صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۰ - ۳۰ تير ۱۴۰۰
راهبرد نظامی آمریکا در یک نگاه؛

عراق دومین شکست را پس از افغانستان به آمریکا تحمیل خواهد کرد/ بایدن سرپنجه نظامی را به تعامل دیپلماتیک ترجیح می‌دهد

تجربه ۲۰ سال حضور نظامی آمریکا در منطقه نشان داده است که راهبرد نظامی واشنگتن نه برای میزبان ثبات و امنیت به ارمغان خواهد آورد نه برای اشغالگر افتخار و پیروزی.
کد خبر : 595219

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، نگاهی به تاریخ ۲۰ سال گذشته اشغال افغانستان به دست نیروهای نظامی آمریکا و کشورهای هم‌پیمانش که درنهایت گسترش جنگ و خونریزی را به افغانستان هدیه داد و خفت و خواری فرار از معرکه را به سربازان خارجی به‌اندازه کافی دهشتناک است که به رئیس‌جمهور جدید آمریکا بفهماند که ادامه سیاست اشغال در عراق و سوریه هم بلایی به‌غیراز بلای اشغال افغانستان در بر نخواهد داشت.


در کمتر از ۶ ماه ریاست جمهوری، جو بایدن مدلی از سیاست امنیت ملی را تدوین کرده است که به نظر می‌رسد وی در شرایطی بسیار مشکوک به‌شدت به سمت استفاده فعال از نیروی نظامی برای نیل به اهداف و اغراض سیاسی در کشورهای غیرهمسو درحرکت است.



عملیات تخلیه نیرو و تجهیزات از بالگرد آمریکایی


بایدن به‌گونه‌ای عمل می‌کند گویی که جنگ حلال همه مشکلات است


بایدن دقیقاً پا جای پای جورج دبلیو بوش ریاست‌جمهور سابق آمریکا گذاشته است که عملیات نظامی را جایگزین هر نوع تعامل دیپلماتیک برای رفع عدم تفاهم یا حل مشکل می‌کرد.


هیچ کارشناس مطلع و انسان‌دوست روابط بین‌الملل یا امنیتی نیست که بخواهد اقدام نسنجیده بایدن در خروج عجولانه از افغانستان را اقدام یک فرد مخالف جنگ دانسته و دست به تشویق و تمجید از وی بزند. ماجرایی که در افغانستان اتفاق افتاد یادآور برخاستن بالگردهای آمریکایی از بام سفارتخانه ایالات‌متحده در سایگون در ویتنام در سال ۱۹۷۵ بود که شکستی فجیع برای کاخ سفید بود.



آمریکا ادعا می‌کند که گروه‌های شبه‌نظامی عراقی با ایران ارتباط دارند که البته یک امر بسیاری عادی است زیرا ایران و عراق همکاری منظم و نزدیک در مقابله علیه داعش داشته‌اند



بایدن برای دومین بار پس از به قدرت رسیدن در کاخ سفید دستور حمله به دو هدف در شرق سوریه در نزدیکی مرزهای عراق را داد و برای اولین بار نیز به یک مقر در داخل عراق حمله کرد. بر اساس گزارش منابع محلی، احتمالاً حدود هفت عراقی در این حمله کشته شدند. آمریکا ادعا کرده بود که شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله و کتائب سیدالشهدا گروه‌های مقاومت عراقی احتمالاً در این دو محل تسلیحات و مهمات انبار کرده بودند.


از سوی دیگر آمریکا ادعا می‌کند که این دو گروه شبه‌نظامی عراقی با ایران ارتباط دارند. البته این یک امر بسیاری عادی است زیرا ایران و عراق همکاری منظم و نزدیک در مقابله علیه داعش داشته‌اند. نکته مهم اینجاست که پنتاگون بدون ارائه مدارک و شواهد محکمه‌پسند ادعا می‌کند که این دو گروه پشت حملات اخیر به پایگاه‌های نظامیان آمریکا در شرق سوریه بوده‌اند. بهانه این حملات به دو مقر گروه‌های شبه‌نظامی عراقی مانند بهانه حملات هوایی آمریکا در فوریه سال جاری بود. جان کربی سخنگوی پنتاگون در ماه فوریه ۲۰۲۱ ادعا کرد ایالات‌متحده آمریکا دست به حملات هوایی دقیق دفاعی علیه تأسیسات مورداستفاده گروه‌های شبه‌نظامی موردحمایت ایران در منطقه مرزی عراق و سوریه زد.


مقامات نظامی و سیاسی آمریکا تلاش کردند با استفاده از جنجال رسانه‌ای به این‌گونه حملات ماهیت دفاعی بدهند یعنی اینکه بر اساس حدس و گمان که ممکن است از مقرهای این گروه‌های شبه‌نظامی به نیروهای آمریکایی حمله شود تصمیم ب‌گیرند و دستور حمله صادر ‌کنند.




بیشتر بخوانید:


نماینده واشنگتن در سازمان ملل: حمله اخیر آمریکا به حشد الشعبی با هدف مهار ایران انجام شد


جنبش نجبا: آمریکا برای خارج کردن ۲ هزار نظامی از عراق مهلت می‌خواهد




برای کسانی که شیفته سخنگوی پنتاگون هستند، عبارت حملات هوایی با دقت دفاعی باید در مجموعه عباراتی در نظر گرفته شود که معنی ندارند.


مقامات نظامی آمریکایی غالباً به این‌گونه حملات به پایگاه‌های خود را مقابله‌به‌مثل و تلافی جویانه می‌دانستند اما این بار در ابتدا گفتند که این حملات آزمایشی بودند. بر اساس گزارش‌ها فردی پهپادهای بمب‌گذاری‌شده را هدایت می‌کرده تا به اماکن استقرار آمریکایی‌ها در عراق ازجمله مراکز دیپلماتیک، نظامی و جاسوسی حمله کند. در گزارش اولیه رسانه‌ها افرادی که مقصر معرفی شده‌اند یعنی نیروهای مرتبط به همان دو گروه شبه‌نظامی که به‌تازگی موردحمله آمریکا قرار گرفتند متهم نام نگرفته‌اند بلکه مظنون نام‌گرفته‌اند. ازنظر رسمی مظنون یعنی فردی که شواهد کافی برای مسئول شناختن و متهم کردن وی در دست نیست.


از این گذشته، حمل تعدادی هواپیمای بدون سرنشین پشت یک وانت، مخفی کردن آن‌ها و حرکت به‌سوی هدف و سپس رها کردن آن‌ها به‌سوی یک هدف ثابت، نسبتاً آسان است و نیاز به یک کار گروهی تخصصی زیر نظر یک کشور دیگر ندارد. حمله با پهپاد به یک هدف خارجی حتماً نباید ایدئولوژیک باشد شاید فرد مهاجم به دنبال انتقام‌جویی شخصی است یا از بی‌حجابی زنان آمریکایی در منطقه ناراحت است.



ایالات‌متحده خود به‌صورت نزدیک با گروه‌های تروریستی همکاری دارد و با آموزش و حمایت از همین تروریست‌ها در تلاش برای سرنگونی دولت قانونی سوریه در دمشق است



پس از ترور سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در فرودگاه بغداد در ژانویه ۲۰۲۰، پارلمان عراق خواستار خروج همه نیروهای آمریکایی شده بود، اما دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا این درخواست را نادیده گرفت و ادعا کرد که نظامیان ایالات‌متحده برای کمک به عراقی‌ها در جنگ با داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در عراق هستند.


دکترین "حمله هوایی دقیق دفاعی" یعنی گسترش مرزهای آمریکا به همه جای دنیا


در حال حاضر ایالات‌متحده ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز در عراق دارد که به گفته مقامات نظامی آمریکایی همتایان محلی خود را مشاوره و آموزش می‌دهند. در همین حال، جنگ با تروریست‌ها و آموزش نیروهای دوست تقریباً همان بهانه‌ای است که برای توجیه ماندن در کشور همسایه سوریه استفاده می‌شود. ایالات‌متحده تقریباً ۵۰۰ سرباز خود را در میدان‌های نفتی شرق سوریه مستقر کرده تا در عملیات استخراج نفت و انتقال آن به اسرائیل فعال باشند. درواقع آمریکا در حال سرقت منابع نفتی سوریه است.


ایالات‌متحده خودش به‌صورت نزدیک با گروه‌های تروریستی همکاری دارد و با آموزش و حمایت از همین تروریست‌ها در تلاش برای سرنگونی دولت قانونی سوریه در دمشق است. اینجا مشخص می‌شود که آمریکا کاملاً معتقد به استاندارد دوگانه است. یک گروه مسلح غیرهمسو را تروریستی می‌نامد و یک گروه مسلح همسو را حمایت می‌کند.


درواقع دولت ایالات‌متحده کمی شبیه اسرائیل عمل می‌کند زیرا اسرائیل به‌طور واضح در هر عملیاتی علیه سوریه و ایران به‌طور مستقیم و علیه عراق به‌صورت نیابتی دخیل است. تقریباً انتظار می‌رفت که نفتالی بنت نخست‌وزیر جدید اسرائیل با تقلید از پنتاگون بگوید: ایالات‌متحده حق دفاع از خود را دارد. البته یک سؤال مطرح است که دفاع از خود در برابر چه چیزی؟ اسرائیل حداقل می‌تواند وانمود کند که نوعی تهدید از طرف غزه وجود دارد زیرا این دو مرز مشترک دارند، اما ایالات‌متحده چه مرزی در این منطقه دارد؟ اصلاً چرا در سوریه و عراق سرباز دارد؟


یک روزنامه‌نگار نئوکان که از راه‌اندازی جنگ صلیبی جهانی برای گسترش دموکراسی حمایت می‌کند گفته است که یک امپراتوری برای نشان دادن حسن نیت نیازی ندارد بگوید متأسفم اما این بدان معنا نیست که اعمال خشونت‌آمیزش در منطقه بدون پاسخ بمانند.



کاروان نظامیان آمریکایی در حال اسکورت کامیون‌های لجستیک در عراق


سخنگوی پنتاگون پس از حمله آمریکا به دو مقر در شرق سوریه و غرب عراق باافتخار تأکید کرد که این اقدام باید به ایران پیامی ارسال کند که نمی‌تواند پشت نیروهای نیابتی خود برای حمله به ایالات‌متحده و شرکای عراقی ما پنهان شود. به نظر می‌رسد پنتاگون از این واقعیت غافل است که این افراد مسلح عراقی بودند و تحت فرماندهی دولت بغداد بودند نه تهران. تصور پنتاگون در مورد کاهش سطح درگیری نیز نادرست بود زیرا از زمان آغاز حملات هوایی دقیق دفاعی بایدن، تعداد زیادی حملات جدید هواپیماهای بدون سرنشین، موشک و خمپاره علیه اهداف آمریکایی در عراق صورت گرفته است.


لازم به یادآوری است که جنگنده‌های آمریکایی بامداد هفتم تیرماه سه‌نقطه استقرار نیروهای حشد الشعبی در منطقه القائم واقع در داخل مرزهای عراق را هدف قرار دادند. به دنبال این تجاوز چهار نیروی عراقی به شهادت رسیدند که تحت فرماندهی ستاد عملیات مشترک در حال انجام‌وظیفه جهت پیشگیری از نفوذ عناصر داعش از سوریه به عراق بسر می‌بردند. برخلاف ادعاهای آمریکا نقاط هدف قرارگرفته دربردارنده هیچ‌گونه انبار تسلیحاتی و یا موارد مشابه آن نبوده‌اند. به دنبال این حمله، حشد الشعبی با صدور بیانیه‌ای حق مقابله‌به‌مثل را برای خود محفوظ دانست. سرتیپ یحیی رسول سخنگوی مصطفی الکاظمی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق و نخست‌وزیر این کشور هم در بیانیه‌ای حمله آمریکا را نقض آشکار حاکمیت عراق دانست. حمله آمریکا به الحشدالشعبی با موج گسترده محکومیت از سوی احزاب، شخصیت‌ها و گروه‌های عراقی روبرو شد.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر