صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۸ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۰
دانستنی‌های خانواده؛

چگونه کودک مستقلی داشته باشیم؟

کودکان باید بدانند برخی از کارهایشان را می‌توانند به‌تنهایی انجام دهند و این مستلزم آن است که خانوده‌ها شرایطی را فراهم کنند تا کودک در آن محیط استقلال را یاد بگیرد.
کد خبر : 597374

به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، عزت نفس فرد از همان دوران کودکی رشد پیدا می‌کند و اگر کودک به خودش و تصمیماتش ایمان داشته باشد، این عزت نفس قوی‌تر می‌شود. مستقل بودن کمک می‌کند کودک به خودارزشی برسد. اگر والدین شرایط را به گونه‌ای فراهم کنند که کودک از همان سال‌های اول زندگی با مفهوم حق انتخاب و انتخاب کردن آشنا شود، می‌تواند به شناخت بهتری از خودش برسد.


روش‌هایی که کودک را مستقل می‌کند


مسئولیت‌هایی به کودک بسپارید که از عهده انجامشان برآید


هنگامی‌که در کارهای خود برنامه‌ریزی می‌کنید، بخشی از آن که از توان کودک برمی‌آید را به او محول کنید.


از مداخله در هر کاری خودداری کنید


بسیاری از والدین راهنمایی کردن را با مداخله و دخالت غیرضروری در انجام کارهای کودک اشتباه می‌گیرند و مدام، وقتی کودک کار اشتباهی انجام می‌دهد یا برای انجام کاری بیشتر از حد نیاز زمان صرف می‌کند به او تذکر می‌دهند. کودک هر زمان نیاز به کمک داشته باشد به شما مراجعه می‌کند پس در انجام کارهای او دخالت نکنید.


انتخاب‌های محدودی در اختیار کودک قرار دهید


اگر در رستوران از کودک بپرسید چه غذایی می‌خورد، احتمالاً باعث سردرگمی و بلاتکلیفی او می‌شوید، چون فهرست غذا بسیار متنوع است. به‌ جای این سؤال کلی، تعدادی غذا را انتخاب کنید و از کودک بخواهید از بین این گزینه‌ها غذای دلخواهش را انتخاب کند. گزینه‌های محدود به کودک کمک می‌کند راحت‌تر انتخاب کند و برای انتخاب گزینه‌های جدیدتر یا شرایط پیچیده‌تر، آماده شود.


گاهی اوقات اجازه دهید خودش تصمیم بگیرد


به کودک آزادی‌های کوچکی مثل انتخاب لباس یا انتخاب غذا در رستوران بدهید و تا وقتی کودک به قول خود برای انجام وظایفش پایبند بود، برای انتخاب‌هایش ارزش قائل باشید و مداخله‌ای نکنید.


با کودک همدلی کنید


کودک به‌تازگی طعم استقلال را چشیده است و احتمالا این شرایط جدید برایش آسان نیست. هرگز او را سرزنش یا تحقیر نکنید، حتی در مواردی که از پس انجام کار کاملا ساده‌ای برنیامده است. در صورتی که کمک خواست، بدون قضاوت به او کمک کنید.


شکست‌های کودک را بزرگ نکنید


کودکان در انجام بعضی کارها موفق نمی‌شوند اشتباه می‌کنند. در این شرایط واکنش تند نشان ندهید و اجازه دهید کودک فرصت آزمون و خطا داشته باشد.


به کودک بیاموزید که مشکلاتش را به طور مستقل حل کند


کودک باید بداند برخی از مشکلاتش را خودش می‌تواند به طور مستقل حل کند. مشکلاتی مثل مشکلات مربوط به مدرسه یا مسائلی که با خواهر و برادرها یا دوستانش دارد و شما نمی‌توانید در این موارد به او کمک کنید.




بیشتر بخوانید؛


چگونه با کودکی که دستِ‌بزن دارد، رفتار کنیم؟


چرا کودکان به اندام‌ جنسی خود دست می‌زنند؟




داشتن برنامه روزانه


اگر کودک نتواند به ترتیب و توالی کارها فکر کند، در تصمیم گرفتن دچار مشکل می‌شود. به محض اینکه کودک متوجه شود باید چه کاری را در چه روزی و چه ساعتی انجام دهد، به‌تدریج می‌تواند این برنامه روزمره را به طور مستقل دنبال کند.


گفت‌وگو کردن را به کودک بیاموزید


کودک را با فن گفت‌وگو آشنا کنید تا او بداند برای حل مشکلاتش می‌تواند با دیگران صحبت کند و تعامل داشته باشد.


تشویق کردن کودک را فراموش نکنید


وقتی کودک تمام کارهایی را که قول داده بود به‌درستی و به صورت مستقل انجام می‌دهد، حتماً او را تشویق کنید. بازخورد مثبت به کودک در شکل‌گیری شخصیت او نقش بسزایی دارد.


در آخر خاطرنشان کنیم شکل‌گیری استقلال در کودکان از درون خانواده شکل می‌گیرد و والدین باید زمینه‌های لازم برای ایجاد این توانمندی‌ را در کودک فراهم کنند.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر