آئیننامه استقلال کانونهای وکلا قابلیت اجرایی ندارد/ برگزاری آزمون وکالت، هفتم آبان ۱۴۰۰
به گزارش خبرنگار حقوقی گروه جامعه خبرگزاری آنا، جعفر کوشا رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) ظهر امروز در نشست خبری با اشاره به آئیننامه استقلال کانونهای وکلا که اخیرا از سوی قوه قضائیه به کانونهای وکلای سراسر کشور ابلاغ شده است، گفت: این آئیننامه قابلیت اجرایی ندارد و ما این موضوع را در نامهای به قوه قضائیه اعلام کردیم.
وی افزود: از رئیس جمهور منتخب گله داریم که در آخرین روزهای مدیریتش در قوه قضائیه این قانون را ابلاغ کرد.
رئیس اسکودا با بیان اینکه در آئیننامه تشریفات ماده ۲۲ قانون استقلال کانونهای وکلا بین مرجع تنظیم و تصویب تفکیک قائل شده است، اظهار کرد: در سال ۱۳۳۴ آئیننامهای نوشته شد که بعد از آن هیچ آئیننامه جدیدی مگر برای اصلاح آئیننامه پیشین نمیتواند نوشته شود.
کوشا اجرای این آئیننامه را در تضاد با استقلال وکلا دانشت و افزود: اگر این آئیننامه به اجرا دربیاید ما هم مانند کانونهای وکلای قوه قضائیه خواهیم شد و دیگر استقلالی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه یکبار این آئیننامه اصلاح و برای قوه قضائیه ارسال شده است، خاطرنشان کرد: قرار شد اگر نیاز به اصلاح دارد دوباره به ما برگردانند که متاسفانه قوه قضائیه با اختیارات خودش الحاقات و اضافاتی در آن ایجاد کردند که در حال حاضر مشکلزا شده است.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) اشکالات این آئیننامه را در چهار بخش مطرح کرد و گفت: اولاً اینکه مواردی از آن مغایر با مواد قانونی و ناقض استقلال کانونهای وکلا است زیرا میخواهند ما را زیر مجموعه معاونت حقوقی قوه قضائیه ببرند.
کوشا دومین اشکال این آئیننامه را تغییر ماهیت ماده ۲۲ ذکر کرد و افزود: در این آئیننامه تعریف کانون به طور کلی عوض شد؛ آیا قوه قضائیه میخواهد ما را تبدیل به یک شرکت تجاری کند؟ چرا باید ماده یک این آئیننامه عوض شود؟
وی در ادامه اظهار کرد: سومین اشکال این آئیننامه این است که تغییرات اعمالشده برخلاف نظرات کانونهای وکلا و مغایر با مواد قانونی است.
رئیس اسکودا با بیان اینکه اشکال چهارم این آئیننامه حذف موادی از پیشنهادات کانونهای وکلا و نوآوریهای ما بود، گفت: در این آئیننامه به طور کل آئیننامه سال ۱۳۳۴ منسوخ شد که باید به عنوان مثال بگویم قرار بود مؤسسات حقوقی که توسط افراد ذینفوذ ایجاد شدهاند ساماندهی شوند و ما در این خصوص پیشنهادی دادیم که ثبت موسسه حقوقی با داشتن پروانه وکالت ممکن شود اما آن را حذف کردند.
وی در بخش دیگری از نشست خبری خود درباره زمان برگزاری آزمون وکالت سال ۱۴۰۰ گفت: این آزمون قطعا در ۷ آبان برگزار میشود. درباره دروس هم یک مورد حقوق اساسی به پیشنهاد خودمان افزوده شده و برای درس متون فقه هم باید جلساتی برگزار شود تا درباره آن تصمیم گیری شود و دروس امتحانی ارتباطی به آئیننامه وکالت ندارند.
وی افزود: در سال گذشته بیش از ۳ هزار نفر را جذب کردیم اما در سال ۱۴۰۰، ظرفیت کانونها ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت و بیش از ۴ هزار نفر جذب خواهند شد.
انتهای پیام/۴۰۷۶/
انتهای پیام/