صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
در گزارش آنا بخوانید؛

یورش کرونای دلتا به کودکان شرق آسیا/ بیش از ۱۰۰ خردسال اندونزیایی قربانی ویروس تاجدار شدند

وقتی در هفته‌های اخیر بیش از ۱۰۰ کودک زیر پنج سال اندونزیایی قربانی شیوع گسترده و سریع گونه دلتای ویروس کووید-۱۹ در این کشور پرجمعیت جنوب شرقی آسیا شدند افکار عمومی انگشت اتهام را به‌سوی مقامات ارشد جاکارتا نشانه رفت.
کد خبر : 596936

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پس‌ازاینکه پزشکان متخصص بیماری‌های عفونی در اندونزی اعتراف کردند که نرخ مرگ‌ومیر براثر شیوع گونه دلتای کرونا در میان کودکان زیر پنج سال بیش از هر کشور دیگری است کل ساختار بهداشت و درمان و مدیریت بحران اندونزی زیر سؤال رفت که چرا نتوانسته‌اند سازوکارهای لازم برای کنترل این ویروس را به نحوی سازمان‌دهی کنند که دست‌کم مانند کشورهای دیگر کودکان کمتر از بزرگ‌سالان به این بیماری مبتلا شوند.


مرگ‌ومیر کودکان که بیش از ۱۰۰ نفر در هفته در ماه جاری میلادی گزارش شده در حالی رخ داده که اندونزی با بیشترین موج ویروس کرونا مواجه شده است. نکته مهم این است که مقامات این کشور نه‌تنها آمادگی لازم برای روبرو شدن با گسترش سریع این ویروس را نداشتند بلکه تلاش کرده‌اند که قربانی شدن کودکان براثر این بیماری را هم کتمان کنند یا دست‌کم عادی جلوه دهند.


مقامات ارشد اندونزی به توصیه‌های پزشکان متخصص اهمیت نمی‌دهند


دکتر امان باکتی پولونگان مدیر اجرائی انجمن اطفال اندونزی در انتقاد به عملکرد ضعیف مسئولان رده‌بالای این کشور گفت: "تعداد قربانیان ما بالاترین در جهان است. چرا ما بهترین‌ها را برای فرزندان خود نخواستیم."


لازم به ذکر است که افزایش سریع مرگ کودکان اندونزیایی هم‌زمان با افزایش نوع دلتای کرونا است که جنوب شرقی آسیا را فراگرفته است. متأسفانه مسئولان بهداشتی این منطقه دیر اقدام به واکسیناسیون عمومی کردند و همین نقصان باعث شیوع سریع کرونا نه‌تنها در اندونزی، بلکه در تایلند، مالزی، میانمار و ویتنام شد.



جاکارتا هرگز از ابتدا این‌همه گیری را جدی نگرفت و به توصیه‌های متخصصان آگاه درزمینهٔ چگونگی کنترل این بیماری هم گوش نداد



اندونزی، چهارمین کشور پرجمعیت جهان، در این ماه از بابت تعداد ابتلای روزانه به کرونا از هند و برزیل پیشی گرفت و به مرکز جدید همه‌گیری گونه دلتای کرونا تبدیل شد. اندونزی روز جمعه ۵۰ هزار ابتلای جدید و یک هزار و ۵۶۶ مورد مرگ براثر کرونا را تجربه کرد.


دکتر باکتی پولونگان ادامه داد، بر اساس گزارش‌هایی که متخصصان اطفال در اندونزی تهیه کرده‌اند، کودکان در حال حاضر ۱۲.۵ درصد موارد تأییدشده ابتلا به کرونا در کشور را تشکیل می‌دهند که نسبت به ماه‌های گذشته افزایش زیادی یافته است.



کودک اندونزیایی در حال دریافت واکسن


وی افزود:بیش از ۱۵۰ کودک فقط در هفته منتهی به ۱۲ ژوئیه براثر ابتلا به کرونا جان خود را ازدست‌داده‌اند که از این میان نیمی از قربانیان افراد زیر ۵ سال بودند.


درمجموع تابه‌حال، اندونزی بیش از سه میلیون مورد ابتلا و ۸۳ هزار مورد مرگ براثر کرونا را گزارش کرده است، اما کارشناسان بهداشت می‌گویند که آمار واقعی چندین برابر بیشتر است زیرا تست تشخیص کرونا در این کشور بسیار محدود بوده است.


منتقدان عملکرد ضعیف دولت در خصوص مواجهه با شیوع اخیر ویروس کرونا می‌گویند رهبران کشور حتی پس‌ازاینکه گونه دلتای کرونا هند را شدیداً درگیر کرد به مسئولان بهداشتی کشور هشدار وضعیت اضطراری ندادند و اولویت کار آن‌ها را مبارزه با ویروس کرونا اعلام نکردند.


الکساندر ریموند آریفیانتو، یک محقق در دانشکده مطالعات بین‌المللی راجاراتنام در سنگاپور، در انتقاد از دولت اندونزی گفته است: "جاکارتا هرگز از ابتدا این‌همه گیری را جدی نگرفت و به توصیه‌های متخصصان آگاه درزمینهٔ چگونگی کنترل این بیماری هم گوش نداد."



۱۶ درصد از اندونزیایی‌ها یک دوز واکسن کرونا و فقط ۶ درصد از مردم هر دو دوز را دریافت کرده‌اند



روز یکشنبه، جوکو ویدودو رئیس‌جمهور اندونزی برخی از محدودیت‌های کرونایی برای کنترل تجمعات و مشاغل تا ۲ آگوست را افزایش داد اما اجازه داد که بازارهای سنتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی سخت‌گیرانه به‌طورمعمول فعالیت خود را ادامه دهند.


آقای رئیس‌جمهور، تاجر سابق، که تمایل چندانی به محدود کردن فعالیت‌های اقتصادی برای جلوگیری از شیوع کرونا ندارد تأکید کرده است که در صورت نزولی شدن سیر شیوع کرونا بیشتر محدودیت‌ها را لغو خواهد کرد.




بیشتر بخوانید:


محدودیت‌های کرونایی جدید در اندونزی


دانشگاه واشنگتن: تلفات جهانی کرونا در ۴ ماه آینده احتمالاً ۳ ‌برابر می‌شود/کمبود قبر در اندونزی




وی عصر روز یکشنبه گفت: "با تلاش سخت ما، به امید خدا، به‌زودی می‌توانیم از چنگال بیماری کرونا آزاد شویم و فعالیت‌های اقتصادی-اجتماعی جامعه را به حالت عادی برگردانیم."


اما آمار نه‌تنها از کاهش شیوع خبری نمی‌دهند بلکه تعداد مبتلایان و مرگ‌ومیر هم رو به افزایش است. دکتر امان در همین زمینه اعلام کرده است که بیش از ۸۰۰ کودک زیر ۱۸ سال در اندونزی براثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.


دکتر یاسر عرفات، مشاور آسیایی گروه غیرانتفاعی بهداشتی "کودکان را نجات دهید" با انتقاد از عملکرد مقامات اندونزی در پنهان کردن واقعیات گفت: "تاکنون کودکان قربانیان پنهان این بیماری همه‌گیر بوده‌اند، اما دیگر این موضوع نباید پنهان باقی بماند."


دکتر عرفات ادامه داد که کشورهایی مانند اندونزی نه‌تنها شاهد رکورد زدن تعداد کودکان مبتلابه کرونا هستند بلکه همچنین شاهد افزایش نگران‌کننده‌ای در حذف شدن کودکان از چرخه معمول واکسیناسیون و خدمات تغذیه‌ای برای زنده ماندن هستند. زنگ خطر برای این کشورها به صدا درآمده است.


متخصصان بهداشت معتقدند که عوامل متعددی در بالا رفتن میزان ابتلا و مرگ‌ومیر کودکان براثر کرونا دخیل هستند. برخی از این عوامل سوءتغذیه، چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی هستند.


این متخصصان معتقدند که میزان پایین واکسیناسیون در کشور عامل تعیین‌کننده دیگر است. بر اساس پروژه "سوابق در دنیای ما" در دانشگاه آکسفورد، ۱۶ درصد از اندونزیایی‌ها یک دوز واکسن کرونا و فقط ۶ درصد از مردم هر دو دوز را دریافت کرده‌اند. مانند سایر کشورها، اندونزی کودکان زیر ۱۲ سال را واکسینه نمی‌کند اما اخیراً واکسیناسیون بین ۱۲ تا ۱۸ سال را آغاز کرده است.


در همین زمان، بسیاری از بیمارستان‌ها با افزایش اخیر موارد ابتلا، بیش‌ازحد مجاز خود بیمار بستری کرده‌اند. این بیمارستان‌ها بیماران را در راهروها و زیر چادر بستری می‌کنند. بعلاوه بیمارستان‌های کمی برای مراقبت از کودکان مبتلابه کرونا در نظر گرفته‌ شده‌اند.


واکسیناسیون دیرهنگام و ناکافی جان هزاران کودک اندونزیایی را خواهد گرفت


دکتر باکتی پولونگان با نگرانی می‌پرسد:"اگر بچه‌ها مریض شوند، ما کجا می‌خواهیم آن‌ها را ببریم؟ به اورژانس؟ بخش‌های اضطراری پر از بیماران بزرگ‌سال هستند. و همان‌طور که طی چند هفته گذشته مشاهده شده، مردم باید روزها در اورژانس منتظر بمانند تا معالجه شوند. کودکان چگونه می‌توانند برای ویزیت پزشک و مداوا شدن دوام بیاورند؟


دکتر ادی رحمت، مدیر اجرایی گروه غیرانتفاعی مراقبت‌های بهداشتی پروژه امید، گفت: با ظرفیت اشباع شده بیمارستان‌ها، حدود دوسوم بیماران بزرگ‌سال در منازل نگهداری می‌شوند و این امر احتمال آلودگی کودکان را افزایش می‌دهد.


وی گفت که نوزادان همچنین به دلیل مراسم دیدار دوستان و همسایگان از خانه یک نوزاد تازه متولدشده در معرض خطر قرار می‌گیرند.



آزمایش‌های مثبت در اندونزی به‌طور متوسط بیش از ۳۰ درصد است و این نشانه‌ای است که ویروس به‌سرعت در حال گسترش است



آقای رحمت افزود که این نوزادان از بیمارستان‌ها بدون اینکه به کووید-۱۹ مبتلا باشند مرخص می‌شوند، اما بعداً پس از ملاقات توسط همسایگان و اعضای خانواده به این ویروس مبتلا می‌شوند و به کام مرگ فرو می‌روند.


دکتر باکتی پولونگان هم در خصوص آموزش رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: "آموزش مردم و الزام مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی شروع خوبی در حمایت از کودکان است."


وی ادامه داد که همه‌چیز به بزرگ‌سالان برمی‌گردد. برخی از بزرگ‌سالان افرادی لجباز هستند و از استفاده از ماسک خودداری می‌کنند. آن‌ها فرزندان خود را به مکان‌های شلوغ می‌آورند.



نمونه آزمایش تشخیص گونه دلتای کرونا


دکتر ویندهو پورنومو، مدرس اپیدمیولوژی در دانشگاه ایرلانگگا در سورابایا، این‌گونه اظهارنظر کرده‌است که اندونزی، مجمع‌الجزایر گسترده‌ای با ۱۷ هزار و ۵۰۰ جزیره، در رتبه سوم جهان از بایت انجام آزمایش برای مشخص کردن بیماران مبتلا به کرونا قرار دارد.


بودی گونادی سادیکین وزیر بهداشت کشور که زیر تحت فشار افکار عمومی است قول انجام ۴۰۰ هزار تست کرونا آزمایش در روز را داده بود اما تابه‌حال هرگز به این رقم نزدیک نشده است. هفته گذشته، این تعداد به زیر ۱۱۵ هزار تست رسید.




بیشتر بخوانید:


کشورگشایی کرونای دلتا؛ از آسیا و آفریقا تا اروپا




به گفته کارشناسان، آزمایش‌های مثبت در اندونزی به‌طور متوسط بیش از ۳۰ درصد است و این نشانه‌ای است که ویروس به‌سرعت در حال گسترش است. این در حالی است که آزمایش‌های تشخیص کرونا به‌اندازه کافی انجام نمی‌شود. سازمان بهداشت جهانی ابتلای زیر پنج درصد را عادی می‌داند.


دکتر پورنومو تصریح کرده است که اگر این اعداد را ارزیابی کنیم متوجه می‌شویم که محدودیت‌های اضطراری کرونایی کم بوده‌اند و به‌خوبی هم رعایت نشده‌اند.


لوهوت پانجایتان وزیر هماهنگی امور دریایی و سرمایه‌گذاری و شاید معتمدترین مشاور آقای ویدودو رئیس‌جمهور، مسئولیت مقابله با کرونا در اندونزی را بر عهده دارد. وی هفته گذشته متعهد شد که دولت تعداد آزمایش‌های و ره‌گیری کرونا را افزایش دهد و در مناطق پرجمعیت هم مراکز بیشتری را برای قرنطینه افراد بیمار اختصاص دهد.


آقای پانجایتان به خبرنگاران گفت: "باور کنید که ما تمام تلاش خود را می‌کنیم، اما این نوع دلتای کرونا آنقدر قدرتمند است که تابه‌حال هیچ کشوری در جهان نتوانسته ادعا کند که بر آن غلبه کرده است."


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر