صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۳۱ تير ۱۴۰۰
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

روشی ایمن برای تصفیه پساب‌ها | طرح تصفیه سیال فلزکاری در ماشین‌کاری فلزات اجرایی شد

پژوهشگران منتظر مراجعه صنعت برای حل مسائل نمانندعضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام‌خمینی‌(ره) شهرری موفق به اخذ طرح برون‌دانشگاهی تصفیه سیال فلزکاری (آب‌صابون) مورد استفاده در فرآیند ماشین‌کاری فلزات شد.
کد خبر : 595619

لیلا حاجی آقابابایی که موفق به اخذ طرح برون‌دانشگاهی تصفیه سیال فلز کاری (آب‌صابون) مورد استفاده در فرآیند ماشین‌کاری فلزات با شرکت طراحی و مهندسی و تولیدی صنعتی نسیم‌آوران صنعت تهران شده است در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح این طرح اظهار کرد: در فرآیندهای ماشین‌کاری فلزات برای کاهش گرما و روان‌کاری در نقطه تماس تیغه با قطعه کاری، لازم است که از مایع خنک‌کننده، معروف به آب‌صابون صنعتی استفاده شود.



وی افزود: این مواد ترکیبی از عوامل نگهدارنده، مواد امولسیون‌کننده، انواع عوامل ضدباکتریایی و افزودنی‌های ضدخوردگی هستند که باعث امولسیون شدن روغن‌های معدنی در آب می‌شوند و مصرف سالانه این مواد شیمیایی در جهان بیش از 2 میلیون متر مکعب برآورد شده است.


عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام‌خمینی‌(ره) شهرری بیان کرد: این مایعات در طول ماه‌ها استفاده بر اثر تجزیه حرارتی و آلودگی توسط ذرات معلق و روغن‌های آزاد روان‌کننده، خاصیت خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین تعویض دوره‌ای آنها ضروری است؛ چراکه ورود این ترکیبات به محیط زیست یک تهدید زیست‌محیطی است؛ زیرا این پساب‌ها حاوی غلظت‌های بالایی از آلاینده‌های مختلف هستند.


این استاد دانشگاه افزود: از طرفی از آنجایی که بسیاری از این ترکیبات دارای قدرت نفوذ بالایی در خاک هستند، تهدید جدی برای منابع آب زیرزمینی نیز محسوب می‌شوند؛ بنابراین باید با به کارگیری روش ایمن آنها را دفع کرد.


حاجی آقابابایی اظهار کرد: یکی از مؤثرترین و پرکاربردترین روش‌های تصفیه این‌گونه پساب‌ها روش‌های شیمیایی است که در آن از منعقدکننده‌های مختلفی از جمله کلرورفریک برای تصفیه این‌گونه پساب‌ها استفاده می‌شود.



وی افزود: مواد شیمیایی منعقدکننده باعث تجمع قطرات خنثی‌شده به کمک انعقاد یا لخته‌سازی می‌شود که با جداسازی فاز روغنی با دکانتاسیون، شناورسازی، سانتریفیوژ یا فیلتراسیون می‌توان روغن جدا شده را حذف کرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام‌خمینی‌(ره) شهرری درباره اهداف و مزایای طرح خود به آنا گفت: از آنجا که ورود پساب‌های ناشی از آب صابون مورد استفاده در فلزکاری به محیط زیست تهدید بوده که منجر به وضع قوانین سخت‌گیرانه در مورد دفع این پساب‌ها در کشورهای صنعتی شده است، نتایج این پژوهش می‌تواند به عنوان روشی ایمن برای تصفیه این پساب‌ها قبل از دفع به‌کار برده شود.


حاجی‌ آقابابایی درباره اینکه این طرح چه امتیازی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری دارد، بیان کرد: علاوه بر پیش رفتن به سوی دانشگاه حل‌مسئله و افزایش ارتباط دانشگاه با صنعت، انجام این قبیل طرح‌ها در دانشگاه در تشویق سایر صنایع و کارخانه‌ها برای سپردن حل مشکلات به دانشگاه بسیار مؤثر است، به عنوان مثال درباره همین کار مطرح شده، یک کارخانه دیگر هم هست که منتظر نتیجه کار ما با شرکت نسیم‌آوران است تا در صورت رضایتمندی این شرکت، برای سپردن کاری مشابه به دانشگاه اقدام کند.



وی تأکید کرد: آغاز این فعالیت‌ها باعث می‌شود که زنجیروار کارها و طرح‌های دیگر به دانشگاه واگذار و با زیادشدن چنین فعالیت‌هایی هم سود مالی نصیب دانشگاه شود و از آن مهم‌تر اینکه با انجام طرح‌های نوآورانه می‌توانیم در مسیر خودکفایی کشور نیز گام برداریم.


عضو هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام‌خمینی‌(ره) شهرری با پیشنهاد به سایر استادان برای اخذ پروژه‌های برون‌دانشگاهی افزود: استادان دانشگاه منتظر نمانند تا از سوی صنعت برای حل مسائل به آنها مراجعه شود، در کشور ما هنوز ارتباط قوی میان صنعت و دانشگاه برقرار نشده و ما در ابتدای مسیر هستیم.


حاجی‌ آقابابایی مطرح کرد: به عنوان مثال در مورد این طرح به این صورت بود که با توجه به تأکیدی که دانشگاه در ارتباط با صنعت و محور حل مسئله داشت، مدتی به این موضوع فکر می‌کردم که چه کارهایی در صنعت می‌توانم، انجام بدهم و از آنجایی که در زمینه تصفیه پساب و حذف آلاینده‌های مختلف از پساب تحقیقاتی داشتم به نظرم رسید که در این مورد کار کنم.


وی افزود: چون ارتباط چندانی با کارخانه‌ها و مراکز صنعتی و تولیدی نداشتم؛ بنابراین ابتدا با برخی از دوستان و آشنایان که ارتباط بیشتری با صنعت داشتند، صحبت کردم و به این ترتیب چند پیشنهاد مطرح شد و در نتیجه رایزنی‌های متعدد، این موضوع مورد توجه کارفرما قرار گرفت.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر