صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۷ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

همه چیز درباره اینترنت اشیاء/ فناوری چه خوابی برای آیندگان دیده‌ است؟

اینترنت اشیاء زندگی بسیاری از مردم را متحول کرده و طبق بسیاری از گزارش‌ها و پیش‌بینی‌های شرکت‌های تحلیلی، افزایش دستگاه‌های متصل به اینترنت ادامه خواهد داشت.
کد خبر : 596184

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، امروزه از رایانه‌ها گرفته تا تلفن همراه، سیستم‌های تهویه، لوازم‌ خانگی و غیره همگی به اینترنت متصل هستند. این اتصال شبکه‌ای ایجاد کرده که اینترنت اشیاء (IoT) نامیده می‌شود. به‌عبارتی‌دیگر اینترنت اشیاء به مجموع دستگاه‌ها و تجهیزات اطرافمان اشاره میکند که ضمن اتصال اینترنت، توسط نرم‌افزارهایی از روی گوشی هوشمند یا رایانه قابل‌کنترل هستند.


اینترنت اشیاء دائماً در حال تحول سایر فناوری‌های مدرن مانند هوش مصنوعی است و فرصت‌های زیادی برای توسعه کاربردهای این فناوری وجود دارد. البته تکامل اینترنت اشیاء دشوار است، به همین دلیل بسیاری از سازمان‌ها موفق نبوده‌اند. بااین‌حال کاربردهای این فناوری نقش بسیار مهمی در زندگی مردم دارد و کار همه را راحت می‌کند. ازاین‌رو بسیاری از شرکت‌ها در حال تلاش برای پیاده‌سازی این فناوری هستند.


در حال حاضر، اینترنت اشیاء زندگی بسیاری از مردم را متحول کرده و طبق گزارش‌ها و پیش‌بینی‌های شرکت‌های تحلیلی، افزایش دستگاه‌های متصل به اینترنت ادامه خواهد داشت. اکنون ۱۵ سال پس از تولد اینترنت اشیاء، این فناوری به یکی از گرایش‌های اصلی فناوری‌های پیشرفته تبدیل شده است، به‌طوری‌که به‌سختی می‌توان یک سازمان فناوری اطلاعات پیدا کرد که در این زمینه پروژه و فعالیت نداشته باشد.





بیشتر بخوانید:


زیر و رو شدن صنعت خرده‌فروشی با اینترنت اشیا/ ۲۰۲۱؛ سال تحول فناوری


دورریختنی‌های غذا افسانه می‌شوند/ وقتی اینترنت اشیاء ضایعات مواد غذایی را کاهش می‌دهد





اما همراه با هیجان در سرعت توسعه این فناوری، سؤالات و ابهاماتی به وجود می‌آید که در ادامه به آنها می‌پردازیم.


مزایای اینترنت اشیاء


مزایای استفاده از اینترنت اشیاء را می‌توان در چندین دسته اصلی طبقه‌بندی کرد: افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها، افزایش تخصیص سرمایه و بهبود روابط مشتری. این یک فرصت برای تجارت است که افراد می‌توانند درآمد بالایی را از طریق اینترنت اشیاء به دست آورند. اما «مجله کسب‌وکار هاروارد» مزایای این فناوری را به ۴ حوزه تقسیم کرده است: نظارت، بهینه‌سازی، قدرت و استقلال(خودمختاری).


«نظارت» مربوط به ظرفیت مشاهده، مدیریت وضعیت اشیاء، جمع‌آوری داده‌ها در مورد پیشینه و داده‌های مربوط به پروژه‌ها می‌شود. «بهینه‌سازی» به افزایش عملکرد محصول و همچنین تشخیص، نگهداری و تعمیرات احتمالی اشاره دارد. دستگاه‌های هوشمند همچنین کاربرانشان را مطالعه و بررسی کرده و عملکرد آنها را کنترل می‌کنند. در زمینه استقلال(خودمختاری) نیز مزایایی وجود دارد: شیء متفکر می‌تواند به‌طور مستقل بهره‌وری و کارایی خود را (از طریق اتصال با دستگاه‌های دیگر) افزایش دهد.


به نظر می‌رسد مزایای فناوری اینترنت اشیاء بیش از همه نگرانی‌های موجود است.





بیشتر بخوانید:


وقتی حریم خصوصی در معرض خطر است/ لزوم تأمین امنیت دستگاه‌های اینترنت اشیاء


تحول صنایع با تلفیق فناوری‌های نوین/ همه‌چیز درباره «اینترنت اشیاء هوشمند»






نگرانی‌ها و مشکلات اینترنت اشیاء


مزایای اینترنت اشیاء انکارناپذیر است، اما اشیای هوشمند چالش‌های زیادی برای ما به وجود می‌آورند که آنها را می‌توان به ۵ حوزه تقسیم کرد:


۱. امنیت (حفاظت از داده‌ها)؛ ۲. طراحی (استانداردسازی نرم‌افزار، به‌روزرسانی و شخصی‌سازی)؛ ۳. بازاریابی (جمع‌آوری و پردازش داده‌ها، استفاده خلاقانه از اطلاعات جمع‌آوری‌شده)؛ ۴. خدمات (جمع‌آوری داده‌ها، سازمان‌دهی مجدد لوازم و مراکز خدمات)؛ و ۵. منابع انسانی (توسعه و آموزش دادن کارکنان به مهارت‌های جدید).


کاربران اینترنت خودشان از تهدیدها و چالش‌ها صحبت می‌کنند. در یک مطالعه صورت‌گرفته، غالباً کاربران از تبلیغات مزاحم پاپ‌آپ (۴۹ درصد)، نقض داده‌ها (۴۷ درصد) و ترس از دست دادن حریم خصوصی (۴۳ درصد) شکایت دارند. می‌توان گفت که این مشکلات (به‌ویژه دو مورد اخیر) به دلیل رایج شدن بانکداری اینترنتی رخ داده است. بااین‌حال، اگر کار بهبود حفاظت از داده‌ها به‌ اندازه کافی با قدرت و دقت انجام شود، اینترنت اشیاء شانس زیادی برای موفقیت سریع خواهد داشت.


به‌طورکلی داده‌هایی که توسط فناوری اینترنت اشیاء جمع‌آوری می‌شود هرلحظه در معرض خطر هک شدن و سوء‌استفاده قرار دارد. اگر امنیت این داده‌ها حفظ نشود، می‌تواند منجر به فاش شدن اطلاعات افراد یا دستگاه‌ها شود.





بیشتر بخوانید:


کاربردهای اینترنت اشیاء در تحول آموزش


اینترنت اشیاء «خدمات مشتری» را متحول می‌کند


دامپروری هوشمند با اینترنت اشیاء/ از تشخیص باروری تا ردیابی رفتار دام





در مجموع فناوری اینترنت اشیاء جای خود را در حوزه‌های مختلف پیدا کرده و با ارائه خدمات مختلف توانسته نظر مثبت افراد را جلب کند. ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون، کنترل تمامی لوازم‌ خانگی، نظارت بر زیرساخت‌های شهری و ترافیک، کنترل حیوانات مزرعه، مدیریت انرژی، مراقبت‌های بهداشت و درمان، حمل‌ونقل، ‌ شهر هوشمند، افزایش بهره‌وری کارخانه‌ها و صنایع، مدیریت زنجیره تأمین و غیره مواردی هستند که اینترنت اشیاء توانسته تحول بزرگی در آنها رقم بزند و علاوه‌بر هوشمندسازی مشاغل مرتبطی را نیز ایجاد کند. ازاین‌رو می‌توان انتظار داشت این فناوری در آینده بیش از اکنون مورد استفاده قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۱۱۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر