، باعث نجات شوروی، شده بود! از همین آهنگ شور موسیقی شما، آهنگساز و نوازنده ای در شوروی، قطعه ای ساخته که ملت را تکان داده است! من اگر چه «علی اف» را نمی شناسم و شور او را نشنیده ام اما می دانم «شور» چیست و می دانم که انسانی با قریحه می تواند با یک آهنگ ملتی را منقلب کند و تکان دهد.
**آن موسیقی که این خصوصیات را ندارد ، مثلا ً فرض بفرمایید ، یک شعر خوش مضمون را ، یک خواننده خوب ، خوش صدا دارد می خواند ، نوازنده هم می نوازد ، آن مضمون شعر ، این خواننده را به سمت حقایق اسلام و حقایق عرفانی و حقایق زندگی – ولو خارج از مسایل عرفانی و الهی – نزدیک می کند این قطعا ً اشکال ندارد. این جور موسیقی ، ضد آن است . اصلا ً در دو جهت مقابل است . بیدار کننده است . هوشیار کننده است . « در بهشت ، این لحن ها بشنودم» . در بهشت این ها را شنیده ام ، حالا هم که می شنوم ، احساس شوق
می کنند .


یکی دیگر از کاربران اصولگرا نیز با انتشار تصویر نامه دادستان یک شهر برای لغو کنسرت، در صفحه فیسبوک خود نوشته است:


واقعاً نمی‌فهمم لغوِ کنسرتِ موسیقی سنتی، آن‌هم خواننده‌ای مثل «علیرضا قربانی» که صبح تا شب توی صدا و سیمای جمهوری اسلامی صدایش پخش می‌شود و آهنگِ تیتراژِ نصفِ سریال‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی را خوانده است، چه معنایی دارد؟!


یکی از دوستانِ مطّلعِ مشهدی به من گفت که علت لغو این کنسرت که قرار بوده در شهرستان چناران در نزدیکی‌های مشهد مقدّس برگزار شود، رعایت شأن و حُرمت حضرت رضا (ع) بوده است.


نمی‌دانم چرا ناخودآگاه یادِ سحرهای صحن و سرای حرم حضرت رضا (ع) افتادم که چه صفایی می‌کردم وقتی به موسیقی سنتی که دقایقِ قبل از اذان صبح از بلندگوهای حرم پخش می‌شد، گوش جان می‌سپردم!


در این حال هادی انواری نیز در صفحه فیسبوک خود خطاب به قربانی نوشته است:


آقا آدم آدم میشه؛ انسان منصف میشه
من خودم از طرفدارای قربانی هستم - گفتن نداره انقدی که من برای ارغوان و اینجا برای از تو نوشتن هوا کم است زار زدم برای کس و کارم نزدم - اما خب اخه عزیز من.... سربرگ برای قوه قضائیه س، رو نوشتشم به سپاه پاسداران و امام جمعه های محترم و فرمانده انتظامی
این بچه های فرهنگ و هنر یکی بشینه این دوست خوبمون اقای قربانی رو توجیه کنه و اصول تفکیک قوا رو توی ایران برای ایشون شرح بده
خب زورت به امام جمعه نمیرسه، سر روحانی داد میزنی؟
اعتراض این شکلی کنی که چرا شعاری دادی که از پسش بر نمیومدی درسته، ولی از مسیر انصاف خارج نشو برادرم، کنسرت شما رو قوه قضائیه لغو کرده در واقع نه دولت.


یکی دیگر از کاربران نیز تصویر مجوز به این کنسرت را منتشر کرده است:



انتهای پیام/

ارسال نظر