صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۲ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۳
معاون پرستاری وزارت بهداشت:

نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد باعث عدالت نسبی و کاهش تبعیض‌ها می‌شود

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد منجر به ایجاد عدالت نسبی و کاهش تبعیض ها در میان گروه های مختلف نظام سلامت می شود.
کد خبر : 5955

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معاون پرستاری وزارت بهداشت به تصویب و ابلاغ بخشنامه‌هایی در سال جاری برای جبران کمبود نیروی پرستار به دانشگاه‌های علوم پزشکی اشاره کرد و بحث نظام پرداخت و کمبود نیرو را دو مشکل عمده پرستاران برشمرد و گفت: کمبود شدید نیروی پرستار یکی از اولین مشکلات پرستاران به ویژه در مناطق محروم است. در این خصوص هم در معاونت پرستاری و هم در سازمان نظام پرستاری، بحث مجوزهای استخدامی را به جد پیگیر هستیم ضمن این که از 10 بخشنامه‌ای که در حوزه پرستاری ابلاغ شده، 6 بخشنامه مربوط به جبران کمبود نیروی انسانی است.


محمد میرزابیگی با اشاره به این که نظام پرداخت مبتنی بر کارانه‌ها، بسیار تبعیض‌آمیز است، در ادامه بیان داشت: هم اکنون بحث نظام پرداخت عملکردی مورد نظر ما است که اتفاقا در 26 بهمن امسال نیز توسط وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی جهت اجرا ابلاغ شد.


وی با تاکید بر این که قرار است این نظام پرداخت به صورت آزمایشی تا آخر خرداد ماه اجرایی شود، توضیح داد: قاطبه پرستاران این شیوه پرداخت را ارزیابی می‌کنند و نظر خود را جهت رفع ایرادات احتمالی این طرح اعلام می‌کنند.


به گفته میرزابیگی، با اجرای نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد، عدالت نسبی حاکم می‌شود.


وی با تاکید بر این که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیز مشروط به تامین اعتبارات قطعا اجرا خواهد شد، خاطر نشان کرد: به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود دو دغدغه اصلی حوزه پرستاری شامل کمبود نیرو و اصلاح نظام پرداخت برطرف شود.


معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: پرداخت عملکردی می‌تواند تا حدودی به کاهش تبعیض‌ها بیانجامد. البته این ابتدای کار است و به تازگی آموزش به مدیران بیمارستان‌ها و مدیران پرستاری و غیرپزشکان جهت اجرای این نظام آغاز شده و از 12 تا 15 اسفند نیز نرم افزارهای آن به بیمارستان‌ها ارائه می‌شود.


به گفته میرزابیگی، با اجرای نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد، 22.5 درصد از درآمدها به گروه‌های غیر پزشک اختصاص داده می‌شود.


میرزا بیگی در ادامه خاطر نشان کرد: در معاونت پرستاری وزارت بهداشت از زمان آغاز به کار دولت یازدهم و ظرف یک سال و نیم گذشته 12 بخشنامه تنها در ارتباط با موضوع پرستاری به دانشگاه‌‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است.


وی با اشاره به راهکارهای کوتاه مدت برای جبران کمبود نیروی پرستار گفت: این راهکارها اتخاذ و ابلاغ شده است و قطعا نیاز ما به پرستار، دو برابر پرستاران موجود است.


به گفته معاون پرستاری وزارت بهداشت، در همین راستا هم اکنون سند عرضه و تقاضا در وزارت بهداشت درحال نوشته شدن است و به دانشکده های پرستاری نیز ابلاغ شده که می‌توانند تا 2 برابر ظرفیت دانشجو پذیرش کنند.


میرزا بیگی افزود: همچنین از مجلس تقاضا داریم تا طبق برنامه چهارم توسعه قانونی که بر اساس آن سالی 6 هزار نیرو علاوه بر بازنشستگی‌ها، پرستار گرفته می‌شد، مجدد تصویب شود و به سازمان مدیریت نیز امر شود که در سال تمام پرستار فارغ تحصیل بکار گرفته شوند.


وی در خصوص عدم استقبال پرستاران از آزمون استخدامی وزارت بهداشت نیز توضیح داد: در ابتدا قرار شد استخدام به صورت تبصره ای باشد و استقبال بسیار خوبی را شاهد بودیم ولی دقیقا 48 ساعت قبل از برگزاری آزمون، سازمان مدیریت، 16 بخشنامه استخدامی وزارت بهداشت را رد و باطل کرد و قرار شد استخدام های به صورت شرکتی انجام شود.


به گفته معاون پرستاری وزارت بهداشت، البته تا زمانی که راهکارهای بلند مدت ما در خصوص رفع کمبود نیروی پرستار جواب دهد، برای ایجاد امنیت شغلی نیروهای بکارگیری شده، تمهیدات لازم اندیشیده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر