صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۵ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

ماژول روسی ایستگاه بین‌المللی فضایی از بین رفت

قدیمی‌ترین قسمت ایستگاه بین‌المللی فضایی پس از جدا شدن از این ایستگاه آتش گرفت و به سمت زمین سقوط کرد.
کد خبر : 597119

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ساعاتی پیش سازمان فضایی روسیه اعلام کرد ماژول تحقیقاتی متعلق به این کشور که سال‌ها به ایستگاه بین‌المللی فضایی وصل بود پس از جدا شدن دچار حریق شد و درنهایت در اقیانوس آرام سقوط کرد. قرار است به‌زودی روسیه ماژول «نااوکا» (Nauka) را جایگزین ماژول قبلی کند.


روسیه ماژول قبلی ایستگاه بین‌المللی فضایی را ۲۰ سال پیش(سال ۲۰۰۱) با هدف انتقال تجهیزات تحقیقاتی و مواد غذایی برای فضانوردان مستقر در ایستگاه به فضا پرتاب کرد. ماژول «نااوکا» (Nauka) علاوه بر جابه‌جایی مواد غذایی و تجهیزات برای دانشمندان آزمایشگاهی پیشرفته برای انجام هرگونه فرایند تحقیقاتی نیز است. طول و عرض این ماژول به ترتیب برابر با ۴.۹ و ۲.۶ متر و وزن آن برابر با ۳ هزار و ۸۳۸ کیلوگرم است. همچنین ماژول نااوکا به بازوی روباتیکی مجهز شده که امکان انجام تعمیرات در قسمت‌های مختلف ایستگاه بین‌المللی فضایی را دارد.


با توجه به اینکه روسیه قصد دارد تا چند سال آینده ایستگاه فضایی اختصاصی خود را در مدار زمین مستقر کند، به نظر می‌رسد سازمان فضایی این کشور در حال حاضر برنامه‌ بلندمدتی برای ایجاد تغییر در ایستگاه بین‌المللی فضایی ندارد و احتمالاً ماژول «نااوکا» (Nauka) از آخرین تجهیزات روسی باشد که به سمت این ایستگاه پرتاب می‌شود. اکنون رقابتی سخت بین کشورهای آمریکا، روسیه و چین برای تسلط هرچه بیشتر بر مدار زمین و سیارات منظومه شمسی به وجود آمده است و هر کدام از این کشورها در تلاش هستند تا با اتکا به ظرفیت‌های خود حضور گسترده‌تری در اطراف کره زمین داشته باشند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر