صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۹ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۰
مرتضی کریمی در گفت‌وگو با آنا:

پولادگر باید تفکراتش را تغییر دهد/ناهید کیانی به مردم ایران باخت/ اردوی تیم ملی ملک شخصی برخی افراد شده بود

سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو گفت: به نظرم باید تفکرات رئیس فدراسیون تغییر کند چرا که او نتوانسته رضایت جامعه تکواندو را جلب کند.
کد خبر : 596965

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، پایان غم‌انگیز برای تکواندوی ایران دوباره در المپیک توکیو تکرار شد؛ درست پنج‌سال پیش در جریان مسابقات المپیک ریو که هر سه نماینده ایران در بخش مردان دستشان از مدال کوتاه ماند و تنها کیمیا علیزاده تنها بانوی مدال‌آور ایران در آوردگاه ریو، مدال برنز را بر گردن خود انداخت.


حالا پنج سال از آن روزگاران می‌گذرد؛ فدراسیون تکواندو ایران همچون پنج‌سال پیش به خاطر کسب نتایج ضعیف عذرخواهی می‌کند؛ سرمربی تیم ملی تکواندو می‌گوید اگر برای المپیک بعد حتی سهمیه کسب کنیم خیلی شاهکار کردیم! تکواندو روزهای ناامیدکننده‌ای پیش‌رو دارد. اهالی این رشته که روزگاری ضلع سوم مدال‌آوری کاروان ایران در میدان المپیک بود؛ همچون پنج‌ساله گذشته از افت این رشته و چرایی آن صحبت می‌کنند. مرتضی کریمی سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو در گفت‌وگو با خبرنگار آنا از شرایط این روزهای تکواندو و چرایی این نتایج ضعیف در المپیک توکیو صحبت می‌کند:


هیچ تکواندوکاری در رنکینگ نداریم


مرتضی کریمی در گفت‌و گو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد ضعیف تیم ملی تکواندو در مسابقات المپیک توکیو گفت: از نتایجی که در المپیک به دست آمد، بسیار ناراحت هستم. این شکست‌ها سنگین و غیرقابل باور بودند. متاسفانه مشکل اصلی تکواندو ایران نبود برنامه و عدم کارهای زیربنایی است. ما نمی‌توانیم در تکواندو یک شبه به هدف برسیم. در حال حاضر تا المپیک بعدی تنها سه‌سال زمان باقی مانده و مشکل اصلی بعد از مسابقات المپیک است که رنکینگ تکواندوکاران اعلام می‌شود و عملاً هیچ تکواندوکاری در رنکینگ نداریم.



تکواندوی ایران پیش از المپیک نتیجه را باخته بود


وی افزود: متاسفانه در تکواندو ایران افراد محدود شدند. تکواندوکاران به اردوهای تیم ملی دعوت نمی‌شوند و در نتیجه کار سخت شده است. نتیجه آن هم ناکامی در کسب مدال در المپیک است. قطعا با عذرخواهی چیزی تغییر نمی‌کند. ۵ سال پیش در جریان مسابقات المپیک ریو، تکواندو ایران نتیجه نگرفت و الان دوباره در المپیک توکیو هم نتیجه‌ای که مورد انتظار جامعه تکواندو بود محقق نشد. البته من معتقدم ما پیش از مسابقات المپیک نتیجه را باخته بودیم. تکواندوی ایران در اصل در مسابقات بلغارستان و قهرمانی آسیا و پس از آن در المپیک باخت.


بیشتر بخوانید:


پولادگر با رفتن از فدراسیون جامعه تکواندو را خوشحال کند


وقتی ساعی و بسحاق از تیم جدا شدند زنگ خطر به صدا درآمد


سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو اظهار کرد: سال‌هاست که درهای فدراسیون بسته است و کارشناسان فنی و بازیکنان مطرح نمی‌توانند در مورد تکواندو اظهارنظر کنند. زمانی که بسحاق و هادی ساعی از تیم ملی رفتند زنگ خطر برای تکواندو به صدا درآمد. این افراد چرا از تیم ملی رفتند و چرا آمده‌ بودند؟! مگر آنها برای کمک به تیم نیامده بودند؟ چه اتفاقی افتاد که در نهایت باعث شد آنها از تیم ملی جدا شوند؟!


پولادگر باید تفکراتش را تغییر دهد


کریمی در پاسخ به این سوال که آیا باید در بدنه فدراسیون تغییر و تحولات به وجود بیاید یا خیر، عنوان کرد: پنج سال پیش وقتی در المپیک ریو، تیم ملی تکواندو نتیجه نگرفت. از من سوال می‌پرسیدند که آیا باید در راس ریاست فدراسیون تغییراتی صورت بگیرد یا خیر؟ من معتقدم باید تفکرات فدراسیون تغییر کند. پولادگر شاید مدیر ورزشی خوبی باشد اما تفکراتی دارد که در حال حاضر پاسخگویی جامعه تکواندو نیست. در المپیک پکن هادی ساعی مدال‌آور المپیک شد و در آن زمان مدیریت پولادگر بسیار خوب بود، اما رفته رفته شرایط تغییر کرد.


به رئیس فدراسیون مشاوره‌های خوبی نمی‌دهند


سرمربی پیشین تیم ملی به حضور افراد در کنار پولادگر اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات فعلی تکواندو این است که افرادی در کنار رئیس فدراسیون هستند که به او مشاوره‌های خوبی نمی‌دهند. شاید او به‌عنوان رئیس فدراسیون تلاش بسیار زیادی می‌کند اما تا وقتی که تفکراتش تغییر نکند و کارشناسان و اهالی فن تکواندو در فدراسیون حضور پیدا نکنند چنین نتایجی رقم می‌خورد.


بیشتر بخوانید:


نتایج تکواندو در المپیک موجب سرافکندگی همه شد


تا دیدگاه‌ها تغییر نکند وضع تکواندو همین است


کارشناس تکواندو کشورمان اظهار کرد: من یک‌ماه پیش با پولادگر جلسه داشتم. یکی از مهمترین ایرادهایی که به او گرفتم این بود که در کمیته فنی یک مربی که متخصص مبارزه باشد وجود ندارد. این مربی باید مبارزه‌های تکواندوکاران را تجزیه و تحلیل کند و اگر چالشی وجود داشته باشد آنها را بیان کند. تا زمانی که به این موضوعات توجه نشود و دیدگاه‌ها تغییر نکند و کارهای زیربنایی درستی در تکواندو انجام نشود کسب این نتایج دور از انتظار نیست. من دو سال پیش با ۱۵ نونهال در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کردم. عنوان قهرمانی را هم کسب کردیم، از دو سال پیش تا به الان آن تکواندوکاران کجا هستند؟ من حتی برنامه ‌تمرینی به این نونهالان داده بودم تا هفته‌ای دو روز تمرین کنند و آنها را زیرنظر بگیریم و رفته‌رفته به رده نوجوانان جوانان و بزرگسالان اضافه‌شان کنیم اما چه اتفاقی افتاد؟! هیچ کدام از آن برنامه‌ها اجرایی نشد.



اردوی تیم ملی برای برخی تکواندوکاران خانه شخصی شده بود


وی تاکید کرد: تکواندوکاری مثل اشکوریان و خسروی در المپیک نوجوانان موفق به کسب مدال طلا شدند، اما آیا آنها در اردوهای تیم ملی حضور داشتند؟! آیا فدراسیون شرایط را برای حضور آنها در اردو فراهم کرد؟! متاسفانه جواب همه سوالات خیر است! تیم ملی برای برخی از تکواندوکاران خانه شخصی شده بود که می‌دانستند تحت هیچ شرایطی خط نمی‌خورند. نتیجه‌ این تفکر به این منجر شد که بدن تکواندوکار در راند ۲ یا ۳ خالی می‌کرد. این افراد اطمینان داشتند که همیشه در اردو تیم ملی حضور دارند و هیچ زمانی هم خط نمی‌خورند. این تکواندوکاران در اردوی تیم ملی احساس خطر نکرده‌اند که ممکن است یک روزی خط بخورند و همین خاطر تمرینات سنگین و پرفشاری انجام نداده‌اند. من زمانی که سرمربی تیم ملی بودم از یوسف کرمی که یکی از بزرگترین قهرمانان تکواندو ایران است، خواستم اردوی تیم ملی را ترک کند. در آن زمان همه به من خرده گرفتند که چرا او را از اردوی تیم ملی خط زدم. پس از آن به جای کرمی مهدی خدابخشی را به اردو دعوت کردم که بسیار هم نتیجه گرفتم و در مسابقات مختلف نتایج خوبی کسب کرد.


لیست تکواندوکاران دعوت‌شده به اردوی تیم ملی خنده‌دار است


کریمی تاکید کرد: فدراسیون باید به سمت بازیکن سازی و مربی سازی برود. وقتی فضا محدود می‌شود و تنها افراد خاصی در اردوی تیم ملی باقی می‌ماند نتیجه‌اش عدم نتیجه‌گیری در میدان المپیک می‌شود. از طرف دیگر مسائل روانشناسی برای تیمی که قرار است در میدان المپیک حضور پیدا کند بسیار اهمیت دارد. دو کلمه" نمی‌توانم و می‌توانم"، تکواندوکار را به عرش و فرش می‌رساند. پس از اینکه میرهاشم حسینی در مبارزه آخر خود برای کسب مدال برنز نتیجه را واگذار کرد، سرمربی تیم نمی‌توانست به او انگیزه بدهد. متاسفانه میرهاشم به هیچ عنوان پتانسیل روانی نداشت. تیم ملی بدون بدنسازی برای میدان المپیک آماده شده بود. آرمین هادی‌پور دچار آسیب‌دیدگی بود. در تمرینات چقدر روی پای او کار کردند و آیا تکواندوکار سبک وزن به اردوی تیم ملی دعوت شد که حریف تمرینی برای آرمین هادی‌پور باشد؟ اگر لیست افرادی که به اردوی تیم ملی دعوت شده‌اند را بررسی کنیم خنده‌تان می‌گیرد این مسائل باید به صورت کارشناسی بررسی و ریشه‌یابی شود.


ناهید کیانی به مردم ایران باخت


وی همچنین در مورد عملکرد ناهید کیانی اظهار کرد: من اعتقاد دارم ناهید کیانی به مردم ایران باخت. متاسفانه حریف او را به قدری بزرگ کردند که کیانی دچار فشار روانی شده بود. در مقابل کیمیا علیزاده چندین برابر او انگیزه داشت و تلاش کرد تا خودش را اثبات کند. ما خودمان کیانی را خراب کرده‌ایم، به طوری‌که گزارشگر این مبارزه وارد حاشیه باخت می‌شود. هیچ‌کس حواسش به کیانی نبود که به او روحیه بدهد و بگوید دختر خوب تو می‌توانی برنده شوی! تو مدت‌هاست که در اردوها هستی و تمرینات منظمی داشت. درحالی که حریف تو حتی جایی برای تمرین نداشت.



فدراسیون باید شهامت تغییر داشته باشد


سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو اظهار کرد: پرونده المپیک توکیو بسته شده و ما دیگر نمی‌توانیم نتیجه آن را تغییر دهیم. اما می‌توان با برنامه‌ریزی مدون برای آینده بهترین تصمیم را بگیریم. به این شرط که فدراسیون شهامت تغییر داشته باشد و رئیس فدراسیون هم تفکرات خود را تغییر دهد. در حال حاضر هیئت‌های استانی و مربیان سازنده تکواندو در حال از بین رفتن هستند و باید فدراسیون خون تازه‌ای به جریان بیندازد تا بتواند در آینده و در المپیک بعدی نتیجه بگیرد.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر