صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۸ تير ۱۴۰۰
گزارش آنا؛

حضور نیروهای ویژه ارتش انگلیس در یمن فاش شد/ از مشارکت در شکنجه تا اداره زندان زیرزمینی

در حالی که انگلیس بارها به‌صورت رسمی ادعا کرده هیچ‌گاه بخشی از ائتلاف سعودی علیه یمن نبوده اما یک وب‌سایت افشاگر به تازگی برملا کرده که نیروهای ویژه ارتش بریتانیا سرگرم ساخت صدها سلول و مشارکت در جاسوسی و شکنجه رزمندگان یمن است.
کد خبر : 595387

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از وب‌سایت خبری – تحلیلی دیکلاسیفاید یو.کی، بریتانیا در یک اقدام مخفیانه دست‌کم ۳۰ نفر از نظامیان خود را برای آموزش نیروهای سعودی در یمن که با بدترین فاجعه انسانی روبرو است مستقر کرده است. گفته می‌شود که نظامیان انگلیسی در فرودگاه الغیضه در استان المهره در جنوب شرقی یمن مستقر هستند. بر اساس گزارش ناظران حقوق بشر، نظامیان عربستان در این محل یک زندان موقت راه‌اندازی کرده‌اند که در آن زندانیان مورد شکنجه و انواع اذیت و آزار قرار می‌گیرند.


انگلیس زبده‌ترین نیروهای جاسوسی خود را به یمن اعزام کرده است


به نظر می‌رسد که این نظامیان انگلیسی برای ماه‌هاست که در این فرودگاه مستقر هستند. ناصر حاکم عبدالله عویض یک خبرنگار محلی که توانسته بود به هر صورت که شده خود را در میان نیروهای عربستانی جا داده و وارد فرودگاه الغیضه شود گفته که نیروهای انگلیسی را از اوایل امسال در این فرودگاه دیده است. این خبرنگار مدعی شد که نیروهای انگلیسی کاملاً ماهر هستند و از نظامیان عادی نیستند. در این میان گفته می‌شود که نیروهای انگلیسی مستقر در این فرودگاه روزها با لباس شخصی به‌عنوان توریست در مناطق مختلف بین مردم می‌روند و از مزارع و کشتزارهای منطقه بازدید می‌کنند.


حمید زابنوت یکی از شیوخ عشایر که در مخالفت با حضور نیروهای سعودی در استان المهره دست به تحصن زده به دیکلاسفاید یو.کی گفته است که پرسنل فرودگاه الغیضه هم تایید کرده‌اند که نیروهای نظامی بریتانیایی را در این فرودگاه مشاهده کرده‌اند.


زابنوت از طریق این پرسنل متوجه شده است که نظامیان بریتانیایی در نقاط مشخصی از این فرودگاه مستقر شده‌اند. وی ادامه داد: وظیفه‌ای که تاکنون بر عهده نظامیان انگلیسی است آموزش نظامی و لجستیک است. آن‌ها هم به نظامیان سعودی هم به شبه‌نظامیان تحت امر حاکمان ریاض آموزش می‌دهند. این شبه‌نظامیان وابسته به شورای انتقالی جنوب یک گروه جدائی‌طلب هستند.




بیشتر بخوانید:


وزیر امور خارجه انگلیس: ما سعی می کنیم به حوثی ها فشار بیاوریم


دعوت سفیر انگلیس برای پایان دادن به جنگ یمن




شیخ زابنوت در ادامه افزود که شمار این نظامیان انگلیسی بین ۲۰ تا ۳۰ نفر است که ۱۰ نفر از آن‌ها نیروهای دائمی هستند. آن‌ها با هواپیماهای نظامی سعودی پس از عبور از مسیر عادی چک کردن روادید وارد این فرودگاه می‌شوند. نیروهای سعودی برای ورود و خروج هر فرد نظامی یا غیرنظامی به این فرودگاه مقررات سخت امنیتی اعمال می‌کنند به همین دلیل است که بردن گوشی موبایل برای فیلم‌برداری از این نظامیان انگلیسی بسیار سخت است.



نیروهای ویژه انگلیس در حال تمرین نظامی


از مایکل آرون سفیر انگلیس در یمن در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الماهریه در خصوص حضور نیروهای انگلیسی در شرق یمن سؤال شد. آرون این گفته‌ها را رد نکرد و ادامه داد: ما به تلاش برای مبارزه علیه تروریسم و قاچاق کمک می‌کنیم. این موضع درازمدت ماست. در ضمن ما روابط خوب و عمیقی با دولت مشروع یمن داریم.



گروه حامی حقوق بشر اظهار کرده است یمنی‌ها به‌وسیله نیروهای سعودی که مورد حمایت انگلیس هستند در فرودگاه الغیضه شکنجه می‌شوند



لازم به ذکر است که گروه تروریستی القاعده شاخه شبه‌جزیره بنابر گزارش‌هایی در استان المهره حضور دارد. برای سال‌ها پس از ماجرای یازدهم سپتامبر وزارت امور خارجه بریتانیا به یمن آموزش‌های نحوه مبارزه با القاعده شاخه شبه‌جزیره را ارائه می‌داده است اما در سال ۲۰۱۵ پس از حمله ائتلاف نظامی به رهبری عربستان به یمن مربیان آموزش ضد تروریسم انگلیسی پس از بسته شدن سفارت بریتانیا در صنعا مجبور به ترک یمن شدند. وقتی صحبت از دخالت در امور دیگر کشورها باشد حتما ردپایی از آمریکایی‌ها می توان یافت. کریستوفر هنزل سفیر آمریکا در یمن در ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ از استان المهره دیدار کرده بود که با انتقادِ بدر کلاشات معاون جوانان استانداری المهره هم روبرو شده بود.


کلاشات در توییتی نوشت: هنزل از نیروهای انگلیسی و آمریکایی حاضر در فرودگاه الغیضه دیدار کرد. کلاشات به دلیل اینکه دیدار هنزل مصادف با سالگرد استقلال یمن از چنگال استعمار انگلیسی شده بود از این سفر انتقاد کرد. سپس در ماه مارس ۲۰۲۱ شیخ السالم الهوریزی معاون سابق استاندار المهره گفت نیروهای نظامی بریتانیا و ایالات‌متحده در فرودگاه الغیضه هستند و با اشاره به اینکه هیچ خطر تروریستی منطقه را تهدید نمی‌کند از نیروهای خارجی خواست یمن را ترک کنند.


الهوریزی قول داد جهان را از واقعیت‌هایی که در این منطقه در حال اتفاق هستند مطلع خواهد کرد و در همین راستا فاش کرد نیروهای آمریکایی و غربی بیش از یک‌صد سلول زندان در زیرزمین این فرودگاه احداث کرده‌اند.


گروه حامی حقوق بشر و آزادی سام که مقرش در ژنو است در این زمینه اظهار داشته است یمنی‌ها به‌وسیله نیروهای سعودی که موردحمایت انگلیس هستند در این فرودگاه شکنجه می‌شوند.


توفیق الحمیدی رهبر این گروه می‌گوید نیروهای عربستانی این زندان را اداره و از نیروهای انگلیسی مستقر در این فرودگاه از آغاز سال جاری میلادی تا به حال کمک‌های آموزشی و لجستیکی دریافت می‌کنند. وی ادامه داد: موارد نقض قوانین بسیاری در این زندان گزارش شده اند که برخی از آن‌ها جنایت جنگی محسوب می‌شوند. شکنجه، ناپدید شدند فرد زندانی یا اخراج وی از کشور نیز به‌شدت در این زندان بکار گرفته می‌شود. این فرودگاه دارای یک ساختمان بزرگ زیرزمین است که مخصوص استقرار خارجی‌هاست. الحمیدی از مقامات خواست تا کمک کنند این فرودگاه دوباره غیرنظامی شود و ادامه داد: این فرودگاه می‌تواند نقش بزرگی در غلبه بر تبعات محاصره که میلیون‌ها کودک یمنی را در آستانه قحطی قرار داده است داشته باشد.


وی سپس با ابراز تأسف ادامه داد: غیرنظامی شدن این فرودگاه می‌تواند به انتقال افراد مسن و کودکان بیمار به خارج از منطقه کمک کند. تبدیل این مرکز به زندانی که در آن بازداشت و شکنجه خودسرانه انجام می‌شود طبق کنوانسیون ژنو و کنوانسیون رم که دادگاه کیفری [بین‌المللی] را تشکیل می‌دهند جرم است. در ضمن دیده‌بان حقوق بشر نیروهای سعودی را متهم کرده است که با دستگیری خودسرانه تظاهرکنندگان و شکنجه آن‌ها در بازداشتگاه فرودگاه، به اعتراضات علیه حضور آن‌ها در المهره پاسخ نامتناسب می‌دهند.




بیشتر بخوانید:


افشای حضور بازجویان موساد در زندان‌های عربستان


تحلیلگر یمنی: عربستان از وحشت مقاومت یمن، شهرهای مرزی را پادگان کرده است




این گروه ادامه می‌دهد که حداقل پنج بازداشت‌شده ماه‌ها به‌زور و به‌طور غیرقانونی به عربستان سعودی منتقل شده بودند تا آنجا تحت بازجویی‌های بیشتر قرار بگیرند.


مایکل پیج از دیده‌بان حقوق بشر در ماه مارس گذشته گفته بود که شکنجه و انتقال اجباری ساکنان استان المهره وحشت دیگری است که به لیست رفتارهای غیرقانونی ائتلاف تحت رهبری سعودی در یمن اضافه می‌شود.



نیروهای آمریکایی و غربی بیش از یک‌صد سلول زندان در زیرزمین فرودگاه الغیضه احداث کرده‌اند



دولت انگلیس مرتباً ادعا کرده است که یکی از اعضای ائتلاف جنگ در یمن نیست که به دنبال به قدرت بازگرداندن عبدالربه منصور هادی رئیس‌جمهور فراری یمن است. عبدالربه به دست نیروهای مردمی انصارالله از کار برکنار شد.



نیروهای ویژه انگلیس در عملیات مخفی علیه رزمندگان یمنی شرکت داشته‌اند.


لندن بدون توجه به افکار عمومی به حمایت از ریاض در جنگ با یمن ادامه می‌دهد


علیرغم همه این موضوعات و جزئیات، ارتش انگلیس نقش عمده‌ای در پایدار کردن ماشین جنگی سعودی‌ها مخصوص آموزش، مشاوره و تدارک نیروی هوایی عربستان برای بمباران مواضع انصارالله ایفا می‌کند.


گفته می‌شود وقتی یک تیم ویژه نظامیان انگلیسی تحت عنوان تیم ویژه خدمات قایق در شمال یمن زخمی شدند از فوریه ۲۰۲۰ واحدهای پدافند هوایی انگلیس رادارهایی را در عربستان سعودی مستقر کردند که هواپیماهای بدون سرنشین نیروهای انصارالله را ردیابی کنند. این رادارها تاکنون ۲.۳ میلیون پوند برای مالیات‌دهندگان انگلیسی هزینه در بر داشته‌اند.


برخی منابع به دیکلاسیفاید یو.کی گفته‌اند که تسخیر فرودگاه الغیضه در یمن تا حدودی ناشی از این نگرانی بود که نیروهای مردمی انصارالله از طریق استان المهره که با کشور عمان هم مرز است اقدام به ورود تسلیحات و مهمات به یمن می‌کرده‌اند. دیکلاسیفاید یو.کی از سخنگوی وزارت دفاع انگلیس سؤال کرد که چرا پارلمان بریتانیا در مورد استقرار نیروها و اینکه انگلیس به هر حال طرف درگیری در یمن است، مطلع نشده است؟ همچنین این سوال مطرح شد آیا پرسنل نظامی انگلیس در استان المهره هرگونه ادعا در مورد شکنجه یا برخورد و مجازات بی‌رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را مطابق با راهنمای گزارش شکنجه و بدرفتاری به دولت انگلیس گزارش داده‌اند؟


در پاسخ، سخنگوی وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد بریتانیا عضو ائتلاف جنگی به رهبری سعودی نیست و هیچ نقشی در ایجاد سیاست ائتلاف به رهبری عربستان بر عهده ندارد. این وزارت‌خانه ادامه داد: روابط دفاعی انگلیس با عربستان سعودی شامل دوره‌های آموزشی، مشاوره و راهنمایی است. این وزارت‌خانه از تلاش‌های عربستان سعودی برای محافظت از امنیت ملی و منطقه‌ای و همچنین پیروی ارتش آن‌ها از قوانین بشردوستانه بین‌المللی پشتیبانی می‌کند.


از وزارت خارجه انگلستان نیز خواسته شد تا دراین‌باره نظر دهد که پاسخی دریافت نشد.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر