صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۷ - ۱۴ دی ۱۳۹۴
در گفت و گو با آنا

علی خرم: ابتکار عمل را از دست وزارت امور خارجه خارج کرده‌اند/ مسئولان نفت روی آتش سفارت نریزند

یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه حمله افراد ناشناس به سفارت عربستان، وزارت امور خارجه را بلاتکلیف کرده‌است، گفت: چنین اقدامی در همه ابعاد برای روابط خارجی مشکل‌ساز خواهد بود و قدرت ابتکار را از سیاست خارجی می‌گیرد.
کد خبر : 59722

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل آنا، علی خرم، کارشناس مسائل سیاست خارجی در این باره که اقدامات گروه‌های خودسر در حمله به سفارتخانه‌ها در موضوعات مورد مناقشه بین‌المللی چه تأثیراتی در مناسبات بین‌المللی خواهد داشت، بیان کرد: «وزارت امور خارجه هر کشوری از یک طرف با داخل و از طرف دیگر با خارج از آن کشور کار می‌کند و به همین دلیل کسانی که کلاف اصلی را در اینگونه امور در اختیار دارند و می‌توانند این قبیل افراد را از اقداماتشان منع کنند باید به جد تأثیرات این مسئله را مدنظر قرار دهند.»


خرم با اشاره به حمله به سفارت عربستان در ایران به خبرنگار آنا اظهار داشت: «در همین مورد اخیر، مشکلات جدی در مقابل ایران قرار خواهد داشت. یک چنین اقدامی در همه ابعاد برای روابط خارجی مشکل‌ساز خواهد بود و قدرت ابتکار را از سیاست خارجی می‌گیرد و وزارت امور خارجه به ناچار دنباله‌رو جریانی خواهد بود که در داخل رخ داده‌است.»


وزارت امور خارجه دچار یک نوع بلاتکلیفی است که چه باید بکند و هر طوری که این جریان پیش برود قطعا به نفع سیاست خارجی نخواهد بود و همه تلاش‌های دیپلماسی کشور مورد ابهام قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه «وزارت امور خارجه ایران قادر نیست به دلیل تعهدات بین‌المللی با چنین رویکردی حرکت کند» افزود: «وزارت امور خارجه دچار یک نوع بلاتکلیفی می‌شود که چه باید بکند. هر طوری که این جریان پیش برود قطعا به نفع سیاست خارجی نخواهد بود و همه تلاش‌های دیپلماسی کشور مورد ابهام قرار خواهد گرفت.»


این استاد دانشگاه تأکید کرد: «هر اقدامی را که ما نسبت به اماکن دیپلماتیک در کشورمان انجام دهیم، در سطح بین‌المللی بازتاب خواهد داشت و در مورد این حادثه می‌توان گفت که میزان استفاده آن برای کشور، بالعکس مضراتی که خواهد داشت، بسیار اندک خواهد بود.»


وی درباره تغییر نام خیابان بوستان، خیابان محل استقرار سفارت عربستان به خیابان «شهید شیخ نمر» بیان کرد: «قطعا این اقدام برای کشور عربستان خوشایند نیست. اگر اقدامات دیگر نظیر حمله سفارت و سرکنسولگری نشده بود، این موضوع می‌توانست سنبل یک اعتراض باشد. اما با توجه به اقدام انجام‌شده، موضوع اصلی به طور کامل گم شد،. اینکه شیخ نمر چه کسی بود و آیا عربستان در این باره قانونی عمل کرد یا خیر به فراموشی سپرده شد.»


خرم درباره شایعاتی درباره قطع رابطه دیگر کشورهای منطقه با ایران در حمایت از عربستان اظهار داشت: «عربستان در صحنه سوریه، عراق و یمن نتوانست موقعیتی به دست آورد و دست به کارهایی زد که نشان دهد دیگر کشورهای اسلامی از او حمایت می‌کنند. با اقداماتی که ما اکنون در ایران درباره اعدام شیخ نمر انجام داده‌ایم به عربستان کمک کردیم. اگر ما در همان حد اعتراض و تظاهرات اکتفا کرده بودیم،‌ اکنون ابتکار عمل را در دست داشتیم.»


نماینده سابق ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل متحد گفت: «به هر حال ممکن است، برخی از کشورهای عربی به دلیل حمایت از سعودی و دلخوری‌های موردی از ایران با این مسئله هم‌داستان شوند و به این شکل، کمکی به نقش منطقه‌ای عربستان بکنند.»


خرم درباره اقداماتی که دستگاه دیپلماسی کشور می‌تواند برای متوقف کردن بحران انجام دهد، بیان کرد: « جلوی بحران را نمی‌توان گرفت. این مسئله اکنون خارج از کنترل وزارت امور خارجه است و تنها کاری که دستگاه دیپلماسی می‌تواند انجام دهد این است که از وسیع‌تر شدن ابعاد موضوع جلوگیری کند.»


وی تأکید کرد: « موضع‌گیری‌های مقامات و مسئولان در این مورد بسیار مهم است و باید طوری صحبت کنند که نفت روی این آتش ریخته نشود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر